GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Samsung > Android based phones

Android based phones Discussion and all of your questions relating to the Samsung Android based phones.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-14-2011, 10:18   #1 (permalink)
No Life Poster
 
JaY'Treze's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Greenhills,Philippines
Posts: 609
Member: 771856
Status: Offline
Sonork: 100.1582636
Thanks Meter: 793
Samsung GT-I5801 ( Hard Reset )

I have i5801 too many pattern i try this hard reset work perfect -

After all pondering i finally solved the issue ( Though i lost all the data, my phone is back alive )

I did the following to hard reset

1. Switched off the Phone
2. Press ( Volume Up + Volume Down + Home ) and then pressed the power button while holding the three buttons and i got into boot menu
3. Selected the wipe data / factory reset option
4. An exclamation mark with android man logo will be displayed
5. After some 10 - 15 minutes i pressed the Home button and i got the boot menu again
6. Selected reboot and it gave another logo ( Open box with android man logo ) and i pressed the home button to reboot the phone in the fresh factory condition


Hope this helps somebody with the same problem
But please note that all the data will be lost so think before you do anything

br
JaYTreze
www.gsmph.com
  Reply With Quote
The Following 13 Users Say Thank You to JaY'Treze For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 04-05-2011, 13:43   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Burebista's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Traco-Dacia (Romānia)! :)
Age: 30
Posts: 1,534
Member: 235325
Status: Offline
Sonork: 100.1593552
Thanks Meter: 482
Donate money to this user
And this is working fine and without problems when the keypad combination don't give the expected result.
Regards!
  Reply With Quote
Old 04-13-2011, 04:14   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
Member: 1555169
Status: Offline
Thanks Meter: 0
please, someone help me... at first, sorry for the bad english, but i'm portuguese. i have this samsung (gt-i5801) and at the inicial screen, it does not pass the word samsung... i tried everything and does not result... it only says samsung and does not go to the pin code or to the normal screen.

when i switch on my phone, it appear the model of the phone and then samsung. and does not make nothing else. only the word samsung appear and it stay on the phone...

please, if someone knows how to solve that, i apreciate ...

ps: i tried this hard reset, but when i try to do it, the phone appear only the android with a signal with an exclamation point. i try every buttons of the phone and the only that do something is the home button. i press on time and the phone reiniciate but not resolve...
  Reply With Quote
Old 04-13-2011, 04:29   #4 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2011
Location: 20°51′59″N 106°40E
Posts: 188
Member: 1544881
Status: Offline
Thanks Meter: 3
Quote:
Originally Posted by gambu_17 View Post
please, someone help me... at first, sorry for the bad english, but i'm portuguese. i have this samsung (gt-i5801) and at the inicial screen, it does not pass the word samsung... i tried everything and does not result... it only says samsung and does not go to the pin code or to the normal screen.

when i switch on my phone, it appear the model of the phone and then samsung. and does not make nothing else. only the word samsung appear and it stay on the phone...

please, if someone knows how to solve that, i apreciate ...

ps: i tried this hard reset, but when i try to do it, the phone appear only the android with a signal with an exclamation point. i try every buttons of the phone and the only that do something is the home button. i press on time and the phone reiniciate but not resolve...
Reflash FW with OMD.
BR.
  Reply With Quote
Old 06-11-2011, 12:49   #5 (permalink)
Freak Poster
 
karnataka's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: on the earth
Age: 39
Posts: 132
Member: 161943
Status: Offline
Sonork: 100.1609577
Thanks Meter: 7
Quote:
Originally Posted by JaY'Treze View Post
I have i5801 too many pattern i try this hard reset work perfect -

After all pondering i finally solved the issue ( Though i lost all the data, my phone is back alive )

I did the following to hard reset

1. Switched off the Phone
2. Press ( Volume Up + Volume Down + Home ) and then pressed the power button while holding the three buttons and i got into boot menu
3. Selected the wipe data / factory reset option
4. An exclamation mark with android man logo will be displayed
5. After some 10 - 15 minutes i pressed the Home button and i got the boot menu again
6. Selected reboot and it gave another logo ( Open box with android man logo ) and i pressed the home button to reboot the phone in the fresh factory condition


Hope this helps somebody with the same problem
But please note that all the data will be lost so think before you do anything

br
JaYTreze
www.gsmph.com
thanks good update working fine
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to karnataka For This Useful Post:
Old 07-19-2011, 20:41   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Uk,London
Posts: 15
Member: 1465382
Status: Offline
Sonork: dream_land779@yahoo.com
Thanks Meter: 5
press val down+val up+power you ill get the boot menu i check the post but mine one was i just press the middle one after up+down+power and phone reset but every thing is gone.
  Reply With Quote
Old 09-04-2011, 14:19   #7 (permalink)
No Life Poster
 
kapilpanday's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 565
Member: 951882
Status: Offline
Thanks Meter: 204
Quote:
Originally Posted by JaY'Treze View Post
I have i5801 too many pattern i try this hard reset work perfect -

After all pondering i finally solved the issue ( Though i lost all the data, my phone is back alive )

I did the following to hard reset

1. Switched off the Phone
2. Press ( Volume Up + Volume Down + Home ) and then pressed the power button while holding the three buttons and i got into boot menu
3. Selected the wipe data / factory reset option
4. An exclamation mark with android man logo will be displayed
5. After some 10 - 15 minutes i pressed the Home button and i got the boot menu again
6. Selected reboot and it gave another logo ( Open box with android man logo ) and i pressed the home button to reboot the phone in the fresh factory condition


Hope this helps somebody with the same problem
But please note that all the data will be lost so think before you do anything

br
JaYTreze
www.gsmph.com
after doing this proses tuch not working need help urjent
  Reply With Quote
Old 09-13-2011, 09:58   #8 (permalink)
Freak Poster
 
MANfaith's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: INDIA
Age: 33
Posts: 150
Member: 560895
Status: Offline
Sonork: 100.1590834
Thanks Meter: 41
use volume button to select options ,instead of touch.

Quote:
Originally Posted by kapilpanday View Post
after doing this proses tuch not working need help urjent
  Reply With Quote
Old 05-05-2012, 09:13   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2011
Location: Hoshiarpur,India
Age: 30
Posts: 196
Member: 1608238
Status: Offline
Thanks Meter: 19
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by JaY'Treze View Post
I have i5801 too many pattern i try this hard reset work perfect -

After all pondering i finally solved the issue ( Though i lost all the data, my phone is back alive )

I did the following to hard reset

1. Switched off the Phone
2. Press ( Volume Up + Volume Down + Home ) and then pressed the power button while holding the three buttons and i got into boot menu
3. Selected the wipe data / factory reset option
4. An exclamation mark with android man logo will be displayed
5. After some 10 - 15 minutes i pressed the Home button and i got the boot menu again
6. Selected reboot and it gave another logo ( Open box with android man logo ) and i pressed the home button to reboot the phone in the fresh factory condition


Hope this helps somebody with the same problem
But please note that all the data will be lost so think before you do anything

br
JaYTreze
www.gsmph.com
Press Vol- + home key & power key(three key's)
handset go in downloding mode.
Leave it for 10 to 15 minut.
handset will restart Aytomaticly.
Hanset will ok.....

Now go in menu option & restore manuly.....


Thanx
  Reply With Quote
Old 04-16-2013, 11:53   #10 (permalink)
No Life Poster
 
sunil1670's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: vadodara
Posts: 953
Member: 1849215
Status: Offline
Sonork: 100.1636920
Thanks Meter: 93
not working for me both ways
vol+ - home and pwr

vol+ - and pwr

same no boot or download menu
  Reply With Quote
Old 05-12-2014, 11:07   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
Member: 1502834
Status: Offline
Sonork: 9973188244
Thanks Meter: 0
not working for me both ways
vol+ - home and pwr

vol+ - and pwr

same no boot or download menu
  Reply With Quote
Old 05-12-2014, 12:07   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
Member: 1502834
Status: Offline
Sonork: 9973188244
Thanks Meter: 0
sorry friends its works volume key problem its 10000% success
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My 5110 v5.11 have a strange error.., it resets it self every 60second luuk Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 24 08-11-2006 15:29
3110 Need to Unlock & Reset ed2k_7 Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 1 11-22-2001 07:35
how can you reset the life timer without using a data cable for a 5125 TDMA phone? PiNoY_bOy204 Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 08-23-2001 12:46
HOW TO RESET SECURITY CODE IN NOKIA 6210 ed2k_7 Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 10 05-26-2001 05:33
5190 patial flashes - why are they so hard to find? Bads Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 7 04-14-2001 03:18

 



All times are GMT +1. The time now is 11:28.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.42513 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO