GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Special Solutions / Services / WebShop > GPGIndustries Support section > Distributed Devices by GPG > GPG-Setool3

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-14-2011, 15:23   #1 (permalink)
No Life Poster
 
lalitjsraks's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 28
Posts: 3,825
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,436
Exclamation Setool2 Card Update, Information, TroubleShooting. [ READ FIRST POST ]

WARNING !!!

As there is too much "blocked" setool2 GEMALTO TOP cards,we investigated issue and found problem.

due to errors in controller firmware ( or due to incompatibility between smartcard/controller firmware/motherboard usb controller )
all smartcard readers i know, which are based on CY7C63001 are failed to send long data packet to/from smartcard.
it happens on some systems only, it can happen not immediately, but on "affected" system it happens always, earlier or later.

due to that, smartcard will receive WRONG command and SETOOL2 WILL BE "BLOCKED".
THAT IS NOT RELATED TO "BLOCKED CARDMANAGER" ISSUE ( ERROR #6982 )
i can not find ANY solution to that problem, other than NOT using Cypress CY7C63001-based readers with setool2 cards.


here is few pictures of AFFECTED readers:


you can also identify such reader by smartcard reader name and driver name:


if you will use that readers, your setool2 smartcard WILL BE BLOCKED - and i will unblock such card ONLY ONCE.

IMPORTANT !
I WILL ONLY UNBLOCK GEMALTO-TOP SMARTCARDS - WITH SERIAL 177500 and above

my strong recommendation is use om****y-based readers, like that:

they are working 100% on any system.


of course, usage of latest setool2 version is ABSOLUTE requirement.




QUESTIONS AND ANSWERS







q:
What is card update? which card need to be updated?

a:
SmartCard update required to use 1.107 and following setool2 versions.
All SEtool cards with serial numbers till 177500 must be updated.


q:
how to update setool2 card ? what do i need ?

a:

to update setool2 card, you need valid setool2 account, normal internet connection ( NOT proxy ), open TCP ports 443,1934

put updater ( updater.zip ) in setool2 directory, it will auto read settings from setool2.ini.

Or extract it to any desired directory and fill username,password,server manually.

server address is:
Code:
srv01.dontexist.com
Always get updater from this thread or from setool2 homepage !!!
current updater version is 0.95 !!!
any lower versions will NOT work !!!


if you do not have valid setool2 account, use special updater account:
Code:
username=updater 
password=updater
on "operations" tab select with mouse click reader with setool2 card.
( remove all smartcards from pc except setool2 one in order to avoid misunderstanding )

you will get "Ready to work" text.
press "update card" button only after you get that.

if your setool2 card not activated ( you can NOT use setool2 version > 1.01 )
you need 20 credits for initial card update.

Credits will be discounted AUTOMATICALLY WITHOUT CONFIRMATION.


if your card eligible for update, you will see following text:

Code:
setool2 SmartCard updater [x.xx] 
 server read: "srv01.dontexist.com" 
username read: "update_test"  
Please click on reader with setool2 SmartCard. 
Ready to work SmartCard update started..... 
CARD SERIAL: 12345678 
Checking with server... setool2 card not activated, 
credits will be used...... Uploading............................................................................ Update completed
you will get usual "no credits" message in case if you do not have needed credits amount.


in time after time, we will update setool2 smartcard, corresponding notice will be posted in news.
for normal update you do not need any credits, but valid setool2 account required.
if your card eligible for normal update, you will see following text:
Code:
setool2 SmartCard updater [x.xx]  
server read: "srv01.dontexist.com" 
username read: "update_test" 
 Please click on reader with setool2 SmartCard. 
Ready to work SmartCard update started...
 CARD SERIAL: 12345678 
Checking with server......... Uploading............................................................................ Update completed
if card already updated, you will get following text:
Code:
SmartCard update started... 
CARD SERIAL: 12345678 
Checking with server. 
cmd err: [request denied]
you DO NOT NEED card update in that case.

if you will get next error message :

Code:
Please click on reader with setool2 SmartCard. 
Ready to work SmartCard update started..
 CARD IS BLOCKED. 
RECOVERY SERIAL: xxxxxxxxxxxxxxxx 
Checking with server.. 
auth #0 err: [request denied]
if you getting that text, you should post request in that thread with
- your account username
- setool2 card original serial
- reported recovery serial

admin will check issue and write resolution.



most bad thing that can happen:
if you will get next results
Code:
SmartCard update started..... 
CARD SERIAL: 00xxxxxxx 
Checking with server...... 
auth #1 err: 6982

that means your card was permanently tampered by some tools and you stuck to v1.106
nothing can be done at all.


please note, that after initial update you can only use setool2 version >= v1.107

q:
how to activate LGTool ? what do i need ?

a:
to activate LGTool, you need valid setool2 account, normal internet connection ( NOT proxy ), open TCP ports 443,1934
you do not need to have setool2 credits on account.

put attached updater in setool2 directory ( it will auto read settings from setool2.ini )
or extract it to any desired directory and fill username,password,server manually.

server address is:

Code:
srv01.dontexist.com
on "operations" tab select with mouse click reader with setool2 card.
( remove all smartcards from pc except setool2 one in order to avoid misunderstanding )

you will get "Ready to work" text.
Then press "Activate LGTool" button

if your card eligible for activation, you will get next text:

Code:
setool2 SmartCard updater [x.xx] 
server read: "srv01.dontexist.com"
 username read: "update_test" 
 Please click on reader with setool2 SmartCard. 
Ready to work 
Checking with server.. 
LG application activated
updater link : http://files.setool.net/support/SETool2/updater.zip

Code:
NOTE : always use latest updater  for card update and activation 

Last edited by Danish Shafiq; 04-17-2012 at 05:50. Reason: Updated
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to lalitjsraks For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-15-2011, 05:47   #2 (permalink)
No Life Poster
 
lalitjsraks's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 28
Posts: 3,825
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,436
even server is down .
everyone is unlocking most of sony ericsson phones with setool .
although you can also unlock most of new android phones .
  Reply With Quote
Old 09-15-2011, 15:24   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 26
Member: 1155682
Status: Offline
Thanks Meter: 0
hoe can i download the updater.zip ?
  Reply With Quote
Old 09-15-2011, 15:31   #4 (permalink)
No Life Poster
 
lalitjsraks's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 28
Posts: 3,825
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,436
Quote:
Originally Posted by humancom View Post
hoe can i download the updater.zip ?

here another link .

Can't find smartcard updater
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to lalitjsraks For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-30-2011, 11:09   #5 (permalink)
No Life Poster
 
street's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: paris
Age: 34
Posts: 1,274
Member: 24284
Status: Offline
Thanks Meter: 52
SmartCard update started...
CARD SERIAL: 00033483
Checking with server.
cmd err: [request denied]

second time i get

SmartCard update started...
CARD SERIAL: 00033483
Checking with server.
recv err: [Connection reset by peer]

user name: simo11
  Reply With Quote
Old 10-02-2011, 09:56   #6 (permalink)
No Life Poster
 
lalitjsraks's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 28
Posts: 3,825
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,436
Quote:
Originally Posted by street View Post
SmartCard update started...
CARD SERIAL: 00033483
Checking with server.
cmd err: [request denied]

second time i get

SmartCard update started...
CARD SERIAL: 00033483
Checking with server.
recv err: [Connection reset by peer]

user name: simo11
your card is already activated .

any questions about smartcard problems should be posted in corresponding sticky thread,here

if you can not run recent setool2 version, please follow instructions here
  Reply With Quote
Old 10-14-2011, 09:21   #7 (permalink)
No Life Poster
 
.::Indian::.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 912
Member: 37015
Status: Offline
Thanks Meter: 59
Ready to work
SmartCard update started..
CARD IS BLOCKED.
RECOVERY SERIAL: 3541081F
Checking with server..
recv err: [Connection reset by peer]


it is new setool from gpg.we updated and used this but it showed blocked card while flashing. ple give me solution.
  Reply With Quote
Old 10-14-2011, 09:32   #8 (permalink)
No Life Poster
 
lalitjsraks's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 28
Posts: 3,825
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,436
Quote:
Originally Posted by .::Indian::. View Post
Ready to work
SmartCard update started..
CARD IS BLOCKED.
RECOVERY SERIAL: 3541081F
Checking with server..
recv err: [Connection reset by peer]


it is new setool from gpg.we updated and used this but it showed blocked card while flashing. ple give me solution.

read first post .
the only thing i can say is try this way and post as described .

any questions about smartcard problems should be posted in corresponding sticky thread,here

if you can not run recent setool2 version, please follow instructions here
  Reply With Quote
Old 10-25-2011, 18:42   #9 (permalink)
Freak Poster
 
colombia gsm's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ghana
Age: 32
Posts: 253
Member: 171776
Status: Offline
Thanks Meter: 16
plz help to update my card

Ready to work
SmartCard update started...
CARD SERIAL: 00186283
Checking with server.
cmd err: [request denied]
  Reply With Quote
Old 10-29-2011, 10:05   #10 (permalink)
No Life Poster
 
lalitjsraks's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 28
Posts: 3,825
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,436
Quote:
Originally Posted by aayushjaiswal View Post
solve my sony ericsson k510i show in screen configuration error.please contact your network operator or service centre.

i go to setting or mark the singened mode and customis phone after flash click on flash flash file not added
already solved by pm message .
anyway .
just tick on signed mode and customize phone after flash
and press flash .
  Reply With Quote
Old 11-13-2011, 15:18   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 10
Member: 666637
Status: Offline
Thanks Meter: 0
help me please
CARD SERIAL: 00181393
Checking with server.
recv err: [Connection reset by peer]
  Reply With Quote
Old 11-13-2011, 15:23   #12 (permalink)
No Life Poster
 
lalitjsraks's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 28
Posts: 3,825
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,436
Quote:
Originally Posted by Ryanscalvi View Post
help me please
CARD SERIAL: 00181393
Checking with server.
recv err: [Connection reset by peer]

try after some time ( after 30 minutes ) .
after several wrong retries server blocks users ip for 30 minutes .
  Reply With Quote
Old 11-27-2011, 18:00   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Member: 1599026
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Ready to work
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 00126253
Checking with server...
setool2 card not activated, credits will be used..
auth #0 err: [No credits left]

cant update my setool Please help me
  Reply With Quote
Old 11-29-2011, 14:39   #14 (permalink)
No Life Poster
 
lalitjsraks's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: jamshedpur
Age: 28
Posts: 3,825
Member: 59185
Status: Online
Sonork: 100.1593175
Thanks Meter: 4,436
Quote:
Originally Posted by RandikaN View Post
Ready to work
SmartCard update started.....
CARD SERIAL: 00126253
Checking with server...
setool2 card not activated, credits will be used..
auth #0 err: [No credits left]

cant update my setool Please help me

hard to read and understand .

auth #0 err: [No credits left]

you need 20 credits to activate your setool card fully to use new version .
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to lalitjsraks For This Useful Post:
Old 11-29-2011, 14:46   #15 (permalink)
No Life Poster
 
ABDULMANAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: LOVE A L L AH LOVE ALQURAN
Posts: 1,725
Member: 754324
Status: Offline
Sonork: LOVE MOHAMMAD (S.A.W)
Thanks Meter: 384
please help that gpg raptor box is good for setool r need change in future
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sim card sleep mode problem with 6130 ratzfatz Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 5 04-21-2014 04:52
Eeprom reading KLImax Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 09-22-2011 15:55
NOKIA TECHNICAL SERVICE BOOK AND NOKIA SERVICING SIM CARD FOR SALE TRADE FOR 7110 andrew bennett Main Sales Section 0 07-09-1999 10:41

 



All times are GMT +1. The time now is 07:30.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.43174 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO