GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > Dragon Box

Dragon Box Chinese Phone Tool

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-30-2011, 08:52   #1 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Apr 2006
Location: Al-Ahsa Saudi Arabia
Age: 30
Posts: 5,035
Member: 253510
Status: Offline
Sonork: 100.1672352
Thanks Meter: 3,528
regarding new update !!!


to all users!

as i have seen alot of pot in forum regarding 6610/20 flashing problem with dragon,,

i have two phones and successfully flashed with dragon, with expert mode, without single problem, provided settings by gpgdragon team.

some user saying they cant flash the phones, i have check two users phones by teamviewer, both were using wrong flash files,

how to solve this problem in 6610/20 cpu,,

read flash from same working phone with 2.10 old ver , and then write

to faulty phone using new 2.11 ver by provided setting here.

for 4mb




for 8mb use this,




br
 
The Following 9 Users Say Thank You to .::M Irfan::. For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 12-30-2011, 09:09   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Oct 2009
Location: india
Age: 32
Posts: 2,247
Member: 1146038
Status: Offline
Thanks Meter: 173
16 mb...................?
 
The Following User Says Thank You to @@@[email protected]@@ For This Useful Post:
Old 12-30-2011, 10:48   #3 (permalink)
No Life Poster
 
rameez_gsm's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,548
Member: 327384
Status: Offline
Sonork: 100.1605419
Thanks Meter: 312
Yes bro its working 100% thanks GPG Team Great update 2.11
 
The Following User Says Thank You to rameez_gsm For This Useful Post:
Old 12-30-2011, 11:32   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Nadjombe's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: near Network
Age: 43
Posts: 2,192
Member: 185608
Status: Offline
Thanks Meter: 579
will try it and post result!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Old 12-30-2011, 11:58   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2004
Age: 49
Posts: 380
Member: 75876
Status: Offline
Thanks Meter: 77
GPG TEAM can you implement auto chips detection?
 
Old 12-31-2011, 09:40   #6 (permalink)
Product Manager
 
Miftahudin's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Pakistan/RWP/ GPG INDUSTRIES
Age: 42
Posts: 2,274
Member: 115242
Status: Offline
Sonork: 100.1581364
Thanks Meter: 1,393
Quote:
Originally Posted by sadam.khan View Post
to all users!

as i have seen alot of pot in forum regarding 6610/20 flashing problem with dragon,,

i have two phones and successfully flashed with dragon, with expert mode, without single problem, provided settings by gpgdragon team.

some user saying they cant flash the phones, i have check two users phones by teamviewer, both were using wrong flash files,

how to solve this problem in 6610/20 cpu,,

read flash from same working phone with 2.10 old ver , and then write

to faulty phone using new 2.11 ver by provided setting here.

for 4mb




for 8mb use this,




br
thx my brother for your hardwork and special testing reports
 
Old 12-31-2011, 16:36   #7 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Mar 2011
Location: cairo,egypt
Age: 33
Posts: 97
Member: 1546893
Status: Offline
Sonork: alaa habib
Thanks Meter: 17
thanxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
 
Old 12-31-2011, 20:22   #8 (permalink)
Freak Poster
 
dkaluba74's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Zambia
Posts: 283
Member: 703394
Status: Offline
Thanks Meter: 47
Quote:
Originally Posted by Rashky View Post
GPG TEAM can you implement auto chips detection?
Yes, I second the motion. This would be nice.
 
Old 01-01-2012, 04:12   #9 (permalink)
No Life Poster
 
logicmobile's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lake Mary (Orlando)
Posts: 748
Member: 1016569
Status: Offline
Thanks Meter: 227
Quote:
Originally Posted by sadam.khan View Post
to all users!

as i have seen alot of pot in forum regarding 6610/20 flashing problem with dragon,,

i have two phones and successfully flashed with dragon, with expert mode, without single problem, provided settings by gpgdragon team.

some user saying they cant flash the phones, i have check two users phones by teamviewer, both were using wrong flash files,

how to solve this problem in 6610/20 cpu,,

read flash from same working phone with 2.10 old ver , and then write

to faulty phone using new 2.11 ver by provided setting here.

for 4mb




for 8mb use this,




br

What the hell is this first read flash from working phone in 2.10 ver. then write it in faulted phone from the help of 2.11 ver. why ?

then what,s new in 2.11 if we would still use 2.10 instead of 2.11 ?
and what about 16mb chip ?

Reply here
 
The Following 4 Users Say Thank You to logicmobile For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 01-01-2012, 14:33   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Nov 2011
Location: okara pakistan
Posts: 119
Member: 1696883
Status: Offline
Sonork: 100.1623251-JAMIL MOBILE
Thanks Meter: 202
xptel1130 write flasherror

plz help me ....Initializing...
DA_LIB_VER_3.9.0.0
It is sensing the pinout fast...
RXD=18 TXD=17
Connecting...
Connected...sending boot...
FDL test...OK
ArmBootMode: 66100000002C6A00_01
Wait for init Commzero Security Engine...
Done.
Loading bootloader...
Done.
Changing baudrate...
Set baudrate to 115200 is ok
Reading phone HW info...
Read info is done.
CPU: SC6610/20 Flash: SF_GD25Q32
setting the Flash Parameters...
Settings have been completed!
setting the Serial Flash Parameters...
Settings have been completed!
Unlocking all blocks before program/erase...
The requested operation has failed.
Programming...
Compare Image: Enable
Error: Failed to read ACK.
 
Old 01-01-2012, 14:41   #11 (permalink)
No Life Poster
 
.::RanjitSinh::.'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Gujarat,India
Posts: 527
Member: 517102
Status: Offline
Sonork: 100.1601229
Thanks Meter: 199
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f646...3/#post8035743
 
Old 01-04-2012, 13:49   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 36
Member: 1669920
Status: Offline
Sonork: altamash
Thanks Meter: 3
Initializing...
DA_LIB_VER_3.9.0.0
It is sensing the pinout fast...
D-=23 D+=22
Searching commport...please wait...
Connecting...
Spd USB-to-Serial=COM14
Connected...sending boot...
FDL test...OK
ArmBootMode: 6610000000425A00_01
Wait for init Commzero Security Engine...
Done.
Loading bootloader...
Done.
Changing baudrate...
Set baudrate to 230400 is ok
Reading phone HW info...
Read info is done.
CPU: SC6610/20 Flash: SF_FM25Q32
setting the Flash Parameters...
Settings have been completed!
setting the Serial Flash Parameters...
Settings have been completed!
setting the Flash Parameters...
Settings have been completed!
setting the Serial Flash Parameters...
Settings have been completed!
CPU: SC6610/20 Flash: User-defined
Reading FileSystem info...
Error: Get Flash die baseaddress
 
Old 01-04-2012, 13:49   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 36
Member: 1669920
Status: Offline
Sonork: altamash
Thanks Meter: 3
no work sir but plese help
 
Old 01-17-2012, 09:21   #14 (permalink)
Freak Poster
 
IPHONE_HTC's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: PAKISTAN & DUBAI
Age: 33
Posts: 143
Member: 1710968
Status: Offline
Sonork: I LOVE MY PAKISTAN
Thanks Meter: 17
bro tell me 4 MB file sahr
 
Old 01-18-2012, 18:59   #15 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: May 2009
Location: north india,,, himachal
Posts: 88
Member: 1032503
Status: Offline
Thanks Meter: 15
thnxs for info but could u plz guide me how to format spd based cellphones???
till now i hav always been unsuccessful in only formatting spd chips...
 
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seeking for flash nokia 5110 old version (3 version) can exchange for new Tomas Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 10-14-2017 19:29
New Nokia Software!!!!!!! Jefferson Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 52 12-30-2016 07:17
5110 flash new software , need help steve Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 4 01-03-2015 04:41
How to upload a new firmware... Brand Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 06-08-2012 18:29

 



All times are GMT +1. The time now is 15:59.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.44449 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO