GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > iPhone ,iPod & iPad (Apple Inc. Products) > iPhone, iPad, iPod Hardware Repair

iPhone, iPad, iPod Hardware Repair Hardware Repair discussions for iPhone, iPod , iPad & Apple Products, help, guides.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-31-2010, 15:56   #1 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Oct 2004
Age: 39
Posts: 2,115
Member: 88333
Status: Offline
Thanks Meter: 48
iphone 3g microphone not working...?


hi,i got an iphone 3g which had the microphone that doesnt work,i tried to replace it with a new one but still it doesnt work so i was think that damage was in the motherboard perhaps somebody could give some working tips to solve this problem?

thanks a lot in advance
  Reply With Quote
Old 10-31-2010, 18:05   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Oct 2004
Age: 39
Posts: 2,115
Member: 88333
Status: Offline
Thanks Meter: 48
69 views and no answers?

come on please
  Reply With Quote
Old 11-01-2010, 00:26   #3 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Oct 2004
Age: 39
Posts: 2,115
Member: 88333
Status: Offline
Thanks Meter: 48
i found out that audio codec ic could be the problem if i change it i should solve the problem?

is this a 100% working solution?
  Reply With Quote
Old 11-01-2010, 03:55   #4 (permalink)
No Life Poster
 
alexlaboratory's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Hell and beyond
Posts: 915
Member: 771230
Status: Offline
Thanks Meter: 772
Quote:
Originally Posted by SicilianBoy View Post
i found out that audio codec ic could be the problem if i change it i should solve the problem?

is this a 100% working solution?

100% working solution if you skill enough to change it, if not you will end up with a damaged iphone
  Reply With Quote
Old 11-01-2010, 09:49   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 190
Member: 545565
Status: Offline
Thanks Meter: 19
just change mic

Quote:
Originally Posted by SicilianBoy View Post
hi,i got an iphone 3g which had the microphone that doesnt work,i tried to replace it with a new one but still it doesnt work so i was think that damage was in the motherboard perhaps somebody could give some working tips to solve this problem?

thanks a lot in advance


Don't try to change IC options
1. change flex
2. change mic don't use any mic use it from nokia 1600/3310/1200 (100000% ok)
3. last just rehot audio IC
Attached Images
File Type: jpg 3g mic.JPG (405.8 KB, 6741 views)

Last edited by r2rajput; 11-01-2010 at 09:50. Reason: some text are missing
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to r2rajput For This Useful Post:
Old 11-01-2010, 10:30   #6 (permalink)
Freak Poster
 
nauman g's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 425
Member: 459065
Status: Offline
Thanks Meter: 469
its 1000% solve your problum
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nauman g For This Useful Post:
Old 11-01-2010, 11:57   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Oct 2004
Age: 39
Posts: 2,115
Member: 88333
Status: Offline
Thanks Meter: 48
thanks i will try the last solution,thanks i will post results
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to SicilianBoy For This Useful Post:
Old 11-02-2010, 10:43   #8 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Oct 2004
Age: 39
Posts: 2,115
Member: 88333
Status: Offline
Thanks Meter: 48
Quote:
Originally Posted by nauman g View Post
its 1000% solve your problum
this is the main board of the 3gs right?

i have the problem with a 3g and the ic u are talking about isnt the same as the picture so perhaps u got a good photo for 3g?

thanks again
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to SicilianBoy For This Useful Post:
Old 02-24-2011, 06:12   #9 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 73
Member: 797309
Status: Offline
Sonork: tkzipo
Thanks Meter: 16
Quote:
Originally Posted by r2rajput View Post
Don't try to change IC options
1. change flex
2. change mic don't use any mic use it from nokia 1600/3310/1200 (100000% ok)
3. last just rehot audio IC
Dear friend,

Thanks for your solution..1000000000%%% working .Tested by me....

I have done what you said..finally when i rehot the audio ic...it worked fine..
  Reply With Quote
Old 04-09-2011, 01:40   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Member: 1464624
Status: Offline
Thanks Meter: 0
hey,

I have the same problem with an 3gs.

I can you my phone just with my headphones, without headphones the other person can hear me.

I put a new mic that i've bought it from ebay, but still not working.

Any ideeas?
  Reply With Quote
Old 04-10-2011, 19:12   #11 (permalink)
No Life Poster
 
FEATURE GSM™'s Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: I Love Walking In The Rain Bec
Posts: 1,693
Member: 276151
Status: Offline
Sonork: 100.1577032
Thanks Meter: 229
Donate money to this user
hi any one have a i phone 4g digital baseband processor i have a i phone 4g baseband problem any one have solution i all so dont know where is the baseband ic pls help me
  Reply With Quote
Old 12-04-2011, 20:55   #12 (permalink)
Freak Poster
 
bugis083's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Lithuania
Age: 29
Posts: 214
Member: 1593210
Status: Offline
Thanks Meter: 1
hi any one have a i phone 4g digital baseband processor i have a i phone 4g baseband problem any one have solution i all so dont know where is the baseband ic pls help me

Me friend too
  Reply With Quote
Old 12-28-2011, 07:04   #13 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2002
Age: 45
Posts: 293
Member: 19190
Status: Offline
Thanks Meter: 28
thnx for the solution, i just make a jumper on it since i dont have the glass BGA and it work...
  Reply With Quote
Old 03-20-2012, 18:35   #14 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2008
Location: toronto, canada
Posts: 133
Member: 900685
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Thanks friend it worked
  Reply With Quote
Old 03-21-2012, 05:18   #15 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: viet nam
Posts: 19
Member: 1699730
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Quote:
Originally Posted by pasha_volk View Post
hey,

I have the same problem with an 3gs.

I can you my phone just with my headphones, without headphones the other person can hear me.

I put a new mic that i've bought it from ****, but still not working.

Any ideeas?
you change the earing cable (the cable include: jack headphone, power button, volum button, silent button). sorry my english
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Deskey Device driver not found" ?? Please help DivAdonis Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 1 06-08-2017 13:21
6110 power does not stay on sc~micro Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 6 08-30-2014 08:14
where to find a working program all they have some errors ?? fondas Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 12-12-2012 12:26
wintesla doesnt work ratzfatz Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 0 07-23-1999 14:51
how the **** do i make wintesla 6.03 work Ravetrancer Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 0 06-16-1999 08:41

 



All times are GMT +1. The time now is 20:41.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.46061 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO