GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Micromax

Micromax General Micromax phones discussion, firmwares, solution, root, help

 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-03-2011, 05:12  
Freak Poster
 
gracy_elec's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: INDIA(MAHARASHTRA[PUNE])
Age: 35
Posts: 120
Member: 118520
Status: Offline
Thanks Meter: 5
[Guide] Micromax mobiles: Hard Reset Procedures

How To Hard Reset Micromax A60

switch off phone, hold the centre key,home key & power all at the same time .when u see a trangle on screen ,hit the call button.its done


here is image how to hardreset
Attached Images
File Type: jpg dd31f89e0cqx3uoy.jpg[1].jpg (26.5 KB, 3438 views)

Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:22.
 
Old 08-21-2012, 04:01  
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bhairahawa_Nepal
Posts: 292
Member: 1638066
Status: Offline
Thanks Meter: 48
Hard reset procedures for Micromax mobiles

How To Hard Reset Micromax A45



> Press and hold Volume up + Volume Down + power on
> you will see 2 options (recovery mode / Factore mode) press volume up to select recovery mode
> select wipe data/ factory reset by volume down button then touch menu
> volume down to select yes--delete all user data then touch menu
> reboot system now

Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:12.
 
The Following 8 Users Say Thank You to a2zmobile_bhw For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-13-2012, 08:49  
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ahmedabad
Posts: 417
Member: 320205
Status: Offline
Thanks Meter: 178
Micromax A100 HardReset
Use Vol Up+power key to go to the reset menu.
Use Volume keys to navigate.
Go to factory reset option.
*LONG PRESS* volume up key to select and leave.
confirm Yes by *LONG PRESS* volume up key and leave.
after that select reboot opiton.

factory set done

Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:24.
 
The Following 2 Users Say Thank You to sampat_shah For This Useful Post:
Old 09-16-2012, 07:48  
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 137
Member: 1355941
Status: Offline
Thanks Meter: 8
micromax a75 hard reset
kepp pressing these two volume up + power button 3-5 seconds

with volume down select wipe data/factory reset


Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:27.
 
The Following 2 Users Say Thank You to vssy2007 For This Useful Post:
Old 10-08-2012, 10:59  
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2009
Location: CHENNAI
Posts: 122
Member: 1079392
Status: Offline
Thanks Meter: 17
Smile Micromax a45 hard reset

KARBONN A1 Hardreset
1.switch off mobile & put battery then press Home+center+power (see pic 1 )

2.After 10 sec Triangle symbol (see pic 2)

3.then Press call button (see pic 3)

4.press volume button select wipe data/factory reset

5.then press center button

6 wait & enjoy

Battery back up, user code reset, pattern reset



Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:35.
 
Old 10-08-2012, 11:13  
No Life Poster
 
..:: SONY ::..'s Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: ..::INDIA::.. Andhra Pradesh
Age: 31
Posts: 1,282
Member: 1528548
Status: Offline
Sonork: 100.1613286 QQ 2901006731
Thanks Meter: 331
Micromax a44 hardreset
1. Volume down + power

it will show
recovery mode: Volume up
factory mode: Volume down

2. Press volume up

3. Select wipe data/ factory reset press menu button and select yes


it will done.


Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:33.
 
Old 10-10-2012, 08:02  
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2010
Location: BBSR ODISHA INDIA
Age: 27
Posts: 339
Member: 1273083
Status: Offline
Sonork: 100.1619267
Thanks Meter: 18
micromax a25 hardreset
volumeup + center + power button

again center button

select wipe data/ factory reset

then click menu button

select yes

and enjoy


Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:39.
 
Old 11-06-2012, 09:38  
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 31
Member: 1120953
Status: Offline
Thanks Meter: 3
thank u soo.........

hard reset micromax a57
vol up+home+pwr

recovery menu show

then wipe factory reset


Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:42.
 
Old 11-13-2012, 07:21  
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 218
Member: 217853
Status: Offline
Thanks Meter: 13
MICROMAX A110 hard reset

1 volume up + volume down + power switch

2 volume up

3 recovery

4 wipe data/factory reset


Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:44.
 
Old 11-16-2012, 14:03  
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2007
Location: Kudus
Posts: 419
Member: 601200
Status: Offline
Thanks Meter: 130
MICROMAX A87 Hardreset

Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 19:46.
 
Old 12-01-2012, 09:17  
Insane Poster
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 82
Member: 450402
Status: Offline
Thanks Meter: 1
micromax-funbook-p300 hard reset



1. Hold and press (option + home + power button ) on the screen andriod symbol

2. Press option button on the sceen recovery menu

3. Use volume button select wipe factory reset (press power button)

4. Yes (or) no u select yes (press power button )

Job done

Last edited by moulnisky; 02-27-2013 at 23:13.
 
Old 01-03-2013, 15:49  
Insane Poster
 
Join Date: Dec 2008
Location: Madurai
Posts: 72
Member: 919695
Status: Offline
Sonork: 111
Thanks Meter: 21
Thumbs up [Guide] Micromax mobiles: Hard Reset Procedures

MicroMax A25 Hard Reset Factory Setting




Press volume up And home button & on/off shows the android logo

press home button one time

menu will appear android system recovery mode use volume key to slide down

select wipe data reset

use left menu button to select on touch

then yes to all data erase restore factory setting

phone factory settings finished
 
Old 02-27-2013, 16:35  
No Life Poster
 
redrose2009's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: LIKE MOBILE SOFTWARE
Posts: 1,864
Member: 1084993
Status: Offline
Sonork: 100.1617420
Thanks Meter: 605
micromax a30 smarty hard reset done

MICROMAX A30 SMARTY HARD RESET





PRESS AND HOLD VOL (-) AND VOL (+) AND POWER BUTTON

WAIT FOR ANDROID LOGO

AFTER YOU SEE ANDROID LOGO

PRESS HOME BUTTON

YOU CAN SEE RECOVERY MODE

PRESS VOL DOWN BUTTON

SELECT FACTORY RESET

AND REBOOT

ENJOY

BR

REDROSE2009
 
The Following 2 Users Say Thank You to redrose2009 For This Useful Post:
Old 02-28-2013, 15:49  
No Life Poster
 
.::EXTREME::.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: ۞_ KERALA__۞_INDIA
Posts: 2,926
Member: 1619462
Status: Offline
Sonork: 100.1606509
Thanks Meter: 1,192
How to hard Reset Micromax A116 Canvas HD

How to hard Reset Micromax A116 Canvas HD








. Now after talking complete backup just Switch of you MMX A116

. Now press power button (hold it) and also simultaneously press the Volume + and volume button, keep pressing the 3 button until you two options

. Then Enter in recovery Mode by pressing the Volume up button

. There will be three android logo displayed. it wont change until you press any button hence press the power button once to proceed further

. Now you will see a Menu Option, now select it using the volume up and down button and press the power button to select it

. The enter button is bit difficult As we have seen in pother android phone that there is only one button but on Canvas HD it has Two. the power button will not work as enter button on A116 . For enter button you need to press the left (context menu) and the right (back) touch sensitive buttons simultaneously and hold for a sec.

. Now select Wipe Data/Factory reset and press the enter button as mentioned in above steps. after that you will see some more option press the volume up and down button to navigate through it and press the Enter Button again to confirm it.

. This will initiate the factory reset process and now choose Reboot now option using Volume Buttons and press the enter button to select it.

. Your Micromax A116 Canvas HD Will Reboot and you will see the phone same as you opened the box pack.






 
The Following 6 Users Say Thank You to .::EXTREME::. For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 03-17-2013, 20:25  
Major Poster
 
Join Date: Jan 2009
Location: kabul-afghanistan
Posts: 47
Member: 936364
Status: Offline
Thanks Meter: 0
helo brother micromax a55 how to hardrest. help pls.
 
 

Bookmarks
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to upload a new firmware... Brand Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 29 06-13-2014 15:30
How to add a language in 51xx/61xx tati Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 05-21-2013 19:20
How can I do a Welcome note for my 6110 a dosn't have any one ? Viper Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 7 07-18-2012 07:57
news headlines to gsm phone mos Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 6 12-18-2011 11:00
Copy from one 6110 to another Leif Nielsen Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 1 06-10-1999 22:36

 



All times are GMT +1. The time now is 14:42.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.46613 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO