GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Infinity-Box > BB5 Easy Service Tool (BEST) Nokia Dongle

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-25-2019, 12:16   #31 (permalink)
No Life Poster
 
JayDi's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 16,161
Member: 462970
Status: Offline
Thanks Meter: 15,935

Quote:
Originally Posted by Rizwan ch08 View Post
Good update plz add Nokia 210 Ta 1139
If you have device on hands - PM me , we can try something.
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 12:17   #32 (permalink)
No Life Poster
 
JayDi's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 16,161
Member: 462970
Status: Offline
Thanks Meter: 15,935
Quote:
Originally Posted by duyphuong3000 View Post
does Nokia SPRD can unlock by Best dongle sir?
Unfortunately, only UserLocks now. SP lock is paired to device security and device key.
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 12:38   #33 (permalink)
No Life Poster
 
rahihimkhan's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Dera Ismail Khan (KPK) Pak
Posts: 2,287
Member: 613449
Status: Offline
Sonork: 100.1614074
Thanks Meter: 550
Quote:
Originally Posted by JayDi View Post
In settings you can setup data package path.
Auto data package path setting add in InfinityBox BEST2 like InfinityBox BEST


Auto File Add Whan Selete Rm Or Ta
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to rahihimkhan For This Useful Post:
Old 03-25-2019, 12:48   #34 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26,728
Member: 1043909
Status: Offline
Thanks Meter: 52,096
Quote:
Originally Posted by Ahsaan* View Post
Why i unable download flash file rm-1013 in 52 parts download limit 20 parts only downloaded ?????
Don't use download accelerator software and you will be able to download file well.
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 13:07   #35 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 36
Member: 1114326
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Can anybody confirm success identify/reset code operation on Windows 7 32bit??? because i alvays haw this error:


Operation : Identify [ v1.11 ]

1. Power off device, remove battery
2. Insert cable, press and hold BootKey ( # )
3. Insert battery in device!

Wait for device ...

Device Connected!
BootVersion : SPRD SECURE BOOT Block version
ERROR : FDL Start Failed!

Error : Loader send failed!
Unsupported device!

Reconnect Power/Cable!



I try on v1.10 with old and new sprd drivers, also try on new 1.11 ver and new nokia sprd drivers from support and always error from log.
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 13:10   #36 (permalink)
No Life Poster
 
hassan riach's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MoRoCco
Posts: 672
Member: 366329
Status: Offline
Sonork: Essaouira
Thanks Meter: 1,156
Good Update...Infinity-Box
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 13:29   #37 (permalink)
No Life Poster
 
JayDi's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 16,161
Member: 462970
Status: Offline
Thanks Meter: 15,935
Quote:
Originally Posted by chudini69 View Post
Can anybody confirm success identify/reset code operation on Windows 7 32bit??? because i alvays haw this error:


Operation : Identify [ v1.11 ]

1. Power off device, remove battery
2. Insert cable, press and hold BootKey ( # )
3. Insert battery in device!

Wait for device ...

Device Connected!
BootVersion : SPRD SECURE BOOT Block version
ERROR : FDL Start Failed!

Error : Loader send failed!
Unsupported device!

Reconnect Power/Cable!



I try on v1.10 with old and new sprd drivers, also try on new 1.11 ver and new nokia sprd drivers from support and always error from log.
That may happen also, if you have some other SW installed on your Win7 x86, which may lead to errors due connection or security problems.
If you have chance to test on CLEAN win - then you can try again.

If there any problems exists - fail logs should be already on forum in more, than one or two.
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 13:40   #38 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 36
Member: 1114326
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Quote:
Originally Posted by JayDi View Post
That may happen also, if you have some other SW installed on your Win7 x86, which may lead to errors due connection or security problems.
If you have chance to test on CLEAN win - then you can try again.

If there any problems exists - fail logs should be already on forum in more, than one or two.

Yes, I know I should check on clean windows 7 but I did not have time to do it. That's why I decided to first ask here on the forum. Thank you for your response.
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 14:18   #39 (permalink)
Product Supporter
 
allumts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Age: 53
Posts: 15,484
Member: 1564612
Status: Offline
Thanks Meter: 11,378
Donate money to this user
Thanks for this other Big Update
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 14:31   #40 (permalink)
Freak Poster
 
babarmughal's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Karachi (PAKISTAN)
Posts: 161
Member: 2609063
Status: Offline
Thanks Meter: 53
Dear JayDi... QLM option still hide... can you fix it please ?
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 14:56   #41 (permalink)
No Life Poster
 
JayDi's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 16,161
Member: 462970
Status: Offline
Thanks Meter: 15,935
Quote:
Originally Posted by babarmughal View Post
Dear JayDi... QLM option still hide... can you fix it please ?
We activate QLM tab with 8810 support, in next versions it will follow.
  Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to JayDi For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 03-25-2019, 15:25   #42 (permalink)
Crazy Poster
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 59
Member: 1914849
Status: Offline
Thanks Meter: 12
reset counter nck

During backup security RPL will be cleaned and prepared ( all counters reset and default mtk settings/options set )
please how to reset counter nck need help
.
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 15:33   #43 (permalink)
Crazy Poster
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 59
Member: 1914849
Status: Offline
Thanks Meter: 12
--- Insert USB cable now! ---
Wait for phone...
Phone found! [ 7 ]
Sync...
Sync Ok, read regs...
Inital regs read done
Boot Info :
BB_CPU_ID : 6261
BB_CPU_HW : CB01
BB_CPU_SW : 0001
BB_CPU_SB : 8000
BB_CPU_NM : [MediaTek] MT6261_S0001
BB_CPU_SN : 71AD35D6E11DAF9F2050F36E2082B3DD
BROM Protocol Version : 05
BROM Status : 0000
Comm Status : 0000
EXBL Status : Alive [ USB Load Active ]
Switch to BL done
BL Version : 01
Setting...
Setting done , result code 0x8000
Project ID : KESA61A.10.00.11.p2
BROM/BL stage done
Seek and prepare DownloadAgent
DownloadAgent matching HW Found!
DA verify and select done
Sending DA to target ...
DA_eMP_Dubai.fg
DA_VERIFY : AA
DA_JUMP : AAAAAAAA
DA_AUTH : Fail!
DA Run failed!
Connect phone on selected interface...

Connect phone on selected interface...
not accepterd restore in best 2.29
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 16:02   #44 (permalink)
No Life Poster
 
JayDi's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 16,161
Member: 462970
Status: Offline
Thanks Meter: 15,935
Quote:
Originally Posted by OMYNIMOBILE View Post
During backup security RPL will be cleaned and prepared ( all counters reset and default mtk settings/options set )
please how to reset counter nck need help
.
Quote:
Originally Posted by OMYNIMOBILE View Post
Code:
--- Insert USB cable now! ---
Wait for phone...
Phone found! [ 7 ]
Sync...
Sync Ok, read regs...
Inital regs read done
Boot Info : 
BB_CPU_ID : 6261
BB_CPU_HW : CB01
BB_CPU_SW : 0001
BB_CPU_SB : 8000
BB_CPU_NM : [MediaTek] MT6261_S0001
BB_CPU_SN : 71AD35D6E11DAF9F2050F36E2082B3DD
BROM Protocol Version : 05
BROM Status : 0000
Comm Status : 0000
EXBL Status : Alive [ USB Load Active ]
Switch to BL done
BL Version : 01
Setting...
Setting done , result code 0x8000
Project ID : KESA61A.10.00.11.p2
BROM/BL stage done
Seek and prepare DownloadAgent
DownloadAgent matching HW Found!
DA verify and select done
Sending DA to target ...
DA_eMP_Dubai.fg
DA_VERIFY : AA
DA_JUMP   : AAAAAAAA
DA_AUTH   : Fail!
DA Run failed!
Connect phone on selected interface...

Connect phone on selected interface...
not accepterd restore in best 2.29
What if you read again from beginning.
We talk about NK2 module ( BEST2 )
Install it, copy license and do what you need.
  Reply With Quote
Old 03-25-2019, 16:38   #45 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 297
Member: 2552533
Status: Offline
Thanks Meter: 64
thnx for new update keep it up team
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 16:15.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.39950 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO