GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Chinese Models & Cloned Phones

Chinese Models & Cloned Phones All China Phone Platforms like (MTK, Spreadtrum.. etc.) Cloned Nokia Nokla & Motorola . etc. Phones are included

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-23-2008, 20:27   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 21
Member: 305032
Status: Offline
Thanks Meter: 7
IMEI problem for Simtel


I have Simtelep MSTAR C4000 Dual Sim hand set.


When i check the IMEI using *#06#. I get IMEI:000000000000000 IMEISV:78.

due to which I am getting "Invalid Sim" Error.

I have tried to change the IMEI using
Spider Man 2.50 CRACK
MTK IMEI Write By mobileboy Ver2.0
IMEI Tool.exe

All three software after say that IMEI has been changed successfully but when I again check using *#06# in the handset I get IMEI:000000000000000.

Please help.

TIA
  Reply With Quote
Old 12-25-2008, 19:22   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 21
Member: 305032
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Please help me with the code to get hardware & software version & entering engineering mode.
I have tried out the various codes but nothing works except *#06# & *#900# which say BT power on.

Tried below noted but nothing happens
*#3646633#
*#110*01#
*#987*99# = Factory Default
*#66*# Set Factory Mode CONFIRMED
*#8375# Show Software Version CONFIRMED
*#1234# A2DP ACP Mode CONFIRMED
*#1234# A2DP INT Mode CONFIRMED
*#0000# + Send : Set Default Language CONFIRMED
*#0007# + Send : Set Language to Russian CONFIRMED
*#0033# + Send : Set Language to French CONFIRMED
*#0034# + Send : Set Language to Spanish CONFIRMED
*#0039# + Send : Set Language to Italian CONFIRMED
*#0044# + Send : Set Language to English CONFIRMED
*#0049# + Send : Set Language to German CONFIRMED
*#0066# + Send : Set Language to Thai CONFIRMED
*#0084# + Send : Set Language to Vietnamese CONFIRMED
*#0966# + Send : Set Language to Arabic CONFIRMED
More some Codes for Reset Mobile China
*#77218114#
*#881188#
*#94267357#
*#9426*357#
*#19912006#
*#118811#
*#3646633#
CHINESE MODELS:
Engineer mode: *#110*01#
Factory mode: *#987#
Enable COM port: *#110*01# -> Device -> Set UART -> PS Config -> UART1/115200
Restore factory settings: *#987*99#
LCD contrast: *#369#
software version: *#800#
flash files (Xintel Box Support - Index of ./Xintel/Xintel Box/)
set default language: *#0000# Send
set English language: *#0044# Send
set English language (new firmware): *#001# Send

------------------------------------------------------------------------
when I connect USB cable I get 3 options
Mass Storage
Webcam
Com port

When I select Mass storage I can access Memory card & phone memory easily.

When I select Webcam there is a device under Imaging Devices: 6225 Video(VC_if). I am able to use it as a webcam using Yawcam.

When I select Com Port I get com port under ports & I am able to download Contact's & messages using China phone PC Suite V2.0742.07(07A).

---------------------------------------------------
If anyone can help flashing with MTK Flash Tool v6.1.8.
I am facing connection problem.


This is MTK Flash Tool v6.1.8 popup window when trying to read FLash :

Error : [BROM] Fail to get target baseband chip H/w version!

Possible reason:

1. There's an UART communication problem between FlashTool and BootRom.
2. Target might be shutdown unexpectedly.

[ACTION]

1. Try again.
2. Proceed H/W checking in download cable and target side UART path.
3. Monitor if power-drop occured in target side.

Any other suggestion or help highly appreciated.

Thanks
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ttk7 For This Useful Post:
Old 12-25-2008, 19:44   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 21
Member: 305032
Status: Offline
Thanks Meter: 7
When using Spider Man 2.50 CRACKed
Iam getting following error

[MTK] Open COM9 success!
Press ON/OFF key please...
[BOOT] Get target hw_version failed!
[MTK] Close COM9 success


When I try to change IMEI

[IMEI] Waiting you turn on phone please!!!
[IMEI] Get Ready Error!
Please check the link between box and phone
The Phone must be trun on!
Original IMEI --->000000000000000
Write New IMEI Success!
Phone New IMEI --->553641xxxxxxxxx

But there is actually no chage in the handset it is still 000000000000000.

thanx
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ttk7 For This Useful Post:
Old 12-29-2008, 18:56   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 21
Member: 305032
Status: Offline
Thanks Meter: 7
bump..................
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ttk7 For This Useful Post:
Old 01-07-2009, 18:52   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 21
Member: 305032
Status: Offline
Thanks Meter: 7
bump................
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ttk7 For This Useful Post:
Old 01-07-2009, 20:48   #6 (permalink)
Moderator
 
.:SARCAR:.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Midnapore,West-Bengal,India
Posts: 5,338
Member: 322206
Status: Offline
Sonork: 100.1594813/.:SARCAR:.
Thanks Meter: 1,340
you should need one ftdi device (ufs or jaf) as interface with spiderman crack to connect the phone with software ( rx,tx,gnd ) , only then you can able to change imei of phone using direct imei option of spiderman crack

good luck
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to .:SARCAR:. For This Useful Post:
Old 01-07-2009, 20:58   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 21
Member: 305032
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Quote:
Originally Posted by scsarcar View Post
you should need one ftdi device (ufs or jaf) as interface with spiderman crack to connect the phone with software ( rx,tx,gnd ) , only then you can able to change imei of phone using direct imei option of spiderman crack

good luck
Thanx for the reply.

Can you help me with any code for this phone. As I have earlier posted no code works on this on this handset.

Also suggest me If we can connect by bluetooth and use the Bluetooth com ports for use with Spiderman, MTK Flash tool etc.

thanx
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ttk7 For This Useful Post:
Old 08-12-2009, 18:05   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 21
Member: 305032
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Quote:
Originally Posted by scsarcar View Post
you should need one ftdi device (ufs or jaf) as interface with spiderman crack to connect the phone with software ( rx,tx,gnd ) , only then you can able to change imei of phone using direct imei option of spiderman crack
even this did not help.


some codes that work on my mobile are

*#06# : Gives IMEI:00000000000000 & IMEISV:78

*#07# : Gives IMEI1:00000000000000 & IMEISV1:00

*#08# : Gives Info:123456712345

Help If it makes any sense.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ttk7 For This Useful Post:
Old 08-13-2009, 10:25   #9 (permalink)
No Life Poster
 
FasGsm's Avatar
 
Join Date: May 2006
Age: 33
Posts: 1,667
Member: 283725
Status: Offline
Sonork: 100.1584053
Thanks Meter: 1,925
Quote:
Originally Posted by ttk7 View Post
even this did not help.


some codes that work on my mobile are

*#06# : Gives IMEI:00000000000000 & IMEISV:78

*#07# : Gives IMEI1:00000000000000 & IMEISV1:00

*#08# : Gives Info:123456712345

Help If it makes any sense.
I think ur cpu is 6225 search 6225 imei tool already posted in forum or try with any professional device like infinty or cpf

Due to various reasons, some phones need to repair IMEI
code and can b done only with professional device not with carck or free soft how ever ist try with 6225 imei tool if ur phone cpu is 6225.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to FasGsm For This Useful Post:
Old 08-13-2009, 17:49   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: May 2005
Age: 36
Posts: 2,304
Member: 440163
Status: Offline
Thanks Meter: 2,454
Before trying to repair imei try to format your phone but dont forget to read fully backup from your phone then try to write imei again if still same result try to write firmware to set.

B.R
  Reply With Quote
Old 08-15-2009, 16:47   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 21
Member: 305032
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Quote:
Originally Posted by FasGsm View Post
I think ur cpu is 6225 search 6225 imei tool already posted in forum or try with any professional device like infinty or cpf

Due to various reasons, some phones need to repair IMEI
code and can b done only with professional device not with carck or free soft how ever ist try with 6225 imei tool if ur phone cpu is 6225.

Went to Gaffar market & people their tried with various boxes( spiderman/ infinity) but nothing worked. They even took the backup & formatted but even that did not help.

Any clue how to get it woking.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ttk7 For This Useful Post:
Old 08-15-2009, 17:23   #12 (permalink)
No Life Poster
 
Umair Rashid's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rawalpindi, Pakistan
Posts: 2,292
Member: 421117
Status: Offline
Sonork: +92 346 5544377 (PHONE)
Thanks Meter: 2,519
U can repair Imei Via Xintel or Ve-king.To do so just scan pins,power on phone and press repair imei.
  Reply With Quote
Old 08-16-2009, 16:43   #13 (permalink)
No Life Poster
 
FasGsm's Avatar
 
Join Date: May 2006
Age: 33
Posts: 1,667
Member: 283725
Status: Offline
Sonork: 100.1584053
Thanks Meter: 1,925
Quote:
Originally Posted by ttk7 View Post
Went to Gaffar market & people their tried with various boxes( spiderman/ infinity) but nothing worked. They even took the backup & formatted but even that did not help.

Any clue how to get it woking.
Ask any technician in gaffer market that try it with CpfbOX2 IF need help can contact me on my sonork id.
  Reply With Quote
Old 08-28-2009, 13:59   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 21
Member: 305032
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Thanx guys for your inputs.
But I think this is not working out.
I need some advice.
If we take the backup and then format the phone.
We edit the backup file with Hex Editor and manually change the IMEI in the backup file.

After the change load the back up file on the phone again. Will it work?

Has anyone done this.

Please comment.
  Reply With Quote
Old 08-28-2009, 16:46   #15 (permalink)
No Life Poster
 
Umair Rashid's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Rawalpindi, Pakistan
Posts: 2,292
Member: 421117
Status: Offline
Sonork: +92 346 5544377 (PHONE)
Thanks Meter: 2,519
It's a good point.U can repair and check urself by this way.U know this is called experience when a person tries to discover what that is not visible.
Plz do and give report i 'm waiting ....don't worry it don't make ur phone dead and in case if phone goes dead then u have the backup.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need help for simtel 6199 with big problem sartaj Infinity-Box 2 08-09-2008 22:44
Solution for E900 imei Problem 000000000000? adelgsm UST Pro II 0 05-22-2008 19:47
Problem for CX6C IMEI repair lhl DreamBox 6 12-22-2006 14:42
Which box is better for IMEI PROBLEM in 1100 and 2300 celluniversal GSM Programming & Reverse Engineering 16 01-26-2006 12:20
Solution for 9210 faid and imei problem !! Bodzio Nokia Hardware & Hardware Repair 0 04-27-2004 01:37

 



All times are GMT +1. The time now is 04:17.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.43899 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO