GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Other Gsm/Mobile Related Forums > CDMA Modems , Routers , Aircard

CDMA Modems , Routers , Aircard All About CDMA Modems Routers and Aircards

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2012, 16:38   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Member: 1174331
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Exclamation TATA Photon huawei ec152 unlock method

Dear

I have Tata photon + which is huawei 152 data card andi tried to unlock but still its not showing sim card which i have insurted in it

i am using reliancd CDMA sim card.
need help from you guys.

Thanks
  Reply With Quote
Old 11-12-2012, 04:01   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Cute_Shibu's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: C:\WINDOWS\system32
Age: 18
Posts: 1,112
Member: 745672
Status: Offline
Sonork: 1640896 : Cute_Shibu
Thanks Meter: 382
Same here ...........................................
  Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:39   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 360
Member: 565409
Status: Offline
Thanks Meter: 21
chack ur words . bro
  Reply With Quote
Old 11-13-2012, 18:17   #4 (permalink)
Freak Poster
 
avijeet's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 200
Member: 520588
Status: Offline
Thanks Meter: 58
no perfect solution till now....we have to wait for it....... :-(
  Reply With Quote
Old 11-14-2012, 06:47   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2008
Location: kerala
Posts: 117
Member: 914045
Status: Offline
Thanks Meter: 40
step by step guide to unlock CDMA

CDMA modem is configured as non ruim. it also has the capability to work as ruim.

so you just need to enable the ruim feature in your modem. (ruim=removable user identity module)

1-first of all you have to download the cdma workshop software
2-you must disable your antivirus while trying to unlock CDMA modem because the cdma workshop software here will be
considered as a virus by most of the antivirus softwares,
dont worry this is not a virus infected file if you have doubt you can scan your pc after
unlocking your modem, i assure there will be no problem.
3-after disabling antivirus run the cdma workshop
4-the common port drop down list select the common port of your modem
5-and click on connect,wait for the modem to connect
6-after the modem is connected select the security tab and select spc.
input 000000 (or original spc) in the box click spc and click send
7-it will show a message as spc accepted
modem is unlocked

8-now select the other tab and in the ruim select ruim only and click on the send button. this makes your non ruim to ruim
9-now you have successfully unlocked


Imageshack - 11550451.jpg
  Reply With Quote
Old 11-14-2012, 08:45   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 360
Member: 565409
Status: Offline
Thanks Meter: 21
u r tested bro . ya only addvice
  Reply With Quote
Old 11-14-2012, 13:56   #7 (permalink)
No Life Poster
 
..::CHAIN::..'s Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Inside Android Devlopment
Posts: 1,034
Member: 1753928
Status: Offline
Sonork: 100.1615906
Thanks Meter: 586
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by smrithanev View Post
step by step guide to unlock CDMA

CDMA modem is configured as non ruim. it also has the capability to work as ruim.

so you just need to enable the ruim feature in your modem. (ruim=removable user identity module)

1-first of all you have to download the cdma workshop software
2-you must disable your antivirus while trying to unlock CDMA modem because the cdma workshop software here will be
considered as a virus by most of the antivirus softwares,
dont worry this is not a virus infected file if you have doubt you can scan your pc after
unlocking your modem, i assure there will be no problem.
3-after disabling antivirus run the cdma workshop
4-the common port drop down list select the common port of your modem
5-and click on connect,wait for the modem to connect
6-after the modem is connected select the security tab and select spc.
input 000000 (or original spc) in the box click spc and click send
7-it will show a message as spc accepted
modem is unlocked

8-now select the other tab and in the ruim select ruim only and click on the send button. this makes your non ruim to ruim
9-now you have successfully unlocked

Imageshack - 11550451.jpg


@smrithanev

Dear U Know It Very Well Cdma Workshop Can't Read OG Spc Then How You Enter(000000) Without Reading & How U Can Unlock With Cdmaworkshop...........

So Better First Test & Please Don't Misguide To Anyone..............


Finally Its Not Working Thatsall...............


Regards,
  Reply With Quote
Old 11-15-2012, 08:10   #8 (permalink)
Freak Poster
 
avijeet's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 200
Member: 520588
Status: Offline
Thanks Meter: 58
No Perfect solution

Quote:
Originally Posted by smrithanev View Post
step by step guide to unlock CDMA

CDMA modem is configured as non ruim. it also has the capability to work as ruim.

so you just need to enable the ruim feature in your modem. (ruim=removable user identity module)

1-first of all you have to download the cdma workshop software
2-you must disable your antivirus while trying to unlock CDMA modem because the cdma workshop software here will be
considered as a virus by most of the antivirus softwares,
dont worry this is not a virus infected file if you have doubt you can scan your pc after
unlocking your modem, i assure there will be no problem.
3-after disabling antivirus run the cdma workshop
4-the common port drop down list select the common port of your modem
5-and click on connect,wait for the modem to connect
6-after the modem is connected select the security tab and select spc.
input 000000 (or original spc) in the box click spc and click send
7-it will show a message as spc accepted
modem is unlocked

8-now select the other tab and in the ruim select ruim only and click on the send button. this makes your non ruim to ruim
9-now you have successfully unlocked


Imageshack - 11550451.jpg

Sorry Bro.......i tried this process....i read spc with dfs .....its show unlocked but no sim detected by it....and it inverse automatically to its original state.... we need perfect solution with dashboard........
  Reply With Quote
Old 11-15-2012, 09:34   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2012
Location: TUNISIA
Posts: 401
Member: 1839405
Status: Offline
Thanks Meter: 15
u r tested bro . ya only addvice
  Reply With Quote
Old 11-16-2012, 09:38   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Member: 1174331
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Dear Bro,

i have tested many time but its not working.

need tool to write NCK code to modem huawei ec152, i have tried huawei modem unlocker tool but its gives error that failed to write NCK code
  Reply With Quote
Old 03-16-2013, 11:17   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: mannargudi
Age: 39
Posts: 5
Member: 1707577
Status: Offline
Thanks Meter: 0
please send me cdma workshop software link
  Reply With Quote
Old 03-19-2013, 18:05   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 23
Member: 244814
Status: Offline
Thanks Meter: 0
how to unlock tata photon use cdmaworkshop

how to unlock tata photon use cdmaworkshop use ec rebuilding option it will detect the sim and u can use the sim
  Reply With Quote
Old 05-04-2013, 08:22   #13 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kolkata, India
Age: 43
Posts: 191
Member: 1164699
Status: Offline
Thanks Meter: 43
I am success for EC156 by cdma workshop.
But unsuccess for EC152. Report is ok but not unlocked. Just gone to ruim nothing more. No network access.
Have any success report by members?
  Reply With Quote
Old 05-29-2013, 07:40   #14 (permalink)
Freak Poster
 
gb2qaz's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 474
Member: 441202
Status: Offline
Thanks Meter: 92
any one succeeded unlock ec152
  Reply With Quote
Old 11-20-2013, 19:36   #15 (permalink)
Freak Poster
 
teletalk's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: INDIA
Posts: 235
Member: 926215
Status: Offline
Sonork: 100.1650776
Thanks Meter: 14
Quote:
Originally Posted by gb2qaz View Post
any one succeeded unlock ec152

hi bro i m going on progress and my work is done at software prosess but its turn to solve hardware so ...when i got any result i reply you to unlock yjis modem EC152 (tata photon plus )
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 07:48.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.41838 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO