GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Micromax

Micromax General Micromax phones discussion, firmwares, solution, root, help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-13-2013, 11:59   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Member: 1916259
Status: Offline
Thanks Meter: 0
A 35 bolt how to unlock pattern

Dear Friends,
I forgot my unlock pattern and my wifi/ data conn are off as well. So i m unable to authenticate using google id as well. USB Debugging is disabled as well.

Now i know hard reset is one option, but that might lead to loss of data. Is there any other way, i can unlock my phone.

Please help..
  Reply With Quote
Old 04-13-2013, 12:05   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Member: 1916259
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I wanted to know one more thing.. Can i upgrade the android version to jelly bean on this handset?

Secondly what steps i need to follow to change the sd card

Also, how do we switch to front vga camera
  Reply With Quote
Old 04-13-2013, 12:14   #3 (permalink)
No Life Poster
 
.::TEJARAM::.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: .::INDIA::.
Age: 26
Posts: 3,090
Member: 1681461
Status: Offline
Sonork: 100.1650339 [Off Line]
Thanks Meter: 833
try with Volume UP + Power Button

if not success try to flash



http://moulnisky.com/index.php?dir=




wbr tejaram
  Reply With Quote
Old 04-13-2013, 15:45   #4 (permalink)
Moderator
 
..::Nokian CareŽ::..'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kolkata<<<India
Posts: 5,069
Member: 505794
Status: Online
Sonork: 100.1627614 QQ:1958018248
Thanks Meter: 1,951
@ webnewtons

boot ur phone into fastboot using keys combination like Volume UP + Power or Volume Down + Power & Wipe with Android Multi Tool

if failed then update ur firmware (Find ur firmware from below)

[Firmwares collection] Micromax Android- All Flash File Only Here [Mega Thread]

br,
azam
  Reply With Quote
Old 04-14-2013, 05:32   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Member: 1916259
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Thanks for the reply mate..

I struggled a bit, thereafter i went to the nearest MM service center and got the firmware reloaded.

Meanwhile, i had also download corresponding flash files from the link. I got bit confused. Suppose i want to connect my handset to the pc, through usb cable, then which software do i need to install.

Also how do i remove pre-installed apps from phone memory?
  Reply With Quote
Old 04-14-2013, 07:52   #6 (permalink)
Moderator
 
..::Nokian CareŽ::..'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kolkata<<<India
Posts: 5,069
Member: 505794
Status: Online
Sonork: 100.1627614 QQ:1958018248
Thanks Meter: 1,951
u need Download tool named "HQ_SPRD_UPGRADEDOWNLOAD_R2.9.7003_120619.rar"

u can download from here Index of ./downloads/Micromax/A35/Tools/Download Tool/.


br,
azam
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ..::Nokian CareŽ::.. For This Useful Post:
Old 04-14-2013, 12:52   #7 (permalink)
Freak Poster
 
aonemobile's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: jalandhar cantt,india
Posts: 107
Member: 914059
Status: Offline
Sonork: 121212
Thanks Meter: 12
unable to flash micromax a35 with ur tool it only says waiting....
can u plz tell us the step by step flash procedure .
  Reply With Quote
Old 04-16-2013, 07:00   #8 (permalink)
Moderator
 
..::Nokian CareŽ::..'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kolkata<<<India
Posts: 5,069
Member: 505794
Status: Online
Sonork: 100.1627614 QQ:1958018248
Thanks Meter: 1,951
Quote:
Originally Posted by aonemobile View Post
unable to flash micromax a35 with ur tool it only says waiting....
can u plz tell us the step by step flash procedure .
u need to modify ur cable like this for auto boot(without boot key)

SPD Auto Boot Cable

br,
azam
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 22:26.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.23473 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO