GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > SPT BOX

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2012, 19:53   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Member: 1789490
Status: Offline
Thanks Meter: 0
i9300 software flashing problem [ANSWERED]

hello, i take the firmware datas to the spt tool the pda csc and phone data. i do the i9300 to the download modus and connect the spt with the usb cable. after this i klick to the re-scan button. and then i click to the write button. but it doesnt work. i need help please. in the information field cames this information:

Detect Phone Connect ...
Connect Phone OK.
Get PIT for Mapping ...

and i wait but nothing hapens.

can someone try me a step by step information for flashing firmware from spt box to i9300. thanks
  Reply With Quote
Old 08-09-2012, 20:48   #2 (permalink)
No Life Poster
 
wgmmmx1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Poland
Age: 32
Posts: 7,908
Member: 1139057
Status: Offline
Sonork: 100.109924
Thanks Meter: 3,542
You must turn phone in download mode after re-scan press and select correct com port(in device manager samsung modem).
  Reply With Quote
Old 08-09-2012, 21:00   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Member: 1789490
Status: Offline
Thanks Meter: 0
must i connect first the phone with the spt box and then turn in download mode??? because first i turn the i9300 to download mode and the i connect with the usb cable to the sptbox. but i press re-scan and select the com. i make this with first com and second com but nothing happens.

Detect Phone Connect ...
Connect Phone OK.
Get PIT for Mapping ...
Phone Init Failure !
Total Time: 9.10 s
  Reply With Quote
Old 08-09-2012, 21:39   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Member: 1789490
Status: Offline
Thanks Meter: 0
i do this but nothing happens...
  Reply With Quote
Old 08-09-2012, 22:46   #5 (permalink)
No Life Poster
 
wgmmmx1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Poland
Age: 32
Posts: 7,908
Member: 1139057
Status: Offline
Sonork: 100.109924
Thanks Meter: 3,542
If you write that not working do screenshoot with spt sw turn on and com port selected(speed usb) and device manager open and in modems samsung modem open on setting where is write comport if both will be same and still not work I will think why not work untile this screenshoot for me this is user foult becosue 90% users that is in this section not have any problem like you.
  Reply With Quote
Old 08-09-2012, 23:35   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Member: 1789490
Status: Offline
Thanks Meter: 0
my english is not so good sorry. and i dont understand all things what do you write. i get the spt for two day and i have no profesionality.
in the spt tool 14.2.8 is the buttons Port: com x and usb.
if i click to com i have to coms. one is 38 and one is 14. and if i click to usb it is only one usb.
Attached Images
File Type: jpg s3.JPG (119.1 KB, 284 views)
  Reply With Quote
Old 08-09-2012, 23:57   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Member: 1789490
Status: Offline
Thanks Meter: 0
i take screenshots i hope thats okay?
Attached Images
File Type: jpg s32.JPG (130.3 KB, 153 views)
File Type: jpg s33.JPG (129.9 KB, 119 views)
File Type: jpg s34.JPG (84.3 KB, 122 views)
  Reply With Quote
Old 08-10-2012, 00:37   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Member: 1789490
Status: Offline
Thanks Meter: 0
so check it is 19 and i klick it. but the same: .... failure. i dont know what is my mistake....
Attached Images
File Type: jpg s3191.JPG (126.4 KB, 103 views)
File Type: jpg s3192.JPG (108.5 KB, 87 views)
  Reply With Quote
Old 08-10-2012, 17:23   #9 (permalink)
No Life Poster
 
sameenshah123's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: South Africa/Pakistan
Posts: 2,070
Member: 619308
Status: Offline
Sonork: 100.1591829
Thanks Meter: 234
man just restart ur coputer and conect phone and wait a minut and then press write. i also had this problem few time but it worked after restart computer.
  Reply With Quote
Old 08-10-2012, 22:00   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Member: 1789490
Status: Offline
Thanks Meter: 0
No thats not the problem. I check the driver
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seeking for flash nokia 5110 old version (3 version) can exchange for new Tomas Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 7 07-05-2014 11:33
Need software upgrade for Nokia 5110 ptkrf Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 29 06-27-2014 21:31
Sim card sleep mode problem with 6130 ratzfatz Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 5 04-21-2014 04:52
New Nokia Software!!!!!!! Jefferson Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 48 05-12-2013 13:07
need software for 5161 by cable mln2000 Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 6 08-29-2010 20:17

 



All times are GMT +1. The time now is 17:32.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.38776 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO