GSM Shop  
GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Sony Ericsson > Sony Android based phones

Sony Android based phones General SONY Android based phones discussion, firmwares, solution, root, help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-06-2017, 06:35   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 7
Member: 2689353
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Fix "factory startup service please wait for power off button" + red screen Sony XA U


Fix "factory startup service please wait for power off button" + red screen Sony XA Ultra teamviewer
  Reply With Quote
Old 12-06-2017, 07:03   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Mr.3.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: CMB/Ceylon
Posts: 6,853
Member: 962029
Status: Offline
Sonork: OEM Lock : ON
Thanks Meter: 3,833
its can be fix via writing script file.........
  Reply With Quote
Old 12-07-2017, 12:14   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2002
Location: south Afrika
Age: 32
Posts: 488
Member: 15156
Status: Offline
Thanks Meter: 30
Charge battery full n flash again
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to osmanabu For This Useful Post:
Old 12-08-2017, 19:21   #4 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sudan
Age: 28
Posts: 91
Member: 2344598
Status: Offline
Sonork: holm615
Thanks Meter: 9
Quote:
Originally Posted by osmanabu View Post
Charge battery full n flash again
that is right pro no more
  Reply With Quote
Old 12-09-2017, 14:58   #5 (permalink)
No Life Poster
 
hans salim's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: in this world
Posts: 2,323
Member: 292087
Status: Offline
Sonork: 1575183
Thanks Meter: 182
my battery is 100% but still im getting red screen i tried 3 different firmware but still same
  Reply With Quote
Old 12-09-2017, 16:36   #6 (permalink)
Freak Poster
 
naderhacker's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: EVRYWERE
Posts: 485
Member: 4365
Status: Offline
Thanks Meter: 35
try method 2

- solutions to this "problem" :

charge battery to at least 65%, reflash phone fully ( app,fsp,eLabel,CDF ), put phone on flat surface,power on it and do not touch, until "power off" button appears
OR
after flashing, write next script, this will signal factory startup service that it is successfully completed all steps
Code:
tawrite:000208B350000000
OR
disable factory startup service application in phone using standard android ways.

Last edited by wgmmmx1; 12-10-2017 at 16:40.
  Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to naderhacker For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 12-10-2017, 09:38   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Mr.3.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: CMB/Ceylon
Posts: 6,853
Member: 962029
Status: Offline
Sonork: OEM Lock : ON
Thanks Meter: 3,833
You can solve via by writing script which post before , charged battery wont work for all models , before full flash just write the script and check
  Reply With Quote
Old 01-24-2018, 15:42   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2011
Location: Spain Barcelona
Posts: 109
Member: 1558861
Status: Offline
Sonork: aftabmiraj15
Thanks Meter: 4
help me please sam issue
  Reply With Quote
Old 01-25-2018, 13:31   #9 (permalink)
No Life Poster
 
MGT SOFTWARE's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Dar es Salaam TANZANIA
Posts: 2,102
Member: 53263
Status: Online
Sonork: gsm master
Thanks Meter: 284
Quote:
Originally Posted by naderhacker View Post
try method 2

- solutions to this "problem" :

charge battery to at least 65%, reflash phone fully ( app,fsp,eLabel,CDF ), put phone on flat surface,power on it and do not touch, until "power off" button appears
OR
after flashing, write next script, this will signal factory startup service that it is successfully completed all steps
Code:
tawrite:000208B350000000
OR
disable factory startup service application in phone using standard android ways.
Yes this is really solution, batter must be 65% otherwise phone will not powered on
  Reply With Quote
Old 07-03-2018, 16:24   #10 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 119
Member: 2177146
Status: Offline
Thanks Meter: 5
how to fix this error pls
  Reply With Quote
Old 07-03-2018, 21:03   #11 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 42
Posts: 5,885
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 5,067
Quote:
Originally Posted by h.azaraa View Post
how to fix this error pls

Quote:
Originally Posted by MGT SOFTWARE View Post
Yes this is really solution, batter must be 65% otherwise phone will not powered on
... and you are writing pure nonsense.
Flashed yesterday some older xperia, battery 17%,
powered on normally, when showed factory service bla bla,
waited until big POWER OFF text appeared, clicked on it,
phone powered off.
After power on, all works normal.

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Old 07-04-2018, 01:04   #12 (permalink)
No Life Poster
 
luzer's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,697
Member: 44659
Status: Offline
Thanks Meter: 330
Donate money to this user
Write the script is needed to fix this issue (at least on latest models) or as alternative, root the phone and remove the service
  Reply With Quote
Old 07-05-2018, 07:17   #13 (permalink)
No Life Poster
 
Mr.3.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: CMB/Ceylon
Posts: 6,853
Member: 962029
Status: Offline
Sonork: OEM Lock : ON
Thanks Meter: 3,833
Quote:
Originally Posted by Brka View Post
... and you are writing pure nonsense.
Flashed yesterday some older xperia, battery 17%,
powered on normally, when showed factory service bla bla,
waited until big POWER OFF text appeared, clicked on it,
phone powered off.
After power on, all works normal.

b.r.
Alex

hello sir


some latest xperia phones after flash you need Morethen 50% to run startup apps ,


best regrads
  Reply With Quote
Old 07-06-2018, 01:33   #14 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 42
Posts: 5,885
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 5,067
Quote:
Originally Posted by Mr.3. View Post
hello sir


some latest xperia phones after flash you need Morethen 50% to run startup apps ,


best regrads
well I dunno about those latest ones, all previous i flashed started normally,
even with low battery. (Z3, Z3c, E5, etc)

Some of them worked with, some without script writing ...

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 12:05.



Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.42898 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO