GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > Cruiser Team Products > Cruiser Suite

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2007, 21:31   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2006
Age: 41
Posts: 120
Member: 307245
Status: Offline
Thanks Meter: 1
reflashing a K610i with cruiser


Is it possible to reflash a K610i with Cruiser ID 06 without having to purchase any logs as I have just got myself a T-Mobile K610i but I want to get rid of the T-Mobile firmware.

Because i am an old 06 cruiser user I couldn't unlock so I got my local phone shop to unlock it for me.

Here is a connection log for my K610i

System diagnostics passed.
Version 11.05 ready!

[ --- Attach to Phone --- ]
Connecting via Fighter USB Cable...
Powering on the phone...
Baseband chip ID: 0x9900
Protocol version: 3.1
Baudrate = 460800Bd
Booting via ROM...
Trying CID52 recovery applet...
Sending applet prologue...
Sending applet body...
Time spent entering bootstrap: 2s
Initializing phone hardware...
Applet ID: 061220 1711 NPA4_CXC1329130_DB2020_...
Flash manufacturer: Intel
Flash ID: 0x897E
OTP Security Level: 1 (Retail)
OTP CID: 51
Phone CID: 51
Phone color: Red
Sending applet...
Applet ID: 061205 1523 HANCXC9876543210_DB2020...
Sending applet...
Applet ID: 061201 1314 HANCXC1329129_DB2020_FL...
RSA protection state cannot be determined for this CID.
Phone hardware initialized OK

[ --- Turn off Phone --- ]
Turning off phone...
Phone turned off.
Phone automatically detached.
  Reply With Quote
Old 07-06-2007, 21:48   #2 (permalink)
Super Moderator
 
THE CLASH's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: UK....
Age: 52
Posts: 6,027
Member: 173077
Status: Offline
Sonork: 100.1594293
Thanks Meter: 2,463
You can flash it useing 06 card BUT you need 1 log to customise the filesystem...
  Reply With Quote
Old 07-06-2007, 21:56   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2006
Age: 41
Posts: 120
Member: 307245
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by THE CLASH View Post
You can flash it useing 06 card BUT you need 1 log to customise the filesystem...
And it will work with a CID: 51 phone? because I have previously done it with a K800i CID:49
  Reply With Quote
Old 07-06-2007, 22:51   #4 (permalink)
No Life Poster
 
nishaon's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Deep Blue G.S.M.
Posts: 2,369
Member: 225229
Status: Offline
Thanks Meter: 89
Quote:
Originally Posted by Gavincol78 View Post
And it will work with a CID: 51 phone? because I have previously done it with a K800i CID:49

So you want to say that card id-06 doesn't support any phone with CID 51?
Are you sure?
  Reply With Quote
Old 07-06-2007, 22:56   #5 (permalink)
Super Moderator
 
THE CLASH's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: UK....
Age: 52
Posts: 6,027
Member: 173077
Status: Offline
Sonork: 100.1594293
Thanks Meter: 2,463
*************Talking rubbish**************

Last edited by THE CLASH; 07-06-2007 at 23:40.
  Reply With Quote
Old 07-06-2007, 22:56   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2006
Location: Paris
Age: 36
Posts: 492
Member: 277109
Status: Offline
Sonork: 100.1590647
Thanks Meter: 83
Quote:
Originally Posted by Gavincol78 View Post
And it will work with a CID: 51 phone? because I have previously done it with a K800i CID:49
of course cid51 flashing is supported by -06 card, as well as the other cids.

read well the update logs!

br
  Reply With Quote
Old 07-06-2007, 23:13   #7 (permalink)
No Life Poster
 
nishaon's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Deep Blue G.S.M.
Posts: 2,369
Member: 225229
Status: Offline
Thanks Meter: 89
[quote=THE CLASH;2561283]**********************************quote]


What do u wanna say? please say it clearly.

Last edited by nishaon; 07-07-2007 at 05:50.
  Reply With Quote
Old 07-06-2007, 23:19   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2006
Age: 41
Posts: 120
Member: 307245
Status: Offline
Thanks Meter: 1
I just want to clarify my original question.

There is cid51 firmware files on the support and my question was whether with a 06 card/box I could reflash the K610i cid51 with the unbranded cid51 files and if I could do it without purchasing logs using an 06 cruiser.

NOT CONNECTED WITH ABOVE QUESTION
Previously I have reflashed a K800i cid49 phone using the same 06 card but I had to use logs using Cruiser 10.39.
  Reply With Quote
Old 07-06-2007, 23:39   #9 (permalink)
Super Moderator
 
THE CLASH's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: UK....
Age: 52
Posts: 6,027
Member: 173077
Status: Offline
Sonork: 100.1594293
Thanks Meter: 2,463
@ gavincol. yes you need logs.

@Nishaon, i had it in my head he was cross flashing, which you can do with a 07 card.
  Reply With Quote
Old 07-07-2007, 04:48   #10 (permalink)
No Life Poster
 
luzer's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,719
Member: 44659
Status: Offline
Thanks Meter: 336
Donate money to this user
Quote:
... I got my local phone shop to unlock it for me.
How the phone was unlocked, by patch? you can't reflash the phone, will be locked afterwards ...
  Reply With Quote
Old 07-07-2007, 05:55   #11 (permalink)
No Life Poster
 
nishaon's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Deep Blue G.S.M.
Posts: 2,369
Member: 225229
Status: Offline
Thanks Meter: 89
Exactly, it will be locked again if unlocked by patch. So if you have card id-7, you can do all with just 1 log.

http:///vbb/...d.php?t=408406
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how 2 change IMEI on k610i with cruiser falah1 Cruiser Suite 8 06-07-2008 09:53
Can I flash K610i cid49 with Cruiser -06? arans Cruiser Suite 2 08-29-2007 03:38
K610i RED BLINKING AFTER UNLOCK with CRUISER Nizamo Cruiser Suite 16 06-02-2007 00:03
How to Unlock k610i with Cruiser ? riccellgsm Cruiser Suite 2 03-05-2007 15:17
I need to reflash a 8330 with 8130 software toysoft FuriouS II 2 08-25-2005 01:05

 



All times are GMT +1. The time now is 10:44.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.35418 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO