GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (Non-Official Support) > SETool2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2011, 15:32   #1 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 32
Posts: 4,274
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,842
Exclamation Setool2 Card Update Information and TroubleShooting


q:
how to update setool2 card ? what do i need ?

a:

to update setool2 card, you need valid setool2 account, normal internet connection ( NOT proxy ), open TCP ports 443,1934

put attached updater in setool2 directory ( it will auto read settings from setool2.ini )
or extract it to any desired directory and fill username,password,server manually.

server address is:

Code:
srv01.dontexist.com
on "operations" tab select with mouse click reader with setool2 card.
( remove all smartcards from pc except setool2 one in order to avoid misunderstanding )

you will get "Ready to work" text.
press "update card" button only after you get that.

if your setool2 card not activated ( you can NOT use setool2 version > 1.01 )
you need 20 credits for initial card update.
Credits will be discounted AUTOMATICALLY WITHOUT CONFIRMATION.

if your card eligible for update, you will see following text:

Code:
setool2 SmartCard updater [0.92]  server read: "srv01.dontexist.com" username read: "update_test"  Please click on reader with setool2 SmartCard. Ready to work SmartCard update started..... CARD SERIAL: 12345678 Checking with server... setool2 card not activated, credits will be used...... Uploading............................................................................ Update completed
you will get usual "no credits" message in case if you do not have needed credits amount.


in time after time, we will update setool2 smartcard, corresponding notice will be posted in news.
for normal update you do not need any credits, but valid setool2 account required.
if your card eligible for normal update, you will see following text:

Code:
setool2 SmartCard updater [0.92]  server read: "srv01.dontexist.com" username read: "update_test"  Please click on reader with setool2 SmartCard. Ready to work SmartCard update started... CARD SERIAL: 12345678 Checking with server......... Uploading............................................................................ Update completed
if card already updated, you will get following text:

Code:
SmartCard update started... CARD SERIAL: 12345678 Checking with server. cmd err: [request denied]
if you getting that text and your card NOT updated, you should post request in that thread with ONLY your account username and setool2 card, admin will check issue and write resolution.

please note, that after initial update you can only use setool2 version >= v1.107

q:
how to activate LGTool ? what do i need ?

a:
to activate LGTool, you need valid setool2 account, normal internet connection ( NOT proxy ), open TCP ports 443,1934
you do not need to have setool2 credits on account.
you should buy activation from LGTool reseller first for your setool2 card.

put attached updater in setool2 directory ( it will auto read settings from setool2.ini )
or extract it to any desired directory and fill username,password,server manually.

server address is:

Code:
srv01.dontexist.com
on "operations" tab select with mouse click reader with setool2 card.
( remove all smartcards from pc except setool2 one in order to avoid misunderstanding )

you will get "Ready to work" text.
Then press "Activate LGTool" button

if your card eligible for activation, you will get next text:

Code:
setool2 SmartCard updater [0.92]  server read: "srv01.dontexist.com" username read: "update_test"  Please click on reader with setool2 SmartCard. Ready to work Checking with server.. LG application activated
Attached Files
File Type: rar updater.part1.rar (381.8 KB, 4605 views)
File Type: rar updater.part2.rar (359.9 KB, 3905 views)
  Reply With Quote
The Following 11 Users Say Thank You to lalitjsraks For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 06-09-2011, 16:03   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 32
Posts: 4,274
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,842
Exclamation SMART CARD update successfull for 1.07 by updater

here is the logs .

Code:
setool2 SmartCard updater [0.92]

server read: "srv01.dontexist.com"
COULD NOT READ USERNAME
Please click on reader with setool2 SmartCard.
Ready to work
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 00XXXXXX
Checking with server.........
Uploading............................................................................
Update completed
  Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to lalitjsraks For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 06-09-2011, 16:37   #3 (permalink)
Freak Poster
 
UnlockingPoint's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: UK
Posts: 295
Member: 1033807
Status: Offline
Thanks Meter: 63
whats new in 1.07 ???
  Reply With Quote
Old 06-09-2011, 16:39   #4 (permalink)
No Life Poster
 
WAJID PNR's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Dubai.
Posts: 1,064
Member: 625961
Status: Offline
Sonork: 100.1590447
Thanks Meter: 1,282
Donate money to this user
thanks ..update successfully!!

Code:
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 000*****
Checking with server.........
Uploading............................................................................
Update completed
  Reply With Quote
Old 06-09-2011, 16:47   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2010
Location: saudiarbia
Posts: 203
Member: 1299153
Status: Offline
Sonork: 100.1645596
Thanks Meter: 18
setool2 SmartCard update err

setool2 SmartCard updater [0.92]

server read: "srv01.dontexist.com"
username read: "devil"

Please click on reader with setool2 SmartCard.
Ready to work
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 12345678
Checking with server.
cmd err: [bad username/password]
  Reply With Quote
Old 06-09-2011, 16:50   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2005
Location: lublin
Age: 41
Posts: 378
Member: 181258
Status: Offline
Thanks Meter: 26
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 00xxxxxxx
Checking with server......
auth #1 err: 6982

username and password is good
  Reply With Quote
Old 06-09-2011, 17:07   #7 (permalink)
No Life Poster
 
WAJID PNR's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Dubai.
Posts: 1,064
Member: 625961
Status: Offline
Sonork: 100.1590447
Thanks Meter: 1,282
Donate money to this user
http://imageshack.us/photo/my-images/6/updatings.jpg/
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to WAJID PNR For This Useful Post:
Old 06-09-2011, 22:28   #8 (permalink)
No Life Poster
 
kaaniletisim's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: ==WORLD==
Age: 44
Posts: 1,018
Member: 79065
Status: Offline
Sonork: 100.1646746
Thanks Meter: 78
Well I bought reseller aktiveli way to update, but now I want to read the error when I try the user name, now what do I say the wrong user name and password
  Reply With Quote
Old 06-09-2011, 22:37   #9 (permalink)
Freak Poster
 
tachiouine's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Age: 39
Posts: 248
Member: 160601
Status: Offline
Thanks Meter: 18
setool2 SmartCard updater [0.92]

server read: "srv01.dontexist.com"
username read: "devil"

Please click on reader with setool2 SmartCard.
Ready to work
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 0*******
Checking with server.
cmd err: [bad username/password]
  Reply With Quote
Old 06-09-2011, 23:50   #10 (permalink)
No Life Poster
 
carlos32's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: portugal
Age: 41
Posts: 1,752
Member: 1166261
Status: Offline
Sonork: 100.1623881
Thanks Meter: 230
y ppl ken enyone explain what y doo rong????y kent do this update ur dont now how?????





  Reply With Quote
Old 06-10-2011, 00:03   #11 (permalink)
No Life Poster
 
mobile_zone1's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: FROM-PERÚ
Posts: 656
Member: 1242979
Status: Offline
Sonork: ☻9-9126-6305☻
Thanks Meter: 336
Activation done.

  Reply With Quote
Old 06-10-2011, 00:27   #12 (permalink)
No Life Poster
 
carlos32's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: portugal
Age: 41
Posts: 1,752
Member: 1166261
Status: Offline
Sonork: 100.1623881
Thanks Meter: 230
Please click on reader with setool2 SmartCard.
Ready to work
Ready to work
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 00xxxxxx
Checking with server.
cmd err: [request denied]

ken eny person tell what is this error?


Please click on reader with setool2 SmartCard.
Ready to work
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 00xxxxxx
Checking with server.
cmd err: [request denied]
LG application not found
  Reply With Quote
Old 06-10-2011, 01:27   #13 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2006
Location: in your eyes
Posts: 119
Member: 287010
Status: Offline
Thanks Meter: 31
how can i get valid username and password for my setool to update my smartcard?
it is activated..
we need the solution ASAP

thank you

BR
Binoy

Last edited by [email protected]; 06-10-2011 at 01:33.
  Reply With Quote
Old 06-10-2011, 02:49   #14 (permalink)
No Life Poster
 
.::AZEEM::.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: I N D I A
Posts: 3,776
Member: 336212
Status: Offline
Sonork: 100.1585000
Thanks Meter: 4,887
Donate money to this user
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by the_laser View Post
q:
how to update setool2 card ? what do i need ?

a:

to update setool2 card, you need valid setool2 account, normal internet connection ( NOT proxy ), open TCP ports 443,1934

put attached updater in setool2 directory ( it will auto read settings from setool2.ini )
or extract it to any desired directory and fill username,password,server manually.

server address is:
Code:
srv01.dontexist.com
on "operations" tab select with mouse click reader with setool2 card.
( remove all smartcards from pc except setool2 one in order to avoid misunderstanding )

you will get "Ready to work" text.
press "update card" button only after you get that.

if your setool2 card not activated ( you can NOT use setool2 version > 1.01 )
you need 20 credits for initial card update.
Credits will be discounted AUTOMATICALLY WITHOUT CONFIRMATION.

if your card eligible for update, you will see following text:

Code:
setool2 SmartCard updater [0.92]

server read: "srv01.dontexist.com"
username read: "update_test"

Please click on reader with setool2 SmartCard.
Ready to work
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 12345678
Checking with server...
setool2 card not activated, credits will be used......
Uploading............................................................................
Update completed
you will get usual "no credits" message in case if you do not have needed credits amount.


in time after time, we will update setool2 smartcard, corresponding notice will be posted in news.
for normal update you do not need any credits, but valid setool2 account required.
if your card eligible for normal update, you will see following text:

Code:
setool2 SmartCard updater [0.92]

server read: "srv01.dontexist.com"
username read: "update_test"

Please click on reader with setool2 SmartCard.
Ready to work
SmartCard update started...
CARD SERIAL: 12345678
Checking with server.........
Uploading............................................................................
Update completed
if card already updated, you will get following text:

Code:
SmartCard update started...
CARD SERIAL: 12345678
Checking with server.
cmd err: [request denied]
if you getting that text and your card NOT updated, you should post request in that thread with ONLY your account username and setool2 card, admin will check issue and write resolution.

most bad thing that can happen:

if you will get next results
Code:
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 00xxxxxxx
Checking with server......
auth #1 err: 6982
that means your card was permanently tampered by some tools and you stuck to v1.106
nothing can be done at all.

please note, that after initial update you can only use setool2 version >= v1.107

q:
how to activate LGTool ? what do i need ?

a:
to activate LGTool, you need valid setool2 account, normal internet connection ( NOT proxy ), open TCP ports 443,1934
you do not need to have setool2 credits on account.
you should buy activation from LGTool reseller first for your setool2 card.

put attached updater in setool2 directory ( it will auto read settings from setool2.ini )
or extract it to any desired directory and fill username,password,server manually.

server address is:
Code:
srv01.dontexist.com
on "operations" tab select with mouse click reader with setool2 card.
( remove all smartcards from pc except setool2 one in order to avoid misunderstanding )

you will get "Ready to work" text.
Then press "Activate LGTool" button

if your card eligible for activation, you will get next text:

Code:
setool2 SmartCard updater [0.92]

server read: "srv01.dontexist.com"
username read: "update_test"

Please click on reader with setool2 SmartCard.
Ready to work
Checking with server..
LG application activated
Best reg
Setool team
  Reply With Quote
Old 06-10-2011, 02:50   #15 (permalink)
No Life Poster
 
.::AZEEM::.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: I N D I A
Posts: 3,776
Member: 336212
Status: Offline
Sonork: 100.1585000
Thanks Meter: 4,887
Donate money to this user
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by jacekchec View Post
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 00xxxxxxx
Checking with server......
auth #1 err: 6982

username and password is good
that means your card was permanently tampered by some tools and you stuck to v1.106
nothing can be done at all.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IR between 6150 and IBM TP 600 favdijck Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 3 11-15-2011 12:08
wt603 and .pkd ARt Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 0 06-13-1999 19:18

 



All times are GMT +1. The time now is 07:09.



Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.48916 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO