GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > McnPro Box

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-19-2009, 20:07   #1 (permalink)
Product Manager
 
PhoneCareCenter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Inside Java
Posts: 1,151
Member: 574123
Status: Offline
Sonork: 100.1581804
Thanks Meter: 1,810
How to Format MTK Chips with Mcnpro Box >>


1 - Open Mcn Pro Software & Select Boot. Like Below



2 - Select RX & TX, then select Chip Type.Press Power Button & Press Start.



3 - Pinouts will be detected & Applied in few seconds like below, if not Press Apply or Save Pinout.



4 - Press Read Button on McnPro Software, choose a location then name the file & Save it.



5 - Wait few minutes, depending on CPU Type (6228 cpu takes longer timer) (6226 cpu apprx 4minutes)



6 - Flash is Read & Saved.



7 - Now press the Format Button, Press Power Button when asked to do so & wait for a few seconds...



8 - Phone is perectly ok with full signal, to get Languange to English press *#0000# Language will be set to Default..


Enjoy McnPro Box with the best Support
www.mcnbox.com

Good Luck

Last edited by PhoneCareCenter; 03-19-2009 at 20:32.
 
The Following 9 Users Say Thank You to PhoneCareCenter For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 03-20-2009, 07:03   #2 (permalink)
Freak Poster
 
deepak2005's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: G-8 Regent mall hardyan singh
Posts: 350
Member: 253019
Status: Offline
Thanks Meter: 31
thans sir for this info

wbr

Deepak
 
Old 03-20-2009, 07:18   #3 (permalink)
No Life Poster
 
mohit_kripalu01's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: CLOUD
Age: 35
Posts: 2,923
Member: 486357
Status: Offline
Sonork: 100.1602846
Thanks Meter: 1,211
nice job bro keep it up ................... thanxs
 
Old 04-04-2009, 19:13   #4 (permalink)
No Life Poster
 
iwan8818's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 532
Member: 859702
Status: Offline
Sonork: 100.1619060
Thanks Meter: 78
screenshott for spd pleaseee
 
Old 04-05-2009, 15:21   #5 (permalink)
Product Manager
 
PhoneCareCenter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Inside Java
Posts: 1,151
Member: 574123
Status: Offline
Sonork: 100.1581804
Thanks Meter: 1,810
@iwan8818
Will try to Post SPD Unlock & Format Operation ScreenShots tomorrow.

McnPro Team
 
Old 04-08-2009, 19:24   #6 (permalink)
No Life Poster
 
iwan8818's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 532
Member: 859702
Status: Offline
Sonork: 100.1619060
Thanks Meter: 78
where spd screenshoot? waitinggggg....
 
Old 04-08-2009, 19:49   #7 (permalink)
No Life Poster
 
iwan8818's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 532
Member: 859702
Status: Offline
Sonork: 100.1619060
Thanks Meter: 78
are sure can make good spd?
please show me screenshoot
 
Old 04-09-2009, 23:42   #8 (permalink)
Product Manager
 
Mcnbox's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,891
Member: 726283
Status: Offline
Sonork: 100.76027
Thanks Meter: 7,616
SPD Unlock & Format , The procedure which is same like " Format MTK Chips" , Diff is just select SPD, then can start ...

Best Regards !

Mcnbox Team
 
Old 04-10-2009, 17:32   #9 (permalink)
No Life Poster
 
fokal2008's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: cameroon
Posts: 1,685
Member: 953931
Status: Offline
Sonork: 1652252
Thanks Meter: 765
Arrow format spd 100/100 ok with mcnpro

i have successfuly format spd mcu with mcnpro.
after scan tx rx and gnd, i make read flash and seved,after that i restart my box and i scan rx tx gnd again.and i press format.
see logs...................
Formatting, Please Power Off & On
Connected
Boot Information:
downloading Boot
CPU Type: 6600D
Flash Type: SAMSUNG K5A(J)63xxCT
Flash Type: SAMSUNG K5A(J)63xxCT
Flsh Size??00800000(Hex Bytes)
Baudrate set to:921600
Formatting Nor Flash...
>>Nor Format completed
 
Old 04-10-2009, 18:58   #10 (permalink)
Product Manager
 
PhoneCareCenter's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Inside Java
Posts: 1,151
Member: 574123
Status: Offline
Sonork: 100.1581804
Thanks Meter: 1,810
@fokal2008
Very glad to see that u're happy with McnPro, New Update is in Progress.

Good Luck
McnPro Team
 
The Following User Says Thank You to PhoneCareCenter For This Useful Post:
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How is working OM CPU with Mcnpro Box >> Mcnbox McnPro Box 0 07-19-2009 10:08
How is working Spreadtrum CPU with Mcnpro Box >> Mcnbox McnPro Box 2 06-30-2009 18:17
Without USB connector how to flash /unlock phone with Mcnpro Box Mcnbox McnPro Box 0 06-27-2009 12:31
How is working ADI Chips with McnPro Box >> Mcnbox McnPro Box 17 06-05-2009 14:58
How is working INFINEON Chips with McnPro Box >> Mcnbox McnPro Box 0 06-02-2009 08:32

 



All times are GMT +1. The time now is 16:55.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.37211 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO