GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (Non-Official Support) > SETool2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-26-2008, 15:19   #1 (permalink)
No Life Poster
 
amanvir's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Partap Mobile Point,jalandher
Age: 30
Posts: 938
Member: 231737
Status: Offline
Sonork: 100.1606447
Thanks Meter: 124
sonyericsson k800i no network

plz help me i have one k790i in freezing pb i flash the phone with k800i files after flashing phone working fine but signal not coming before flashing signal was coming. i flash the phone with same cid files. plzzzzzzz help me for signal pb .........
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to amanvir For This Useful Post:
Old 06-26-2008, 19:02   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mexico
Posts: 472
Member: 527046
Status: Online
Thanks Meter: 77
the phone was ok before?
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to hyber_99 For This Useful Post:
Old 06-27-2008, 10:54   #3 (permalink)
No Life Poster
 
amanvir's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Partap Mobile Point,jalandher
Age: 30
Posts: 938
Member: 231737
Status: Offline
Sonork: 100.1606447
Thanks Meter: 124
Quote:
Originally Posted by hyber_99 View Post
the phone was ok before?
yes the phone was ok b4 only one samall problem sometimes phone get freez so thats why i flash the phone after flash freezing problem solve but signal not came
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to amanvir For This Useful Post:
Old 06-27-2008, 11:26   #4 (permalink)
No Life Poster
 
keaelite's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: sn,fdo,lu philippines
Posts: 3,310
Member: 288470
Status: Offline
Sonork: 100.1605122
Thanks Meter: 656
Quote:
Originally Posted by amanvir View Post
yes the phone was ok b4 only one samall problem sometimes phone get freez so thats why i flash the phone after flash freezing problem solve but signal not came
maybe u have k790 in hand then you flash it with k800 firmware.







br
keaelite
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to keaelite For This Useful Post:
Old 06-27-2008, 11:49   #5 (permalink)
No Life Poster
 
amanvir's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Partap Mobile Point,jalandher
Age: 30
Posts: 938
Member: 231737
Status: Offline
Sonork: 100.1606447
Thanks Meter: 124
Quote:
Originally Posted by keaelite View Post
maybe u have k790 in hand then you flash it with k800 firmware.







br
keaelite
yes it is k790. if u have any solution for this plz tell me
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to amanvir For This Useful Post:
Old 06-27-2008, 14:51   #6 (permalink)
Product Manager
 
Mohsin-*'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pakistan/UAE At MedianaTrading
Posts: 6,939
Member: 417298
Status: Offline
Sonork: 100.1578269
Thanks Meter: 17,899
Donate money to this user
firust flash with k790 frimware
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mohsin-* For This Useful Post:
Old 06-27-2008, 14:59   #7 (permalink)
Product Manager
 
Mohsin-*'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pakistan/UAE At MedianaTrading
Posts: 6,939
Member: 417298
Status: Offline
Sonork: 100.1578269
Thanks Meter: 17,899
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by amanvir View Post
yes it is k790. if u have any solution for this plz tell me
If you have ANY DOUBTS wait for Laser or moderators to help you



Case:
Let's say you have a DB2020 phone with some GDFS issue, say you wrote K800 firmware to a K790 and now you have "no network".

Solution:You'll have to rewrite the original GDFS. Sadly, most users never back it up before proceeding with whatever operation they intended to do in the first place. This is done through the "Read GDFS" button in SETool, btw . it will produce a .bin-file named with the phones IMEI and can be found in your SETool basedir. Take good care of it.

Now, lets say you didn't back up the phones GDFS and did something to screw it up. Then you have a problem, because rewriting it with another phones GDFS will screw the security units and the phone will be bricked. Generally a bad thing, right ?.

Luckily, there is a way to solve this and the procedure is as follows:


Use only COM/UFS interfaces!

1 (Optional): Back up the corrupt GDFS (yes, even though it's corrupted, so you have a full backup just in case). Again: "Read GDFS". Move it to a safe place on your HD, this is to avoid accidentally deleting it and for avoiding confusion with all the other txt-files that will appear later on.
2: Create a scriptfile (a normal txt-file will do) with the following contents:

Code:
gdfsread:00020e5a
gdfsread:00020e48
gdfsread:00010851
gdfsread:00000006
gdfsread:0000000E
gdfsread:00000013
gdfsread:0000001C
gdfsread:00000018
gdfsread:000000AANow save it. Name it "readsecunits.txt" or whatever. Select the file in SETool's MISC-field and press "Write SCRIPT".

All the read units will be stored in a single file named by the phone's IMEI.
rename it as "secunitsbackup.txt" to avoid confusion

3: Apply the GDFS from a working DB2020 phone.
- Read it out from the source phone (it will be stored in the SETool basedir named by the source phone's IMEI)

- Check "Format GDFS" in "Settings" and write it to the damaged phone by selecting it in the MISC-field and pressing "Write GDFS".
If the phone in question is OTP/FLASH CID52, DO NOT CHECK "Format GDFS"

Do NOT turn the phone on afterwards.

4: Now, you'll have to write back the original units. Apply the "secunitsbackup.txt" you created by selecting it in the MISC-field and pressing "Write SCRIPT".

Voila, it should have done the trick.
I'll ask the_laser to produce some DB2020 GDFS files in case you don't have a working phone to read from.

Another method (Without the need for GDFS backup/etc...)

Create and execute the following script:
gdfswrite:000000ACXX

Set XX to whatever corresponds to your phones bandlock:


Code:
;00 MS_GSM900
;01 MS_EGSM900
;02 MS_DCS1800
;03 MS_PCS1900
;04 MS_GSM900_DCS1800
;05 MS_EGSM900_DCS1800
;06 MS_GSM900_PCS1900
;07 MS_EGSM900_PCS1900
;08 MS_DCS1800_PCS1900
;09 MS_GSM900_DCS1800_PCS1900
;0a MS_EGSM900_DCS1800_PCS1900
;0b MS_GSM850
;0c MS_GSM850_PCS1900
;0d MS_EGSM900_GSM850
;0e MS_DCS1800_GSM850
;0f MS_EGSM900_DCS1800_GSM850
;10 MS_EGSM900_GSM850_PCS1900
;11 MS_DCS1800_GSM850_PCS1900
;12 MS_EGSM900_DCS1800_GSM850_PCS1900
  Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to Mohsin-* For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 06-27-2008, 15:00   #8 (permalink)
Product Manager
 
Mohsin-*'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pakistan/UAE At MedianaTrading
Posts: 6,939
Member: 417298
Status: Offline
Sonork: 100.1578269
Thanks Meter: 17,899
Donate money to this user
or any problam plzz tell i will solve
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mohsin-* For This Useful Post:
Old 06-27-2008, 15:10   #9 (permalink)
Product Manager
 
Mohsin-*'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pakistan/UAE At MedianaTrading
Posts: 6,939
Member: 417298
Status: Offline
Sonork: 100.1578269
Thanks Meter: 17,899
Donate money to this user
or this is 100% solution
First put readsecunits.txt in misc buffer then press write script.

Now you got a file generated that is called YOUR_IMEI.bin
These are the only security units that goes to this phone.
Call this file SECUNITSBACKUP.txt to avoid mistaking.

Now put K790_GDFS.BIN into misc and press "write gdfs"

If your phone is CID49 or CID51 tick FORMAT GDFS WHEN WRITING
If CID52 don't FORMAT GDFS WHEN WRITING

This is to rewrite calibration from another working one.

Once the GDFS is written put Main + Fs + tick COMPLETE PHONE AFTER FLASH
+ Put Your SECUNITSBACKUP.TXT in MISC buffer !

Once phone is finished you are done

BR
mohsin
  Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Mohsin-* For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 06-27-2008, 15:14   #10 (permalink)
Product Manager
 
Mohsin-*'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pakistan/UAE At MedianaTrading
Posts: 6,939
Member: 417298
Status: Offline
Sonork: 100.1578269
Thanks Meter: 17,899
Donate money to this user
this is gdfs or reasecunit
Attached Files
File Type: rar K790_GDFS.rar (10.0 KB, 341 views)
File Type: txt readsecunits.txt (169 Bytes, 256 views)
  Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to Mohsin-* For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 06-27-2008, 18:35   #11 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mexico
Posts: 472
Member: 527046
Status: Online
Thanks Meter: 77
only make the procedure that post @mohsin-* but should be with COM/UFS

that`s the solution to K790 Flashed with a K800 firmware

regards
  Reply With Quote
Old 06-27-2008, 21:21   #12 (permalink)
No Life Poster
 
amanvir's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Partap Mobile Point,jalandher
Age: 30
Posts: 938
Member: 231737
Status: Offline
Sonork: 100.1606447
Thanks Meter: 124
Cool

thn********* mohsin u r great my phone is working fine now thnx thnx thnx
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to amanvir For This Useful Post:
Old 06-28-2008, 10:58   #13 (permalink)
Product Manager
 
Mohsin-*'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pakistan/UAE At MedianaTrading
Posts: 6,939
Member: 417298
Status: Offline
Sonork: 100.1578269
Thanks Meter: 17,899
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by amanvir View Post
thn********* mohsin u r great my phone is working fine now thnx thnx thnx
good bro nice work.alwayes use thank button
  Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to Mohsin-* For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 06-28-2008, 14:17   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 19
Member: 802416
Status: Offline
Thanks Meter: 3
thank u mohsin good work
  Reply With Quote
Old 06-29-2008, 12:21   #15 (permalink)
No Life Poster
 
.::Skylinks::.'s Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Pakistan
Age: 27
Posts: 1,913
Member: 300354
Status: Offline
Sonork: 100.1577485
Thanks Meter: 757
Orignaly posted by a Great Guy From Norway & Long Time Ago on Official Setool Forum... Just Need to Search
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to .::Skylinks::. For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sonyericsson k800i no power guty Universalbox 12 11-05-2006 04:15
SonyEricsson T200 no network DREAMGSM Sony Ericsson Hardware Repair 10 08-01-2006 14:28
SonyEricsson T200 no network, no signal fps_xxx Sony Ericsson Hardware Repair 2 07-10-2006 11:36
Sonyericsson T630 No Network!! Help Zoio Sony Ericsson Hardware Repair 3 09-04-2004 15:04
sonyericsson t66 no network repair solution gsmrazvan Sony Ericsson 29 02-11-2004 22:30

 



All times are GMT +1. The time now is 03:20.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.42909 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO