GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Micromax

Micromax General Micromax phones discussion, firmwares, solution, root, help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-28-2013, 21:05   #16 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
Member: 2013101
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Facing issue with Micromax bolt A51 mobile

Quote:
Originally Posted by ~AKSingh~ View Post
No need of full flashing

Am posting here shortest solution for A51 hard reset/pattern Unlock
or wiping
keep flash file folder any whre you wish
Broadcom driver must be installed
I had placed flash file pack in c: drive rename folder as "a51file"

Go to start > run > cmd
Now type following>>>>

C:\>cd a51file
C:\a51file>dfu
now press Enter
Window will pop up saying plug in device

now plug in handset without battery or with battery keeping in mind port "Broadcom usb to serial" is formed , keep device manager opened

within a minute set is reset
wiping all user maintained data ,security or pattern lock

br,

From where I can get flash file folder and Broadcom driver.
Could you please provide me the link from where I can download.

Thanks,
Vikas Kumar
  Reply With Quote
Old 08-30-2013, 10:01   #17 (permalink)
Moderator
 
..::Nokian CareŽ::..'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kolkata<<<India
Posts: 4,874
Member: 505794
Status: Offline
Sonork: 100.1627614 QQ:1958018248
Thanks Meter: 1,937
Quote:
Originally Posted by vikas668742 View Post
From where I can get flash file folder and Broadcom driver.
Could you please provide me the link from where I can download.

Thanks,
Vikas Kumar
go here [Firmwares collection] Micromax Android- All Flash File Only Here [Mega Thread]

Br,
azam
  Reply With Quote
Old 09-10-2013, 13:40   #18 (permalink)
No Life Poster
 
anil.prajapati's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: India
Posts: 1,754
Member: 1642979
Status: Offline
Sonork: 100.1613407
Thanks Meter: 157
plz tell me which cpu inside micromax a51
  Reply With Quote
Old 09-10-2013, 20:34   #19 (permalink)
Moderator
 
..::Nokian CareŽ::..'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kolkata<<<India
Posts: 4,874
Member: 505794
Status: Offline
Sonork: 100.1627614 QQ:1958018248
Thanks Meter: 1,937
Quote:
Originally Posted by anil.prajapati View Post
plz tell me which cpu inside micromax a51
Broadcom Chipset inside.

Br,
azam
  Reply With Quote
Old 09-12-2013, 13:30   #20 (permalink)
Freak Poster
 
amit_varietymob's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 309
Member: 399228
Status: Offline
Thanks Meter: 50
a51 pattern lock

Quote:
Originally Posted by ~AKSingh~ View Post
No need of full flashing

Am posting here shortest solution for A51 hard reset/pattern Unlock
or wiping
keep flash file folder any whre you wish
Broadcom driver must be installed
I had placed flash file pack in c: drive rename folder as "a51file"

Go to start > run > cmd
Now type following>>>>

C:\>cd a51file
C:\a51file>dfu
now press Enter
Window will pop up saying plug in device

now plug in handset without battery or with battery keeping in mind port "Broadcom usb to serial" is formed , keep device manager opened

within a minute set is reset
wiping all user maintained data ,security or pattern lock

br,
Tested ok Sir A.K. Singh.
  Reply With Quote
Old 09-14-2013, 11:40   #21 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2010
Posts: 392
Member: 1315046
Status: Online
Thanks Meter: 30
Quote:
Originally Posted by amit_varietymob View Post
Tested ok Sir A.K. Singh.
please help me sir to hard reset A51.
  Reply With Quote
Old 10-26-2013, 16:59   #22 (permalink)
Freak Poster
 
sameer525kk's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: >>>JANNAT<<<
Posts: 405
Member: 1012319
Status: Online
Thanks Meter: 593
Quote:
Originally Posted by vaghubha_sodha View Post


flash tool not working here here photo
please onther tool upload

Attachment 308145


how to open tool brother i have same problam like u, not open flasher
  Reply With Quote
Old 10-26-2013, 17:13   #23 (permalink)
Freak Poster
 
sameer525kk's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: >>>JANNAT<<<
Posts: 405
Member: 1012319
Status: Online
Thanks Meter: 593
Quote:
Originally Posted by sameer525kk View Post
how to open tool brother i have same problam like u, not open flasher

problam is sovled

jast instol in flasher folder vc2005_x86.exe and problam is sovled
  Reply With Quote
Old 03-07-2014, 13:06   #24 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2008
Location: ghaziabad
Posts: 124
Member: 682764
Status: Offline
Thanks Meter: 20
Quote:
Originally Posted by Sanjeev_Chauhan View Post
http://www.moulnisky.com/index.php?dir=Micromax/A51/


The requested URL /index.php was not found on this server.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 07:27.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.33401 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO