GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > Cruiser Team Products > Cruiser Suite

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2005, 17:19   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2004
Age: 33
Posts: 8
Member: 67754
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Red face p900 via testpoint "Not ready to receive"


hello

Ive just recieved a p900 that had been wrongly flashed to p910

I boot the phone by testpoint

when i try to flash avr, cruiser says:
Not ready to receive

could you help me?

i tried to flash with P910a_Phone_CXC162022_R3E001.AVR.flp and P910u_Phone_CXC162022_R4A006.AVR.flp also (downloaded from the p900 to p910 conversion directory)

when i tried to flash i tried to turn on options like "disable OTP imei check" and "relock RSA" ...everytime the same problem.

i attach the phone manually (i select p900) in "standard (wait) mode

do you have any clue what is wrong?

i also tried to rebuild security zone and upload some p900 GDFS backup found here on forum... didnt help


Connecting via UC-10 Universal Cable...
Powering on the phone...
Baseband chip ID: 0x5B08
Protocol version: 2.1
Trying CID29 applet...
RSA protection feature inactive.
Bypassing authority check...
Initializing phone hardware...
Baudrate = 230400Bd
Phone hardware initialized OK
Firmware: Unidentified
RSA area is empty and MUST BE REFLASHED!
Flash file: "P910u_Phone_CXC162022_R4A006.AVR.flp"
Waiting for flash file to load...
Removing non-RSA area data...
The flash file is monolithic!
Sending flash applet...
Flash file: "P910u_Phone_CXC162022_R4A006.AVR.flp"
Waiting for flash file to load...
Analyzing firmware...
Preparing firmware...
New-lock type firmware detected...
Sending flash applet...
Flash file: "P910u_Phone_CXC162022_R4A006.AVR.flp"
Waiting for flash file to load...
Analyzing firmware...
Preparing firmware...
New-lock type firmware detected...
Sending flash applet...
All threads terminated.
Connecting via UC-10 Universal Cable...
Powering on the phone...
Baseband chip ID: 0x5B08
Protocol version: 2.1
Time spent entering bootstrap: 0s
All threads terminated.
Connecting via UC-10 Universal Cable...
Powering on the phone...
Baseband chip ID: 0x5B08
Protocol version: 2.1
Time spent entering bootstrap: 0s
All threads terminated.
Connecting via UC-10 Universal Cable...
Powering on the phone...
Baseband chip ID: 0x5B08
Protocol version: 2.1
Time spent entering bootstrap: 0s
All threads terminated.
Connecting via UC-10 Universal Cable...
Powering on the phone...
Baseband chip ID: 0x5B08
Protocol version: 2.1
Trying CID29 applet...
RSA protection feature inactive.
Bypassing authority check...
Trying CID29 applet...
RSA protection feature inactive.
Initializing phone hardware...
Baudrate = 230400Bd
Phone hardware initialized OK
Firmware: Unidentified
Flash file: "P910u_Phone_CXC162022_R4A006.AVR.flp"
Waiting for flash file to load...
Sending flash applet...
Flash file: "P910u_Phone_CXC162022_R4A006.AVR.flp"
Waiting for flash file to load...
Analyzing firmware...
Preparing firmware...
New-lock type firmware detected...
Sending flash applet...
Flash file: "P910u_Phone_CXC162022_R4A006.AVR.flp"
Waiting for flash file to load...
Analyzing firmware...
Preparing firmware...
New-lock type firmware detected...
Sending flash applet...
Uploading LowAccess applet...
Failed!
All threads terminated.

Connecting via UC-10 Universal Cable...
Powering on the phone...
Baseband chip ID: 0x5B08
Protocol version: 2.1
Trying CID29 applet...
RSA protection feature inactive.
Bypassing authority check...
Initializing phone hardware...
Baudrate = 230400Bd
Phone hardware initialized OK
Firmware: Unidentified
RSA area is empty and MUST BE REFLASHED!
Flash file: "P910a_Phone_CXC162022_R3E001.AVR.flp"
Waiting for flash file to load...
Sending flash applet...
Script error: Not ready to receive [5.02.26]


regards,
nographix
  Reply With Quote
Old 10-05-2005, 18:36   #2 (permalink)
Freak Poster
 
sven.soltermann's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: 228 (Switzerland) :)
Age: 29
Posts: 337
Member: 44110
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Hello,

I don't know exactly, but I'm pretty sure, that you have to disconnect the testpoint after booting... otherwise the phone dstroys itself..

disconnect tp after booting and retry...

Hope it helps
Greets Sven
  Reply With Quote
Old 10-06-2005, 09:05   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2004
Age: 33
Posts: 8
Member: 67754
Status: Offline
Thanks Meter: 0
i have disconnected it

anyway.... problem solved... it seemed that the battery wasnt well connected to the mainboard... when i mamaged to connect it propertly - everything worked fine...

the phone is "a OK"

thanks for the reply

regards,
nographix
  Reply With Quote
Old 03-14-2006, 09:10   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2004
Age: 38
Posts: 676
Member: 50603
Status: Offline
Thanks Meter: 58
please can send me testpoint image for this model? i have p900 wrongly flashed.

[email protected]


thanks
  Reply With Quote
Old 03-14-2006, 15:52   #5 (permalink)
No Life Poster
 
odinb's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: US/DK/S
Posts: 705
Member: 76964
Status: Offline
Thanks Meter: 2
No need for TP on P900, read Muppets guide on how to fix this, it has been asked at least 10 times already, and most threads points to Muppets guide.

You just need to flash a new GDFS file.

Please use search!
  Reply With Quote
Old 08-01-2009, 19:38   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5
Member: 1081010
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by odinb View Post
no need for tp on p900, read muppets guide on how to fix this, it has been asked at least 10 times already, and most threads points to muppets guide.

You just need to flash a new gdfs file.

Please use search!
how to use cruiser uc-20 with a p900? Im trying to boot because a bad flash and it doesnt boot.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to handle W550/W600 phones via testpoint? Lead Cruiser Suite 243 06-01-2007 15:51

 



All times are GMT +1. The time now is 00:02.



Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.23964 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO