GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Easy-Jtag

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2019, 21:52   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2009
Location: tanauan,leyte
Posts: 200
Member: 975554
Status: Online
Thanks Meter: 19
Donate money to this user
spi flasher help


i want to unlock bios from macbook
chip is winbond 25q64fv
is this supported?

logs

EasyJTAG SPI Flasher v 1.1.0.0
Action: Registering device insert notification...
Info: Success register device notification
Action: Initialize programmer
Info: Starting programmer with device on port COM05
Info: Clock rate ~ 14MHz
Info: Programmer initialization is successful.
Action: Auto identification.
Info: Device not found.
Action: Check device configuration.
Info: Device not found.

tried to select
w25q64v
and
w25q64w

but both of thim is not detected
  Reply With Quote
Old 02-12-2019, 10:32   #2 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Belarus
Age: 42
Posts: 776
Member: 13148
Status: Offline
Thanks Meter: 736
Check connection (EasyJTAG Plus box):

PIN 1 - SI (box output)
PIN 3 - SCK (box output)
PIN 5 - SO (box input)
PIN 15 - CS (box output)
PIN 17 - 1.8 - 3.3V (power from box)
PIN 20 - GND
WP - 100om to PIN 17 (VCC)
  Reply With Quote
Old 02-12-2019, 11:59   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2009
Location: tanauan,leyte
Posts: 200
Member: 975554
Status: Online
Thanks Meter: 19
Donate money to this user
i folowed this

Quote:
Originally Posted by layder View Post
Check connection (EasyJTAG Plus box):

PIN 1 - SI (box output)
PIN 3 - SCK (box output)
PIN 5 - SO (box input)
PIN 15 - CS (box output)
PIN 17 - 1.8 - 3.3V (power from box)
PIN 20 - GND
WP - 100om to PIN 17 (VCC)
i flowed this sir how about the vcc and hold from rj45 should i just short it?

i used 200ohms resistor from pin 17 to WP connection
  Reply With Quote
Old 02-12-2019, 17:11   #4 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Belarus
Age: 42
Posts: 776
Member: 13148
Status: Offline
Thanks Meter: 736
If you use EasyJTAG box 1-st generation (old box), you need make 1,8/3.3 power supply adapter (from RJ45 or USB)
  Reply With Quote
Old 02-13-2019, 15:00   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2009
Location: tanauan,leyte
Posts: 200
Member: 975554
Status: Online
Thanks Meter: 19
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by layder View Post
If you use EasyJTAG box 1-st generation (old box), you need make 1,8/3.3 power supply adapter (from RJ45 or USB)
i use easy jtag plus box..the black one

this is my 1st time to use spi flasher..im confused in 3.3v of this pinouts in bios chip

WP VCC HOLD..i tried to connect all of them at same pin in rj45 but its not working

also tried to connect WP to pin 17 with resistor

i also tried to put 1.8v 2.8v 3.3v in software but when i put tester in vcc pin voltage is not changing..always at 4.2v

Last edited by simpleprince49; 02-13-2019 at 15:05.
  Reply With Quote
Old 02-13-2019, 19:59   #6 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Belarus
Age: 42
Posts: 776
Member: 13148
Status: Offline
Thanks Meter: 736
Quote:
Originally Posted by simpleprince49 View Post
i use easy jtag plus box..the black one

this is my 1st time to use spi flasher..im confused in 3.3v of this pinouts in bios chip

WP VCC HOLD..i tried to connect all of them at same pin in rj45 but its not working

also tried to connect WP to pin 17 with resistor

i also tried to put 1.8v 2.8v 3.3v in software but when i put tester in vcc pin voltage is not changing..always at 4.2v
I was wrote pinout to you.

PIN 17 - 1.8 - 3.3V (power from box)

You doun't need use RJ45!!!!!
  Reply With Quote
Old 02-14-2019, 13:17   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 512
Member: 1630066
Status: Online
Sonork: 520074
Thanks Meter: 158
i tryed many bios and spi chips from computers latptops wifi routers and dish receiver some chips detects and many of chips from list are failes to detect but those chips detects on CH341A BIOES FLASHER
i recomend to use to use CH341A PROGRAMMER for work on SPI CHIPS
  Reply With Quote
Old 02-14-2019, 23:32   #8 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Belarus
Age: 42
Posts: 776
Member: 13148
Status: Offline
Thanks Meter: 736
How to connect SPI flash to EasyJTAG Plus box

You need select correct VCC from Box (1,8-2,8-3,3v)

Also you can add capacitor from VCC to GND (1-5 F)
Attached Images
File Type: jpg SPI_Pinout_Plus.jpg (102.0 KB, 21 views)
  Reply With Quote
Old 02-15-2019, 01:07   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2009
Location: tanauan,leyte
Posts: 200
Member: 975554
Status: Online
Thanks Meter: 19
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by layder View Post
How to connect SPI flash to EasyJTAG Plus box

You need select correct VCC from Box (1,8-2,8-3,3v)

Also you can add capacitor from VCC to GND (1-5 F)
thank you so much for the reply..i will try to work on this tomorow and post the result
  Reply With Quote
Old 02-16-2019, 21:00   #10 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2009
Location: tanauan,leyte
Posts: 200
Member: 975554
Status: Online
Thanks Meter: 19
Donate money to this user
finaly able to connect to the chip and its detected as w25Q64V...but i used external 2.5v power suply i dont have this capacitors and 1k resistor
the problem now is when i try to do job the software crashes..
after the read function the file is saved and then crashes
also when i try the unlock also crashes
  Reply With Quote
Old 02-17-2019, 17:28   #11 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: Jun 2002
Location: Belarus
Age: 42
Posts: 776
Member: 13148
Status: Offline
Thanks Meter: 736
Quote:
Originally Posted by simpleprince49 View Post
finaly able to connect to the chip and its detected as w25Q64V...but i used external 2.5v power suply i dont have this capacitors and 1k resistor
the problem now is when i try to do job the software crashes..
after the read function the file is saved and then crashes
also when i try the unlock also crashes
Crash reports is a sended to server or not?
If it's sended, we try to fix it at next updates
  Reply With Quote
Old Today, 01:58   #12 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2009
Location: tanauan,leyte
Posts: 200
Member: 975554
Status: Online
Thanks Meter: 19
Donate money to this user
yes

Quote:
Originally Posted by layder View Post
Crash reports is a sended to server or not?
If it's sended, we try to fix it at next updates
yes sir i sended the crash report
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 14:09.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.19584 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO