GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > Cyclonebox

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-18-2009, 21:48   #1 (permalink)
No Life Poster
 
dragosgsm's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Bacau
Posts: 3,089
Member: 148032
Status: Offline
Thanks Meter: 387
Makeing RPL from PM on SL3 posible??????


Hi,
I have a 5310xm v57.57 that now has 1234... damaged imei after trying to downgrade. I had first backuped only PM and not the RPL.
My question is simple: Can I use Cyclone Box function (Make RPL from PM) to restore IMEI to this phone????????
 
Old 10-18-2009, 22:48   #2 (permalink)
No Life Poster
 
LIEREN's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: iCloud ID Removed Service
Posts: 1,268
Member: 917576
Status: Offline
Sonork: QQ:366688456
Thanks Meter: 533
hi,bro

not can,Cyclonebox no support sl3 phone repair imei 123456 fo sp:0000 , bro
 
Old 10-19-2009, 19:21   #3 (permalink)
No Life Poster
 
dragosgsm's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Bacau
Posts: 3,089
Member: 148032
Status: Offline
Thanks Meter: 387
so that means I coud not even bother???????
...same advice from a product supporter???????????
 
Old 10-19-2009, 20:50   #4 (permalink)
No Life Poster
 
moulnisky's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: England
Age: 54
Posts: 17,682
Member: 947561
Status: Offline
Thanks Meter: 13,997
You can make from the PM only a Simlock RPL .. this won't help you in rebuilding the imei.
Did you erase the phone?

BR

Alex
 
Old 10-20-2009, 05:39   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: May 2001
Location: Bulgaria
Posts: 4,603
Member: 4627
Status: Offline
Sonork: 57528:debeliamark
Thanks Meter: 956
Dear colleagues, i'm not sure that 5310 v57.57 will accept SL fields - anyway i was test 2 months ago to repair one with damaged security via original RPL ... IMEI is OK, but simlock remain damaged

P.S.
A BIG tnx to moulinisky for all his work and knowledge sharing around new Nokia phones unlock / downgrade / repair ...
 
The Following User Says Thank You to debeliamark For This Useful Post:
Old 10-20-2009, 10:25   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 120
Member: 1021269
Status: Offline
Sonork: 100.1623820
Thanks Meter: 9
BR
The latest version of the MX support SL3 write like the RPL
 
Old 10-20-2009, 10:33   #7 (permalink)
No Life Poster
 
FEATURE GSM™'s Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: I Love Walking In The Rain Bec
Posts: 1,697
Member: 276151
Status: Offline
Sonork: 100.1577032
Thanks Meter: 231
Donate money to this user
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by moulnisky View Post
You can make from the PM only a Simlock RPL .. this won't help you in rebuilding the imei.
Did you erase the phone?

BR

Alex

did you have that ok than give her links pls
 
Old 10-21-2009, 22:12   #8 (permalink)
No Life Poster
 
dragosgsm's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Bacau
Posts: 3,089
Member: 148032
Status: Offline
Thanks Meter: 387
Unhappy

Quote:
Originally Posted by moulnisky View Post
You can make from the PM only a Simlock RPL .. this won't help you in rebuilding the imei.
Did you erase the phone?

BR

Alex
sincerily I don't remember if I had erased it it happend long before Cyclone realised this solution (rpl from pm) I had destroyed this phone long time ago when sl3 was at the begining and I didn't know of the apperence of this security type...I think I had erased it...at that time I had tryed evrey thing to return the phone to the initial state to the client...offul moments when this happens...
 
Old 10-21-2009, 22:29   #9 (permalink)
No Life Poster
 
GSMman187's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: SWEDEN-China-Thailand-Singapor
Posts: 5,992
Member: 917893
Status: Offline
Sonork: 100.1584763
Thanks Meter: 3,154
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by dragosgsm View Post
Hi,
I have a 5310xm v57.57 that now has 1234... damaged imei after trying to downgrade. I had first backuped only PM and not the RPL.
My question is simple: Can I use Cyclone Box function (Make RPL from PM) to restore IMEI to this phone????????
only downgrade or u tried to unlock .. .?!


if onlywrong downgrade..
just reflash phone with correct sl3 software.
 
Old 10-21-2009, 23:20   #10 (permalink)
No Life Poster
 
moulnisky's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: England
Age: 54
Posts: 17,682
Member: 947561
Status: Offline
Thanks Meter: 13,997
Quote:
Originally Posted by dragosgsm View Post
sincerily I don't remember if I had erased it it happend long before Cyclone realised this solution (rpl from pm) I had destroyed this phone long time ago when sl3 was at the begining and I didn't know of the apperence of this security type...I think I had erased it...at that time I had tryed evrey thing to return the phone to the initial state to the client...offul moments when this happens...
If you had a Nokia RPL of that period (an RPL from the Salo server, not from the tucson server) was enaugh erase the phone, flash it with a normal BB5+ firmware version of that mobile, RPL, SX4, FULL PM no 120 no 308 and it was working, BB5+ and easy to unlock
Now without back-ups the only thing you can do is full erase it, including certs, and send to nokia.. it has 2 years warranty

BR

Alex
 
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Create RPL from Pm?.....can Mx do this?. enrocas MXKEY Nokia Flasher and Unlocker (by Alim Hape) 10 08-27-2010 07:19
i can't make rpl from online logger .::PATEL TELECOM::. MXKEY Nokia Flasher and Unlocker (by Alim Hape) 17 03-03-2010 08:52
i need RPL from PM for N96 pls give meeeee cts2007 Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 18 01-11-2010 10:23
Create RPL from PM function moulnisky Cyclonebox 9 06-08-2009 06:56
i want to make rpl from ask file kapilgupta MXKEY Nokia Flasher and Unlocker (by Alim Hape) 6 06-07-2009 02:03

 



All times are GMT +1. The time now is 03:51.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.31268 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO