GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Volcano Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-15-2013, 07:35   #1 (permalink)
No Life Poster
 
Little_Master's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Age: 27
Posts: 1,290
Member: 1205146
Status: Offline
Sonork: 100.1601660
Thanks Meter: 834
Galaxy S4 MT6589 Error Repair IMEI

Phone is working , but it shows INVALID IMEI on screen.

When I try to fix it with volacano , it shows me this error ;


Code:
  ==================================
  Some preparations for operation
    1.Insert phone SIM card
    2.Power on phone please
    3.Turn off flight mode
    4.Phone USB mode is enabled
  ==================================
  Connecting, Please Wait...
  Found Device...0123456789ABCDEF
  Model =  GT-I9500
  OS Version=  4.2.2
  CPU TYPE =  mt6589
  CPU TYPE 2=  MT6589
  Model=  ALPS.JB2.MP.V1.16
  Device Info 1=  GT-I9500
  Display ID=  ja3g
  SIM NOT INSERTED PLEASE INSERT SIM FIRST. GT-I9500
  IMEI 1= Can't find service: iphonesubinfo
  IMEI 2= Can't find service: iphonesubinfo2
  Running data do not touch phone...
  Please Switch off device and switch on again??
  Waiting for device to connect...
  Rechecking Imei
  Found Device...0123456789ABCDEF
  IMEI 1= Can't find service: iphonesubinfo
  IMEI 2= Can't find service: iphonesubinfo2
  Write IMEI done, reboot please.
>>==================================
This reads inforamtion only via usb cable with usb debuggin on.

If i connect to pinout cable ( P - 07A ) it doesn't even connect to the software.

If i tick 65xx New Method , then it just says this :

Code:
>>COM port searching and preloader handshake.
Here I try to connect phone in all ways..
powered on,
powered off with battery and insert cable.
recovery mode , etc.

But doens''t connect.

Have any Idea what to do ?

LITTLE MASTER
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 07:46   #2 (permalink)
Product Supporter
 
::SYED MOBILE::'s Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: United State Of Islam
Posts: 876
Member: 1427732
Status: Online
Sonork: 100.1593941 QQ2595494676
Thanks Meter: 691
Quote:
Originally Posted by Little_Master View Post
Phone is working , but it shows INVALID IMEI on screen.

When I try to fix it with volacano , it shows me this error ;


Code:
  ==================================
  Some preparations for operation
    1.Insert phone SIM card
    2.Power on phone please
    3.Turn off flight mode
    4.Phone USB mode is enabled
  ==================================
  Connecting, Please Wait...
  Found Device...0123456789ABCDEF
  Model =  GT-I9500
  OS Version=  4.2.2
  CPU TYPE =  mt6589
  CPU TYPE 2=  MT6589
  Model=  ALPS.JB2.MP.V1.16
  Device Info 1=  GT-I9500
  Display ID=  ja3g
  SIM NOT INSERTED PLEASE INSERT SIM FIRST. GT-I9500
  IMEI 1= Can't find service: iphonesubinfo
  IMEI 2= Can't find service: iphonesubinfo2
  Running data do not touch phone...
  Please Switch off device and switch on again??
  Waiting for device to connect...
  Rechecking Imei
  Found Device...0123456789ABCDEF
  IMEI 1= Can't find service: iphonesubinfo
  IMEI 2= Can't find service: iphonesubinfo2
  Write IMEI done, reboot please.
>>==================================
This reads inforamtion only via usb cable with usb debuggin on.

If i connect to pinout cable ( P - 07A ) it doesn't even connect to the software.

If i tick 65xx New Method , then it just says this :

Code:
>>COM port searching and preloader handshake.
Here I try to connect phone in all ways..
powered on,
powered off with battery and insert cable.
recovery mode , etc.

But doens''t connect.

Have any Idea what to do ?

LITTLE MASTER

Chect This Thread

ANDROID MTK IMEI REPAIR HELLP Volcano Box team not
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 07:47   #3 (permalink)
Freak Poster
 
N.C.Erepola's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sri Lanka
Age: 25
Posts: 334
Member: 1615710
Status: Offline
Sonork: 100.1647890
Thanks Meter: 105
Arrow

Quote:
Originally Posted by Little_Master View Post
Phone is working , but it shows INVALID IMEI on screen.

When I try to fix it with volacano , it shows me this error ;


Code:
  ==================================
  Some preparations for operation
    1.Insert phone SIM card
    2.Power on phone please
    3.Turn off flight mode
    4.Phone USB mode is enabled
  ==================================
  Connecting, Please Wait...
  Found Device...0123456789ABCDEF
  Model =  GT-I9500
  OS Version=  4.2.2
  CPU TYPE =  mt6589
  CPU TYPE 2=  MT6589
  Model=  ALPS.JB2.MP.V1.16
  Device Info 1=  GT-I9500
  Display ID=  ja3g
  SIM NOT INSERTED PLEASE INSERT SIM FIRST. GT-I9500
  IMEI 1= Can't find service: iphonesubinfo
  IMEI 2= Can't find service: iphonesubinfo2
  Running data do not touch phone...
  Please Switch off device and switch on again??
  Waiting for device to connect...
  Rechecking Imei
  Found Device...0123456789ABCDEF
  IMEI 1= Can't find service: iphonesubinfo
  IMEI 2= Can't find service: iphonesubinfo2
  Write IMEI done, reboot please.
>>==================================
This reads inforamtion only via usb cable with usb debuggin on.

If i connect to pinout cable ( P - 07A ) it doesn't even connect to the software.

If i tick 65xx New Method , then it just says this :

Code:
>>COM port searching and preloader handshake.
Here I try to connect phone in all ways..
powered on,
powered off with battery and insert cable.
recovery mode , etc.

But doens''t connect.

Have any Idea what to do ?

LITTLE MASTER
Please follow the correct instructions. Insert sim cards and try again.
BR.
N.C.Erepola
..::SriLanka::..
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 07:53   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Little_Master's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Age: 27
Posts: 1,290
Member: 1205146
Status: Offline
Sonork: 100.1601660
Thanks Meter: 834
I tried that method .

Also tried with 3 different SIM cards
And without SIM cards
But still got same error .

Volcano says Sim Card Not inserted .

On phone , got no network ,
It's says INVALID IMEI - Vodafone



Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
  Reply With Quote
Old 10-15-2013, 08:22   #5 (permalink)
Moderator
 
Faheem Anjum's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: (United States Of Islam)
Age: 27
Posts: 23,286
Member: 399832
Status: Online
Sonork: 100.1584728
Thanks Meter: 21,483
you need to use the new method mark to new method 65xxx and try once again ,
  Reply With Quote
Old 10-16-2013, 00:56   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Little_Master's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Age: 27
Posts: 1,290
Member: 1205146
Status: Offline
Sonork: 100.1601660
Thanks Meter: 834
Quote:
Originally Posted by Faheem Anjum View Post
you need to use the new method mark to new method 65xxx and try once again ,

Hi Thanks for your reply,

I tried that .. .Volcano Says

Code:
>>COM port searching and preloader handshake.

Here I try to connect phone power off with battery and plug usb cable in.

also tired

phone power on , usb debugging enabled and disabled. But not work.

LITTLE MASTER
  Reply With Quote
Old 10-16-2013, 04:34   #7 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2010
Location: ahmdabad India
Posts: 348
Member: 1424659
Status: Offline
Sonork: 100.1648352
Thanks Meter: 66
Can you please try to write imei in 1st box write with 86xxxxxxxxxxx and in 2nd box 35xxxxxxxxxxx also try both 86xxxxxxxxx and post me results
go to MTK TAB
do Enable imei
click on Android tool
click on Run
click on MTK 65xx New Method
Fill imei in boxes
click on Write imei
when software saying searching for port
Insert Usb cable to phone in powered OFF condition !!
waiting software for process complete
after 2 secs your imei repair
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ashishsingh For This Useful Post:
Old 10-16-2013, 04:40   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2010
Location: ahmdabad India
Posts: 348
Member: 1424659
Status: Offline
Sonork: 100.1648352
Thanks Meter: 66
Possible problems :

You Drivers are conflicting
You Drivers port are High like 50~200
You didn't install 2nd time drivers
your 1st time drivers com port is ok but 2nd time drivers com port is high
Wrong Drivers installed
Windows problem
  Reply With Quote
Old 10-16-2013, 04:44   #9 (permalink)
Product Supporter
 
..::One-Man::..'s Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Searching For Job To Any Where
Age: 23
Posts: 7,034
Member: 1174508
Status: Online
Sonork: 100.1593820
Thanks Meter: 9,698
Donate money to this user
Brother Downgrade Your Compost In 15 Then Try This : MTK 65xx New Method For IMEI Repair

Note - Use XP Service Pack3 & Also Install CDC Driver


If Android Version 4.1.2 , Not Supported At This Moment



Br,
AzimBahar
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ..::One-Man::.. For This Useful Post:
Old 10-16-2013, 04:53   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Little_Master's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Age: 27
Posts: 1,290
Member: 1205146
Status: Offline
Sonork: 100.1601660
Thanks Meter: 834
Thanks for your suggestions.

Code:
Connecting, Please Wait...
  Found Device...0123456789ABCDEF
  Model =  GT-I9500
  OS Version=  4.2.2
  CPU TYPE =  mt6589
  CPU TYPE 2=  MT6589
  Model=  ALPS.JB2.MP.V1.16
  Device Info 1=  GT-I9500
  Display ID=  ja3g
  SIM NOT INSERTED PLEASE INSERT SIM FIRST. GT-I9500
  IMEI 1= Can't find service: iphonesubinfo
  IMEI 2= Can't find service: iphonesubinfo2
  Running data do not touch phone...
  Please Switch off device and switch on again??
  Waiting for device to connect...
  Rechecking Imei
  Found Device...0123456789ABCDEF
  IMEI 1=   null
  IMEI 2=   null
  Write IMEI done, reboot please.
>>==================================
With IMEI 86xxxx and 35xxxx same error .
With 65xx New Method Ticked... it doesn't detect phone.


Just need to confirm one thing ,

When i tick 65xx New Method. I am connecting phone power off and connect usb.
Is that right or some other method to connect cable ?


LITTLE MASTER
  Reply With Quote
Old 10-16-2013, 05:05   #11 (permalink)
Product Supporter
 
..::One-Man::..'s Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Searching For Job To Any Where
Age: 23
Posts: 7,034
Member: 1174508
Status: Online
Sonork: 100.1593820
Thanks Meter: 9,698
Donate money to this user
EID MUBARAK ""

Brother Try This Way:
1.Insert phone SIM card
2.Power on phone please
3.Turn off flight mode
4.Phone USB mode is enabled
5. Now Connect To PC
When Software Searching For Port Then Just Off Phone , Don't Disconnect USB



Note - Downgread Usb Port In 15


Br,
AzimBahar
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ..::One-Man::.. For This Useful Post:
Old 10-16-2013, 05:47   #12 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Mar 2011
Location: Gujarat
Posts: 90
Member: 1528518
Status: Offline
Sonork: 100.1641090
Thanks Meter: 13
Quote:
Originally Posted by ..::One-Man::.. View Post
Brother Downgrade Your Compost In 15 Then Try This : MTK 65xx New Method For IMEI Repair

Note - Use XP Service Pack3 & Also Install CDC Driver


If Android Version 4.1.2 , Not Supported At This Moment



Br,
AzimBahar
Post deleted plz repost.....

Dont fear form Thanking
  Reply With Quote
Old 10-16-2013, 05:50   #13 (permalink)
No Life Poster
 
Little_Master's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Age: 27
Posts: 1,290
Member: 1205146
Status: Offline
Sonork: 100.1601660
Thanks Meter: 834
Thanks for all suggestions.

All above method doesn't work for me.

At the moment I was working on Windows 7.

I gonna install XP-SP3 on my another laptop. Will post result tomorrow.

In the mean time, can someone provide me the correct CDC DRIVERS ?

thanks

LITTLE MASTER
  Reply With Quote
Old 10-16-2013, 06:54   #14 (permalink)
No Life Poster
 
.:TithiMobile:.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: INDIA
Posts: 1,474
Member: 629327
Status: Online
Sonork: 100.1615688
Thanks Meter: 201
65xxx method is working only winxp sp3 only win 7 never work with this
  Reply With Quote
Old 11-26-2013, 04:43   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: SINDH
Posts: 26
Member: 2072265
Status: Offline
Sonork: 100.1596539
Thanks Meter: 10
follow this set and post result
Input this code(*#3646633#_
or (keypad, * # * # 3646633 # * # *)


You will see engineering mode

Go to GPRS, enter new imei,click write imei


BR

SAGAR NADEEM
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 08:36.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.38252 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO