GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (Non-Official Support) > SETool2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-20-2012, 08:09   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 135
Member: 1536983
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Unlock LT18i failed, maybe is new security? How can I unlock it?

Hello,

I try unclok LT18i, I select (SIGNED MODE, ENABLE ALTERNATIVE SECURITY BYPASS, PERFORM "UNLOCK" INSTEAD OF "USERCODE RESET", USE TESTPOINT ("GND" TYPE).

But it doesnīt work. This is the log:

Code:
RUNNING v 1.1287/01.15/UNI
CARD SERIAL 00196098
USBFLASH DRIVER VERSION 02.02.00.05 
SIGNED MODE (USING SERVER)
ALTERNATIVE SECURITY BYPASS ENABLED
CFG:110010000010
 
DETACH USB CABLE FROM PHONE
REMOVE BATTERY FROM PHONE
ATTACH TESTPOINT
PRESS "READY", THEN ATTACH USB CABLE TO PHONE
 
PROCESSING ...
REMOVE TESTPOINT NOW, THEN PRESS "READY"
 
qcReceivePacket: can't get packet start.
FAILED TO SETUP PHONE
Unlock FAILED
Elapsed: 50 secs.

Is my phone new security? I canīt unlock with SETOOL? How can I unlock it?

I wait for your help.

Thanks.
  Reply With Quote
Old 06-20-2012, 08:30   #2 (permalink)
No Life Poster
 
lalitjsraks's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 28
Posts: 3,846
Member: 59185
Status: Offline
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,513
Setool New Update Released...[s1 signature server working]
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to lalitjsraks For This Useful Post:
Old 06-20-2012, 08:30   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 135
Member: 1536983
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Code:
PLEASE ATTACH TURNED OFF PHONE NOW
PRESS AND HOLD "BACK" OR "VOLUME DOWN" BUTTON ...
 
RUNNING S1_EROM VER "R9B031"
 
EROM_AID : 0001
LOADER_AID : 0001
SW_AID : 0001
CUST_AID : 0001
SIM_LOCK_AID : 0001
 
DEVICE ID: DE3BC9D02ECAFC9C8B7654FEA37794CA-------
FLASH ID: "002C/00B3"
LOADER VERSION: "R4A069"
 
PHONE IMEI : 3526000XXXXXX
MODEL (from GDFS): LT18i
SOFTWARE VERSION: 1253-8238_4.0.2.A.0.62
CUSTOM VERSION: 1255-2667_R8D
FILESYSTEM VERSION: WORLD-i_4.0.2.A.0.62
SERIAL NO: BX902ZGGWX
Elapsed: 76 secs.
  Reply With Quote
Old 06-20-2012, 08:39   #4 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 135
Member: 1536983
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Sorry, I donīt understand.

Two week ago I spend 20 creditcs for Xperia activation, and now I must to buy a new activation? Or I must to pay for unlock?.

My cardīs log:

Code:
SIGNED MODE (USING SERVER)
CFG:100000000000

short credits consumption list :
S1 v1    06 credits
S1 v2    10 credits
S1 OPEN    03 credits
S1 OPEN AID 004    09 credits 
A1 phones    03 credits
A2 phones, CSCA way    03 credits
CID81 A2 phones, FLASHMODE activation way    06 credits

S1 v2 alternative bypass unlock/repair    01 credits
S1 v2 alternative bypass standalone activation  20 credits
W100,W150 codes    01 credits

S1 servers online from 08:00am till 08:00pm (GMT+8)

You  CAN NOT unlock next phones without S1 servers:
u1/u5/u8 aid 004,
F305,J132,K330,R300,R306,S302,S312,T250,T280,T303,W205,W302,
W395,Z250,Z320 phones with damaged security zone,
F305,J132,K330,R300,R306,S302,S312,T250,T280,T303,W205,W302,
W395,Z250,Z320 aid 004, 
w100,w150 full unlock,
ck13,ck15,lt26,wt13,
lt26,
lt22,st25,mt27.

current updater version: 0.95
current setool2 version: 1.1288
SERVER CREDITS LEFT/USED: 10/20
CARD COUNTERS: FLASH 9, UNLOCK 11
Elapsed: 2 secs.
  Reply With Quote
Old 06-20-2012, 15:16   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2007
Location: France
Posts: 122
Member: 589304
Status: Offline
Thanks Meter: 10
only check test point of the phone and repeat the operation
  Reply With Quote
Old 06-20-2012, 15:56   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 135
Member: 1536983
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Quote:
Originally Posted by imadzid View Post
only check test point of the phone and repeat the operation

Test point is well done. Already my pc detects new hard and I installed the first time Zeus driver.

Thanks.
  Reply With Quote
Old 06-20-2012, 16:09   #7 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2007
Location: France
Posts: 122
Member: 589304
Status: Offline
Thanks Meter: 10
i have the same problem Please make sure there is no contact in test point when program

say REMOVE TESTPOINT NOW, THEN PRESS "READY

just check it
  Reply With Quote
Old 06-20-2012, 16:41   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 135
Member: 1536983
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Quote:
Originally Posted by imadzid View Post
i have the same problem Please make sure there is no contact in test point when program

say REMOVE TESTPOINT NOW, THEN PRESS "READY

just check it

I follow perfectly all steps but it doesnīt work.

Wheh it says remove test point, I removed all test point and then I press ready.

This is the error with second Phone

Code:
FATAL ERROR [ SECURITY_CLASS, SIN_header_verification_failed ]
error while uploading HDR block
LOADER NOT STARTED
FAILED TO SETUP PHONE

And this is the error with first phone:

Code:
qcReceivePacket: can't get packet start.
FAILED TO SETUP PHONE
Unlock FAILED
Elapsed: 103 secs.

When I remove test point and press ready, then I must insert the battery and pressing hold back or volume down, then it charing

"RUNNING S1_EROM VER "R9B031"

Code:
EROM_AID : 0001
LOADER_AID : 0001
SW_AID : 0001
CUST_AID : 0001
SIM_LOCK_AID : 0001
and then it says

Code:
FATAL ERROR [ SECURITY_CLASS, SIN_header_verification_failed ]
error while uploading HDR block
LOADER NOT STARTED
FAILED TO SETUP PHONE
Unlock FAILED
Elapsed: 86 secs.
  Reply With Quote
Old 06-20-2012, 17:06   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 135
Member: 1536983
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Please, can you show me a photo of cable that I need?

Iīm using the original data cable of phone, usb to micro-usb and select port usb on setool.

When I do identify,it shows the correct info.

Thanks.
  Reply With Quote
Old 06-20-2012, 17:18   #10 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2007
Location: France
Posts: 122
Member: 589304
Status: Offline
Thanks Meter: 10
from the beginning don't use battery only cable usb and test point

When program say remove test point and press ready

remove test point
and press ready
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to imadzid For This Useful Post:
Old 06-20-2012, 17:38   #11 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 135
Member: 1536983
Status: Offline
Thanks Meter: 5
I got it with 12w11, but phone with 12w21 says

Code:
qcReceivePacket: can't get packet start.
FAILED TO SETUP PHONE
Unlock FAILED
Elapsed: 36 secs.

Thanks.
  Reply With Quote
Old 06-20-2012, 19:20   #12 (permalink)
No Life Poster
 
yarra's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: ==**Syria @ Swaida**==
Age: 34
Posts: 1,311
Member: 493205
Status: Offline
Sonork: 100.1581647
Thanks Meter: 506
Quote:
Originally Posted by javsp1 View Post
i got it with 12w11, but phone with 12w21 says

Code:
qcreceivepacket: Can't get packet start.
Failed to setup phone
unlock failed
elapsed: 36 secs.
thanks.
yes its new security .
  Reply With Quote
Old 11-11-2012, 12:20   #13 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2010
Location: Morocco
Posts: 207
Member: 1421995
Status: Offline
Sonork: 1001640545
Thanks Meter: 51
qcReceivePacket: can't get packet start.
FAILED TO SETUP PHONE
  Reply With Quote
Old 11-12-2012, 21:13   #14 (permalink)
No Life Poster
 
koperta4512's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Poland
Posts: 983
Member: 1704846
Status: Offline
Sonork: 1617108
Thanks Meter: 101
If you properly connect testpoint it you phone new security and need buy NCK code to unlock.
  Reply With Quote
Old 11-23-2012, 19:19   #15 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2005
Location: SPAIN
Posts: 120
Member: 171634
Status: Offline
Thanks Meter: 11
Lt18 i with correct test point . 0001 loader cost only 1 credit
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seeking for flash nokia 5110 old version (3 version) can exchange for new Tomas Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 7 07-05-2014 11:33
How to upload a new firmware... Brand Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 29 06-13-2014 15:30
How to add a language in 51xx/61xx tati Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 05-21-2013 19:20
New Nokia Software!!!!!!! Jefferson Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 48 05-12-2013 13:07

 



All times are GMT +1. The time now is 02:36.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.35402 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO