GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > Advance-Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-15-2011, 07:06   #1 (permalink)
No Life Poster
 
NKhan_Gsm's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Afghanistan
Posts: 1,531
Member: 1646177
Status: Offline
Sonork: 100.1604654
Thanks Meter: 338
My ATF is not detecting Please Help! - (SOLVED)


My ATF box is not detecting by Software and also now its drivers are changed from Normal ATF drivers to USB Serial Converter A and USB Serial Converter B

although I haven't attached any short circuit I have just removed drivers and reinstalled and removed and reinstalled ATF software but still same now it is not detecting even to other PC when I Connect to my Laptop it is known as

USB Serial Converter A and USB Serial Converter B not as ATF box.

Please help and guide how to solve this problem>


WBR
  Reply With Quote
Old 09-15-2011, 07:13   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Advance-Box's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7,598
Member: 651945
Status: Offline
Thanks Meter: 20,046
DO you have team viewer?

POst details and give me access... I can help you now
  Reply With Quote
Old 09-15-2011, 07:28   #3 (permalink)
No Life Poster
 
NKhan_Gsm's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Afghanistan
Posts: 1,531
Member: 1646177
Status: Offline
Sonork: 100.1604654
Thanks Meter: 338
Hi Sir


Here is my Team-viewer ID and Password:

ID: 915 XXX 657
Pass: XXXX
  Reply With Quote
Old 09-15-2011, 07:44   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Advance-Box's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7,598
Member: 651945
Status: Offline
Thanks Meter: 20,046
Quote:
Originally Posted by NKhan_Gsm View Post
Hi Sir


Here is my Team-viewer ID and Password:

ID: 915 XXX 657
Pass: XXXX

Your Internet Connection/TeamViewer is very very very VERY slow...


Try to do this:
*** MAKE SURE ONLY ATF BOX IS CONNECTED ON THE USB PORT...
*** If you connect other Boxes , then Your other boxes will HAVE
*** PROBLEMS

1. Download This File:
http://www.ftdichip.com/Drivers/CDM/..._Certified.zip

2. Force Update the drivers for USB Serial Converter A using the Drivers
from Step 1.

3. Force Update the drivers for USB Serial Converter B using the Drivers
from Step 1.

4. Restart your PC if it asks you to restart...

5. Run MPROG and Write this EEPROM File to your ATF Box:
new abox turboflasher.ept

*** MAKE SURE ONLY ATF BOX IS CONNECTED ON THE USB PORT...
*** If you connect other Boxes when writing the EEPROM, then
*** Your other boxes will HAVE PROBLEMS

6. After Writing the EEPROM to your ATF Box, Disconnect The
ATF Box from the USB Port, then reconnect it. It will now ask for
drivers...


7. Use the correct drivers from:
C:\AdvanceBox Turbo Flasher\Driver\ATF_NEW_DRIVERS\



If you want me to help you in teamviewer,, please try to prepare a faster
internet connection... I could not even move your mouse...

  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Advance-Box For This Useful Post:
Old 09-15-2011, 08:10   #5 (permalink)
No Life Poster
 
NKhan_Gsm's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Afghanistan
Posts: 1,531
Member: 1646177
Status: Offline
Sonork: 100.1604654
Thanks Meter: 338
Thanks Sir for your help and guiding ,Sir from where I can get ATF Eeprom and Im using MPROG ver 3.0a is it ok and would you please tell me how to write Eeprom to ATF?

WBR
  Reply With Quote
Old 09-15-2011, 08:27   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Advance-Box's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7,598
Member: 651945
Status: Offline
Thanks Meter: 20,046
*** Make sure only ATF Box is connected on the USB Port
*** Other GSM Boxes Connected on the USB port will be damaged
*** Dsiconnect Other GSM Boxes such as UFS etc... first...


1. Run MPROG 3.5

C:\AdvanceBox Turbo Flasher\Driver\MProg 3.5 Release\Mprog.exe


2. Click File --> Open

Select File "new abox turboflasher.ept"

C:\AdvanceBox Turbo Flasher\Driver\new abox turboflasher.ept


3. Click Device --> Erase

4. Click Device --> Program


5. Disconnect ATF Box From USB Port, wait 5 seconds, then reconnect
ATF Box to USB Port...

6. Install ATF Drivers from

C:\AdvanceBox Turbo Flasher\Driver\ATF_NEW_DRIVERS\





Last edited by Advance-Box; 09-15-2011 at 08:33.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Advance-Box For This Useful Post:
Old 09-15-2011, 08:44   #7 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 40
Member: 240133
Status: Offline
Sonork: 1592086:hama19
Thanks Meter: 6
instal new drever ...............
  Reply With Quote
Old 09-15-2011, 08:54   #8 (permalink)
No Life Poster
 
NKhan_Gsm's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Afghanistan
Posts: 1,531
Member: 1646177
Status: Offline
Sonork: 100.1604654
Thanks Meter: 338
Sir Thanks a lot for your help and support problem solved .This is called a real support.


WBR
  Reply With Quote
Old 04-17-2012, 11:43   #9 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Aug 2006
Location: under sky
Posts: 84
Member: 324879
Status: Offline
Thanks Meter: 77
its work brother,thankyou,now my atf can breath again after 4 month dying
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to waiaw For This Useful Post:
Old 04-05-2013, 14:02   #10 (permalink)
No Life Poster
 
fahad ali khan's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Pakistan
Posts: 2,891
Member: 1771086
Status: Offline
Thanks Meter: 2,404
plz plz plz plz plz plz

where r u copy pasterr
SHIJILFONOTLY
Product Supporter


give me tha

solution

SHIJILFONOTLY

Atf Not Connect PC(Solution Here)



Last edited by fahad ali khan; 04-05-2013 at 14:10.
  Reply With Quote
Old 04-06-2013, 08:56   #11 (permalink)
No Life Poster
 
srinibas's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: M W Balasore,Odisha,INDIA
Age: 46
Posts: 12,563
Member: 492222
Status: Offline
Sonork: 100.1594126
Thanks Meter: 10,254
Quote:
Originally Posted by fahad ali khan View Post
where r u copy pasterr
SHIJILFONOTLY
Product Supporter


give me tha

solution

SHIJILFONOTLY

Atf Not Connect PC(Solution Here)





1st - write in normal font , no one here blind / eyesight problem

2nd - No relation with SHIJILFONOTLY as official , He is not a PS of ATF

3rd - Post your detail problem , Team here to help you



Br - srinibas

  Reply With Quote
Old 04-06-2013, 10:51   #12 (permalink)
No Life Poster
 
fahad ali khan's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Pakistan
Posts: 2,891
Member: 1771086
Status: Offline
Thanks Meter: 2,404
Quote:
Originally Posted by srinibas View Post


1st - write in normal font , no one here blind / eyesight problem

2nd - No relation with SHIJILFONOTLY as official , He is not a PS of ATF

3rd - Post your detail problem , Team here to help you





Br - srinibas


1 bro when i do update box some time it gives box error INIT : FAILED * CHECK YOUR BOX FIRMWARE

2 then again try update box Firmware AFTER I TRY TO RESTORE THE THE BOX AT THE END BOX ERROR


3 i search in Google i get 1 trick (e prom update) when i do eprom update

then pc auto restart


now not connected box with pc
  Reply With Quote
Old 04-06-2013, 11:28   #13 (permalink)
No Life Poster
 
srinibas's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: M W Balasore,Odisha,INDIA
Age: 46
Posts: 12,563
Member: 492222
Status: Offline
Sonork: 100.1594126
Thanks Meter: 10,254
Quote:
Originally Posted by fahad ali khan View Post
1 bro when i do update box some time it gives box error INIT : FAILED * CHECK YOUR BOX FIRMWARE

2 then again try update box Firmware AFTER I TRY TO RESTORE THE THE BOX AT THE END BOX ERROR


3 i search in Google i get 1 trick (e prom update) when i do eprom update

then pc auto restart


now not connected box with pc
Attach the screenshot of Device manager of your PC with USB expand , when ATF connected



Br - srinibas
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to srinibas For This Useful Post:
Old 02-08-2014, 14:18   #14 (permalink)
No Life Poster
 
LuisinhoCell's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Made In Brazil
Age: 36
Posts: 2,988
Member: 264903
Status: Offline
Sonork: 1584531
Thanks Meter: 3,262
Donate money to this user


yesterday it was working.
I use today, and does not recognize this USB Drive Serial Port
  Reply With Quote
Old 02-08-2014, 14:26   #15 (permalink)
No Life Poster
 
LuisinhoCell's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Made In Brazil
Age: 36
Posts: 2,988
Member: 264903
Status: Offline
Sonork: 1584531
Thanks Meter: 3,262
Donate money to this user
resolved
I uninstalled
Rebooted the PC
And did the installation again
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!!! BACKGROUND SCREEN LOGO Michael Go Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 11-23-2017 07:11
How can I do a Welcome note for my 6110 a dosn't have any one ? Viper Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 06-27-2015 11:57
6110 power does not stay on sc~micro Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 6 08-30-2014 08:14
Help with 6110 paulomt1 Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 05-25-2009 16:29

 



All times are GMT +1. The time now is 18:39.



Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.46983 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO