GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > Cruiser Team Products > Cruiser Suite

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2004, 15:58   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Remco's Avatar
 
Join Date: Jul 1999
Location: Netherlands
Age: 47
Posts: 470
Member: 334
Status: Offline
Thanks Meter: 25
Cable for T10,T18 for Fighter

I like to work work with Fighter and sometimes i get some old Ericssons for simlock and i want to do that with Fighter.
Is there a pinout for the cable or can i order one?
  Reply With Quote
Old 02-06-2004, 07:18   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Sep 2001
Location: Denmark
Age: 30
Posts: 688
Member: 6396
Status: Offline
Thanks Meter: 15
Fighter can't unlock old Ericsson phones (yet?) but for flash you can use standard T1x unlock cable...
  Reply With Quote
Old 02-06-2004, 07:37   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Remco's Avatar
 
Join Date: Jul 1999
Location: Netherlands
Age: 47
Posts: 470
Member: 334
Status: Offline
Thanks Meter: 25
I read in the manual that for T10 or T18 you can update the security zone.
I get a lot of old T10 here with the problem wrong card,so i hope i can fix it with Fighter.
  Reply With Quote
Old 02-06-2004, 16:29   #4 (permalink)
No Life Poster
 
GSM Coolhawk's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: United Arab Emirates, Dubai
Age: 42
Posts: 1,271
Member: 7751
Status: Offline
Thanks Meter: 72
@All

There a option to change com port to "Fighter-Serial cable" , but I have no idea which kind of serial cable this is, maybe try to use normal cable here ?

Also you have the option for using original "green" Ericsson boxes, these I use for older models now, but I cant say if it's possible the other way !

I know that it has been promised to release the schamatics for making own cable to use with SE-Fighter with the PS 2 connector USB, but nothing yet, but I'm sure It'll come soon.

Regards
  Reply With Quote
Old 05-09-2004, 12:56   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Surej's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Wolverhampton UK
Age: 44
Posts: 791
Member: 12296
Status: Offline
Thanks Meter: 9
anyone got any sheme for older models to work with SEF..?

WBR

Surej
  Reply With Quote
Old 05-09-2004, 15:12   #6 (permalink)
No Life Poster
 
evan_silbert's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Boston
Posts: 5,027
Member: 21920
Status: Offline
Thanks Meter: 10
Any idea when unlock support for older models will come?

I have some t28 with wrong card that can't work with fighter...

No 98 box for ATR...
  Reply With Quote
Old 05-09-2004, 19:10   #7 (permalink)
No Life Poster
 
anlog's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Southern California, USA
Posts: 583
Member: 51190
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I used Fighter to upgrade the firmware on a T28z, but I could not unlock it.

I believe muppet posted something about using a T28 service cable with Fighter, but I'm not sure if it was for an unlock or not...
  Reply With Quote
Old 05-10-2004, 06:23   #8 (permalink)
No Life Poster
 
evan_silbert's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Boston
Posts: 5,027
Member: 21920
Status: Offline
Thanks Meter: 10
I have also flashed t28z with Fighter. For whatever reason it does not have the unlock function for this phone. The t28 service cable can be used under com 1 instead of the usb cable's 4 (or whatever else you use) but it does not work for ARM flashing (or is it AVR? it's one of those).

Why is it that ATR is the only software to unlock t28? It only works under win98
  Reply With Quote
Old 05-21-2004, 12:34   #9 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Apr 2000
Location: near you
Age: 51
Posts: 561
Member: 1196
Status: Offline
Thanks Meter: 3
why Fighter can`t activate EU languages on asian phones like T20 ,,I believe in Fighter ,but I shame in front of mu customer,because can`t put EU lang in old T20,
  Reply With Quote
Old 05-21-2004, 20:40   #10 (permalink)
Freak Poster
 
Mobileman_hu's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Hungary
Age: 37
Posts: 473
Member: 3097
Status: Offline
Thanks Meter: 29
Hi!

I think Fighter cable shematic is not so secret that it can't be released for the users, I also have problem with USB cable, and takes a lot of time to get it replaced!

Regards: Mobileman_hu
  Reply With Quote
Old 05-22-2004, 12:02   #11 (permalink)
Freak Poster
 
The Racer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: SL 550
Age: 38
Posts: 467
Member: 20490
Status: Offline
Thanks Meter: 3
I think we can do selfmade T1x cable after we make pinouts for SEF cable(i dont think is hard)
  Reply With Quote
Old 05-22-2004, 15:42   #12 (permalink)
No Life Poster
 
evan_silbert's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Boston
Posts: 5,027
Member: 21920
Status: Offline
Thanks Meter: 10
t28 service cable works for the same phones as the fighter usb cable for everything but ARM flashing. Maybe the same holds true for a T1x serial cable??
  Reply With Quote
Old 05-23-2004, 13:40   #13 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2000
Location: Behind the Wall
Posts: 413
Member: 1778
Status: Offline
Thanks Meter: 0
@All
Just use Your old serial cable for T1x on COMx. Set up fighter to use same COMx port with first serial cable in the setup list. It's necessary to start phone maualy. All works well.
WBR
Assen
  Reply With Quote
Old 05-24-2004, 11:36   #14 (permalink)
Freak Poster
 
The Racer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: SL 550
Age: 38
Posts: 467
Member: 20490
Status: Offline
Thanks Meter: 3
To be tested, hope it works. Anyway no big deal with this phones!
Quote:
Originally Posted by AssenBG
@All
Just use Your old serial cable for T1x on COMx. Set up fighter to use same COMx port with first serial cable in the setup list. It's necessary to start phone maualy. All works well.
WBR
Assen
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Ericksson chargers for T10/T18 also batterys strangerboy Wanted Products 3 07-10-2008 13:17
flash reader writer for T10/T18 hooi76 Old Ericsson Phones & Sony Phones 3 01-13-2002 21:26
Universal SP Unlocker 4.2- A1018,T10,T18 by cable ....... Downladit bp.bonus Old Ericsson Phones & Sony Phones 24 03-03-2001 21:42
Need Flasher For T10/T18 jonwillow Old Ericsson Phones & Sony Phones 0 03-09-2000 06:53
have new solution for t10 t18 t28 and more oskarcore Old Ericsson Phones & Sony Phones 0 12-28-1999 20:57

 



All times are GMT +1. The time now is 09:50.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.38445 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO