GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > McnPro Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2010, 14:01   #1 (permalink)
Freak Poster
 
noey's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Jerman
Posts: 155
Member: 969424
Status: Offline
Sonork: 15710
Thanks Meter: 47
Thumbs down Discussion and Post Success Stories here>> Mcnpro Box version 2.9.6


Please Problem Touch calibration eror

Flashing hank PC 93 %




Results:
CPU: MT6228.
VCC:17 18,GND:3 5 6,RXD:13,TXD:12,BOOT:7
[V:17 18 G:3 5 6 R:13 T:12 oL:7] Apply to Box
[V:17 18 G:3 5 6 R:13 T:12 oL:7] Apply to Box
Press and Holding Power button now !
Connecting, wait...
Phone detected, wait..
CPU: 6228 Ver: 8A02 SW:8A02
CPU ID: 00000101
Checking data, wait... Nand not Support. use boot4






  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to noey For This Useful Post:
Old 09-11-2010, 14:49   #2 (permalink)
Freak Poster
 
noey's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Jerman
Posts: 155
Member: 969424
Status: Offline
Sonork: 15710
Thanks Meter: 47
Help. .. . .help . ............!!!!!!!!!!!!!??????
  Reply With Quote
Old 09-11-2010, 15:06   #3 (permalink)
No Life Poster
 
MDK23's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: ALGERIA
Age: 12
Posts: 2,991
Member: 467636
Status: Offline
Sonork: Double Kanon
Thanks Meter: 2,630
HI
TRY TO use boot4
POST LOG
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MDK23 For This Useful Post:
Old 09-12-2010, 04:16   #4 (permalink)
Freak Poster
 
noey's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Jerman
Posts: 155
Member: 969424
Status: Offline
Sonork: 15710
Thanks Meter: 47
Quote:
Originally Posted by MDK23 View Post
HI
TRY TO use boot4
POST LOG
pos LOG boot 4, eror

post LOG boot 6 Pic ready ,
No copy log boot 6 cos PC hank ....
  Reply With Quote
Old 09-12-2010, 04:23   #5 (permalink)
Product Manager
 
Mcnbox's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,891
Member: 726283
Status: Offline
Sonork: 100.76027
Thanks Meter: 7,616
Quote:
Originally Posted by noey View Post
pos LOG boot 4, eror

post LOG boot 6 Pic ready ,
No copy log boot 6 cos PC hank ....
For MT6228 using boot2 or boot4 !
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to Mcnbox For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-12-2010, 04:53   #6 (permalink)
Freak Poster
 
noey's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Jerman
Posts: 155
Member: 969424
Status: Offline
Sonork: 15710
Thanks Meter: 47
Quote:
Originally Posted by Mcnbox View Post
For MT6228 using boot2 or boot4 !
Here boot 2 eror ,, boot 4 eror .
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to noey For This Useful Post:
Old 09-12-2010, 13:35   #7 (permalink)
No Life Poster
 
MDK23's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: ALGERIA
Age: 12
Posts: 2,991
Member: 467636
Status: Offline
Sonork: Double Kanon
Thanks Meter: 2,630
hi bro
try with previous verions
if sill the same problem check phone hardware ( flash ic)
  Reply With Quote
Old 09-14-2010, 10:08   #8 (permalink)
No Life Poster
 
cykada's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Poland
Age: 42
Posts: 580
Member: 42387
Status: Offline
Sonork: 1573735
Thanks Meter: 389
@noey, if flashing hangs always in same percentage, you can be sure it is hardware fault, just rehot/reball flash IC. It will help for sure.
  Reply With Quote
Old 09-14-2010, 23:50   #9 (permalink)
No Life Poster
 
MDK23's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: ALGERIA
Age: 12
Posts: 2,991
Member: 467636
Status: Offline
Sonork: Double Kanon
Thanks Meter: 2,630
Thumbs up Discussion and Post Success Stories here>> Mcnpro Box version 2.9.5

Discussion and Post Success Stories here>> Mcnpro Box version 2.9.5

More news will be coming soon !


Best regards !


Mcnbox Team

Last edited by MDK23; 09-17-2010 at 14:50.
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to MDK23 For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-15-2010, 00:16   #10 (permalink)
Product Manager
 
Mcnbox's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,891
Member: 726283
Status: Offline
Sonork: 100.76027
Thanks Meter: 7,616
Arrow About Mcnpro box version 2.93

About Mcnpro box version 2.93

This version will be ask for upgrade box firmware when first time using.

Here is the step for update to new version:
  • Go to support section ! download Mcnpro Box Suite version 2.0.3 and install first
  • The same download the last version (2.93)
  • Extract to C:\Program Files\Mcnbox Team\Mcnpro Box\ folder
  • Run Mcnbox.exe / or desktop shortcut McnPro Box
  • Now Box will be automatic runing upgrade (firmware) to ver. 1.08

Don't Disconnet the Power supply during updating, Box can be get damage if you did this! whole procedure only 10 sec.

After update box firmware , Box will be auto reconnect, you will see the logs should be like this:

Code:
Welcome to use McnBox!
Selected COM5
Baud setting ...
Set Baud done
Initialize in progress ...
Checking data ...
Serial No. MCN************* 
Firmware V1.08
Checksum 6AD6-4EBE
Box Connected!
Ready working at COM5
Best Regards !

Mcnbox
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Mcnbox For This Useful Post:
Old 09-15-2010, 00:45   #11 (permalink)
No Life Poster
 
ROEZT's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Badui My home
Posts: 531
Member: 508048
Status: Offline
Thanks Meter: 123
Welcome to use McnBox!
Selected COM9
Baud setting ...
Set Baud done
Initialize in progress ...
Checking data ...
Serial No. MCN2010xxxxxxxx
Firmware V1.08
Checksum AB13-8BBE
Box Connected!
Ready working at COM9
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to ROEZT For This Useful Post:
Old 09-15-2010, 01:02   #12 (permalink)
Product Manager
 
Mcnbox's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,891
Member: 726283
Status: Offline
Sonork: 100.76027
Thanks Meter: 7,616
Arrow SPD CPU USB Scaning in few second !

Welcome to use McnBox!
Selected COM5
Baud setting ...
Set Baud done
Initialize in progress ...
Checking data ...
Serial No. MCN***************
Firmware V1.08
Checksum 6AD6-4EBE
Box Connected!
Ready working at COM5
==================================
Scanning pin-status,please waiting...
->.....................................
13,17,18 Short-pin
Pin-status Scan Done
-------------------------------
Scanning,waiting...
->=
Operation done, Pin detect out.
USB D-: 9 USB D+: 10
Total expend 4 seconds
...
>>=........---
...
>>#=......--=...---------------
Operation done, Pin detect out.
BOOT: 7 set as oInvert
USB D-: 9 USB D+: 10 GND:8 11 12 16
Press [ Save ] to save Pinout
[G:1 8 11 12 16 D-:9 D+:10] Apply to Box
If Scan other phone, please click [Stop]
[G:1 8 11 12 16 D-:9 D+:10 oI:7] Apply to Box
Checking SU2Serial port, wait...
SU2Serial Port: COM27
Connecting, wait...
Phone Connected!
Info: Spreadtrum Boot Block version 2.0
Initialize boot...
CPU Info 6600M/E
Flash Type NOR
Flash ID 00EC257E(25082501)
Flash Model K5L2931CAM
Flash Size 0x1000000(16.0M)
Start Reading...
Read Done!
  Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Mcnbox For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-15-2010, 01:10   #13 (permalink)
No Life Poster
 
MDK23's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: ALGERIA
Age: 12
Posts: 2,991
Member: 467636
Status: Offline
Sonork: Double Kanon
Thanks Meter: 2,630
Angry

McnBox Pro is like Atf box
The diffrence McnPro Box repair chinese mobile
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to MDK23 For This Useful Post:
Old 09-15-2010, 02:11   #14 (permalink)
Freak Poster
 
nanoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Gg. Masjid Baitussalam ...
Posts: 298
Member: 724814
Status: Offline
Thanks Meter: 94
Quote:
Originally Posted by MDK23 View Post
McnBox Pro is like Atf box
The diffrence McnPro Box repair chinese mobile

now I'm sure, MCN is a good product, and no doubt to buy it ... I hope this will be so ...

MCN wait for me.....




BR

Last edited by nanoy; 09-15-2010 at 02:18.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nanoy For This Useful Post:
Old 09-15-2010, 02:32   #15 (permalink)
Product Manager
 
Mcnbox's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,891
Member: 726283
Status: Offline
Sonork: 100.76027
Thanks Meter: 7,616
Quote:
Originally Posted by nanoy View Post
now I'm sure, MCN is a good product, and no doubt to buy it ... I hope this will be so ...

MCN wait for me.....




BR
So which doubt you have before
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Mcnbox For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seeking for flash nokia 5110 old version (3 version) can exchange for new Tomas Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 10-14-2017 19:29
IR between 6150 and IBM TP 600 favdijck Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 3 11-15-2011 12:08
I neeeeed NCDS 2.0!!!! plzz!!!! ratzfatz Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 06-16-2011 09:59

 



All times are GMT +1. The time now is 10:42.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.54383 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO