GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > iPhone ,iPod & iPad (Apple Inc. Products) > iPhone, iPad, iPod Hardware Repair

iPhone, iPad, iPod Hardware Repair Hardware Repair discussions for iPhone, iPod , iPad & Apple Products, help, guides.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2018, 00:57   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Drogheda, Ireland
Posts: 20
Member: 2343716
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Iphone 6 no video after touch ic repair


Hi. I have iphone 6 with touch problems.
Reballed touch ic and then no video, backlight working, phone turns on and connects to iTunes , rings and all.
Reballed touch ic again, replaced it and still same.
I have checked all filters, reflow video ic but no luck.
Can anyone point me on the right direction?

Thanks
  Reply With Quote
Old 01-13-2018, 06:21   #2 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 43
Member: 2777379
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Touch IC shouldn't cause no display, try booting with Touch IC off the board.
  Reply With Quote
Old 01-13-2018, 15:41   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2010
Location: Toronto
Age: 40
Posts: 363
Member: 1295004
Status: Offline
Sonork: 100.1610057
Thanks Meter: 31
or you floated chestnut on the other side
  Reply With Quote
Old 01-16-2018, 18:32   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Drogheda, Ireland
Posts: 20
Member: 2343716
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Replaced chestnut. Still same.
  Reply With Quote
Old 01-17-2018, 14:29   #5 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 43
Member: 2777379
Status: Offline
Thanks Meter: 4
If it was working prior to reballing the Touch IC you definitely messed something up by using too much heat or your reball was bad, the new Touch IC could be bad also, check for shorts around, and like I said try with the Touch IC off the board, there are display traces/nets going through the Touch IC, the chip is not needed for display however if it's shorted it may cause display issue.
  Reply With Quote
Old 01-27-2018, 16:10   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Drogheda, Ireland
Posts: 20
Member: 2343716
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Working fine with touch ic out. Just no touch... will try another ic then
  Reply With Quote
Old 01-27-2018, 23:22   #7 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 66
Member: 2753739
Status: Offline
Thanks Meter: 7
If the display works when you remove the mason ic that mean the traces not connected correctly or melt some traces together OR wrong orientation OR bad IC
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 23:18.



Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.20878 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO