GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Motorola > Motorola Android based


Motorola Android based General Motorola Android phones discussion, firmwares, solution, root, help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-07-2017, 17:50   #1 (permalink)
No Life Poster
 
..::Angel::..'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Karachi, Pakistan
Age: 33
Posts: 16,237
Member: 643472
Status: Offline
Sonork: 100.96901
Thanks Meter: 16,589
Motorola Nexus 6 FRP (All patch supported till April 2017)


Hi, use below commands on fastboot mode to tethered ROOT Motorola Nexus 6(shamu).
These commands will also enable ADB (Yes, will NOT ask authorization).
So, we can either wipe "frp" partition with "adb shell" and "dd" or we can load favorite FRP bypass command:

ROOT and Enable ADB on Nexus 6 via fastboot mode:

Quote:
First root/enable ADB command:

fastboot oem config fsg-id "a initrd=0x11000000,1519997"
fastboot flash foo initroot-shamu-aosp-nmf26f.cpio.gz
fastboot continue

Second command, only if first one fails:

fastboot oem config fsg-id "a initrd=0x11000000,1518172"
fastboot flash foo initroot-shamu-aosp-nmf26f.cpio.gz
fastboot continue

FRP partition wipe command:

Code:
dd if=/dev/zero of=/dev/block/mmcblk0p18
This block p18 is FRP partition in Nexus 6 (shamu).

Our favorite FRP bypass command:

Code:
adb shell content insert --uri content://settings/secure --bind name:s:user_setup_complete --bind value:s:1
Since this is tethered root, phone will boot loop after every restart and we have to send root command
again in order phone to work again or we can just unroot the device with this command:

Code:
fastboot oem config fsg-id ""
fastboot reboot
All credit goes to: @roeehay - exploit, intiramfs, padding all by him.
Roee Hay (@roeehay) of Aleph Research, HCL Technologies
I did NOTHING in fact. I just put all this here because people were selling others' work


Here is a video demonstration of successfully tethered root Nexus 6, Video by aleph security:

http://www.youtube.com/watch?v=dSe83eZB42k

Here is a batch to make things easy:

https://mega.nz/#!cBwCBbCY!grH6T-xQq...dKEEMX56bP3dDg

PS: This will NOT work on newest security patch, if anything goes wrong,
you can always restore to initial state by sending simple "unroot fastboot command" I posted above.

If you have security patch older than April and if this is not working.
You can flash it to 7.1.1 (N6F26Y, Apr 2017) or 7.1.1 (N6F26U, Mar 2017)

BR

Last edited by ..::Angel::..; 11-07-2017 at 17:57.
  Reply With Quote
The Following 17 Users Say Thank You to ..::Angel::.. For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 11-10-2017, 21:08   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2014
Location: pakistan
Posts: 235
Member: 2114397
Status: Offline
Thanks Meter: 157
Donate money to this user
Here is a batch to make things easy:

https://mega.nz/#!cBwCBbCY!grH6T-xQq...dKEEMX56bP3dDg

zip file is corrupted .cant extract
  Reply With Quote
Old 12-06-2017, 22:43   #3 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: May 2014
Posts: 522
Member: 2188956
Status: Offline
Thanks Meter: 29
i downloaded the file, ran both the 1 and 2 bat and just goes to google and reboots, does not boot all the way, how do i install the N6F26Y into the phone via fastboot?


I am on the January security patch


target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'bootloader' (4071 KB)...
OKAY [ 0.138s]
writing 'bootloader'...
(bootloader) Not allowed in LOCKED state!
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.138s
rebooting into bootloader...
OKAY [ -0.000s]
finished. total time: -0.000s
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'radio' (115507 KB)...
OKAY [ 3.649s]
writing 'radio'...
(bootloader) Not allowed in LOCKED state!
FAILED (remote failure)
finished. total time: 3.649s
rebooting into bootloader...
OKAY [ -0.000s]
finished. total time: -0.000s
target reported max download size of 536870912 bytes
archive does not contain 'boot.sig'
archive does not contain 'recovery.sig'
failed to allocate 1619770564 bytes
error: update package missing system.img
Press any key to exit...
  Reply With Quote
Old 12-07-2017, 11:30   #4 (permalink)
No Life Poster
 
..::Angel::..'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Karachi, Pakistan
Age: 33
Posts: 16,237
Member: 643472
Status: Offline
Sonork: 100.96901
Thanks Meter: 16,589
@truwrxtacy

Search Google for how to update this to April firmware and then use these batch files. It will be OK.
  Reply With Quote
Old 12-07-2017, 11:40   #5 (permalink)
No Life Poster
 
..::Angel::..'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Karachi, Pakistan
Age: 33
Posts: 16,237
Member: 643472
Status: Offline
Sonork: 100.96901
Thanks Meter: 16,589
Quote:
Originally Posted by atiqmalik View Post
Here is a batch to make things easy:

https://mega.nz/#!cBwCBbCY!grH6T-xQq...dKEEMX56bP3dDg

zip file is corrupted .cant extract
I checked zip file - it seems OK to me.
  Reply With Quote
Old 12-07-2017, 13:18   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2017
Location: india
Age: 27
Posts: 125
Member: 2683243
Status: Offline
Sonork: not using
Thanks Meter: 43
Quote:
Originally Posted by atiqmalik View Post
here is a batch to make things easy:

https://mega.nz/#!cbwcbbcy!grh6t-xqq...dkeemx56bp3ddg

zip file is corrupted .cant extract
try 7zip and extract
  Reply With Quote
Old 12-07-2017, 18:33   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: May 2014
Posts: 522
Member: 2188956
Status: Offline
Thanks Meter: 29
Quote:
Originally Posted by ..::Angel::.. View Post
@truwrxtacy

Search Google for how to update this to April firmware and then use these batch files. It will be OK.
I have google it already but nothing works, I cannot adb sideload because I dont have a recovery in the phone, and i cannot fastboot load it because it says my bootloader is locked.
  Reply With Quote
Old 01-24-2018, 10:49   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 23
Member: 2787248
Status: Offline
Thanks Meter: 7
hello google and download MOTO FOS V6 100% for latest security pact
  Reply With Quote
Old 02-20-2018, 21:37   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2013
Location: Dubai
Posts: 157
Member: 1925987
Status: Offline
Sonork: dearlex
Thanks Meter: 130
Quote:
Originally Posted by truwrxtacy View Post
i downloaded the file, ran both the 1 and 2 bat and just goes to google and reboots, does not boot all the way, how do i install the N6F26Y into the phone via fastboot?


I am on the January security patch


target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'bootloader' (4071 KB)...
OKAY [ 0.138s]
writing 'bootloader'...
(bootloader) Not allowed in LOCKED state!
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.138s
rebooting into bootloader...
OKAY [ -0.000s]
finished. total time: -0.000s
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'radio' (115507 KB)...
OKAY [ 3.649s]
writing 'radio'...
(bootloader) Not allowed in LOCKED state!
FAILED (remote failure)
finished. total time: 3.649s
rebooting into bootloader...
OKAY [ -0.000s]
finished. total time: -0.000s
target reported max download size of 536870912 bytes
archive does not contain 'boot.sig'
archive does not contain 'recovery.sig'
failed to allocate 1619770564 bytes
error: update package missing system.img
Press any key to exit...
see here http://forum.gsmhosting.com/vbb/f783...-tool-2315998/
  Reply With Quote
Old 07-12-2018, 01:22   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Mobile-Lab's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Samsung
Posts: 738
Member: 10028
Status: Offline
Sonork: n/a
Thanks Meter: 840
Motorola Nexus 6 October Security Patch FRP bypass Android 7.1.1
FRP/Google account was removed without PC/Device/Credits...

Basically, this video will remove FRP from ANY Nexus 6 Security Patch released by Google.

http://www.youtube.com/watch?v=5lPvYoSvgLE
  Reply With Quote
Old 10-12-2018, 15:52   #11 (permalink)
No Life Poster
 
i_seeque's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: India
Posts: 786
Member: 15238
Status: Offline
Thanks Meter: 128
video is perfect - but only one step is missing else you can not disable google play services.

All you have to do is to go to settings - security - device administrators - disable android device manger. Then Go to apps and disable Google Account Manager and Google Play Services. And then install...
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to i_seeque For This Useful Post:
Old 10-27-2018, 21:14   #12 (permalink)
No Life Poster
 
Mobile-Lab's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Samsung
Posts: 738
Member: 10028
Status: Offline
Sonork: n/a
Thanks Meter: 840
Quote:
Originally Posted by i_seeque View Post
video is perfect - but only one step is missing else you can not disable google play services.

All you have to do is to go to settings - security - device administrators - disable android device manger. Then Go to apps and disable Google Account Manager and Google Play Services. And then install...
with my phone it was off(Find My Device) already, which is why it allowed me to disable Google Play service. But yeah, if it isn't, you must disable it first.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 20:51.



Powered by Searchlight © 2024 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2023 -
Page generated in 0.22104 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO