GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Other Gsm/Mobile Related Forums > GSM Programming & Reverse Engineering

GSM Programming & Reverse Engineering Here you can post all Kind of GSM Programming and Reverse Engineering tools and Secrets.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-13-2011, 19:20   #1 (permalink)
No Life Poster
 
hasanmh's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Omdurman / sudan
Age: 24
Posts: 1,220
Member: 1236034
Status: Offline
Sonork: 100.1592650
Thanks Meter: 459
how to add more profiles inside the dashboard EXE ( huawei connects ) ?

hello there

i wanted to add more profiles to the huawei dashboard , i had the ISO that extracted by ( H D T ) and i tried this method ( i created profiles in the mobile partner then copied the user data folder to the common folder then created the final EXE ) but when i installed the new dashboard i couldn't find the profiles i created !.

i've tried installing the DB in other PC but no success , i reversed the whole operation ( by resource hacker ) to be sure that the file added successfuly , and it was ,


by the way from which folder the dashboard reads the profiles ? coz i unistalled the dashboard and installed a new one but still using the
old profile list ! ( i already deleted the D B folder from program files also the user data file )

here is the ISO file


http://dl.dropbox.com/u/9514941/Suda...hasanmh%20.rar

and here is the user data folder

http://dl.dropbox.com/u/9514941/userdata.rar

tell me what mitake i made ?



best regards

bro hasanmh

Last edited by hasanmh; 12-13-2011 at 19:29.
  Reply With Quote
Old 12-13-2011, 21:12   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2009
Location: E G Y P T
Age: 17
Posts: 348
Member: 1102520
Status: Offline
Sonork: 100.1617999
Thanks Meter: 93
Hey hasan
How r u doing??
What i remember that progiles of mobile partner are saved in the mobile partner folder in program files.
Hope that this helps
Will give u the exact dir when i go to PC
  Reply With Quote
Old 12-13-2011, 21:41   #3 (permalink)
No Life Poster
 
hasanmh's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Omdurman / sudan
Age: 24
Posts: 1,220
Member: 1236034
Status: Offline
Sonork: 100.1592650
Thanks Meter: 459
Quote:
Originally Posted by salmawy2 View Post
Hey hasan
How r u doing??
What i remember that progiles of mobile partner are saved in the mobile partner folder in program files.
Hope that this helps
Will give u the exact dir when i go to PC
hi brother , i'm fine

yes they saved there in ( user data ) folder ( before installing the dashboard there is no user data folder inside the EXE )

my friend ( BJFROG ) said :

Quote:
there are two methods can do this
1)Add system profile
open file "plugins\NetConnectPlugin\NetConnectConfig.xml "
add a moudle included all profiles names like below


Code:
<module name="#OPERATOR#" describe="#Doesnt matter#">
  <ProfileList>
     ;"default" it means NAME1 is the default profile for connection 
     <item name="NAME1" value="default" type="DialUp"/>
     <item name="NAME2" value="" type="DialUp"/>
     <item name="NAME3" value="" type="DialUp"/>
     ;You can add more....  
 </ProfileList>
</module>

open "plugins\NetConnectPlugin\ProfileLib.prof"
add profile settings for each one created above just like below
and already exist many instances you can learn creating yours from file "ProfileLib.prof"

Code:
 <Profile
		name="NAME1"
		type=""
		readonly=""
		user=""
		password=""
		phonenumber=""
		autoapn="false"
		apn=""
		chap="true"
		pap="false"
		ip=""
		dns=""
		dnsalt=""
		wins=""
		winsalt=""/>
2) add user profile
its more easy ,personally I'd prefer to use this
run MP program navigate to "tool->options->profile management"
create all profiles you need,then copy "userdata" folder to "common" folder or operator folder,delete all files and folders exclude "userprofile.prof" from "userdata"
i've tried the two methods but i fail ! nothing changed when i create the final setup file and install it i just see the defult profile of the modem network operator .
  Reply With Quote
Old 12-13-2011, 21:59   #4 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2009
Location: E G Y P T
Age: 17
Posts: 348
Member: 1102520
Status: Offline
Sonork: 100.1617999
Thanks Meter: 93
I'll try it tomorrow and will reply with results
  Reply With Quote
Old 12-13-2011, 22:05   #5 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Sep 2011
Location: South Africa
Age: 34
Posts: 75
Member: 1659925
Status: Offline
Sonork: 100.1607830
Thanks Meter: 6
Hi! Bro if u want to make another profile... Its very simple... Go to tools... Options... Profile management... New now write profile name... Click on static Write apn name like internet etc... press save... Thats it... BR
  Reply With Quote
Old 12-14-2011, 15:26   #6 (permalink)
No Life Poster
 
hasanmh's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Omdurman / sudan
Age: 24
Posts: 1,220
Member: 1236034
Status: Offline
Sonork: 100.1592650
Thanks Meter: 459
Quote:
Originally Posted by Buddy_instyle View Post
Hi! Bro if u want to make another profile... Its very simple... Go to tools... Options... Profile management... New now write profile name... Click on static Write apn name like internet etc... press save... Thats it... BR
thanks bro

every body knows how to create a new profiles at the dashboard , i need to inject them inside the dashboard setup file , so that when i install it again in any other PC just use the profiles directly without adding new profiles .
  Reply With Quote
Old 12-14-2011, 22:30   #7 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2009
Location: E G Y P T
Age: 17
Posts: 348
Member: 1102520
Status: Offline
Sonork: 100.1617999
Thanks Meter: 93
I did it !!
Please give me a link of the dashboard you want to edit and the APNs,i'll test it first and i will tell you how did I do it
  Reply With Quote
Old 12-15-2011, 19:27   #8 (permalink)
No Life Poster
 
hasanmh's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Omdurman / sudan
Age: 24
Posts: 1,220
Member: 1236034
Status: Offline
Sonork: 100.1592650
Thanks Meter: 459
^

here

http://dl.dropbox.com/u/9514941/Suda...hasanmh%20.rar

APNs

Code:
ZAIN sudan
APN: internet
Access number : *99#

MTN sudan
APN: internet
Access number : *99#
  Reply With Quote
Old 12-16-2011, 21:38   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2009
Location: E G Y P T
Age: 17
Posts: 348
Member: 1102520
Status: Offline
Sonork: 100.1617999
Thanks Meter: 93
Must it be on the sudani one ????
if you do it to mobile partner it will work
  Reply With Quote
Old 12-17-2011, 16:57   #10 (permalink)
No Life Poster
 
hasanmh's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Omdurman / sudan
Age: 24
Posts: 1,220
Member: 1236034
Status: Offline
Sonork: 100.1592650
Thanks Meter: 459
Quote:
Originally Posted by salmawy2 View Post
Must it be on the sudani one ????
if you do it to mobile partner it will work
No i don't need mobile partner
i just want to use our dashboards . any way thank you for trying to help me , waiting for other members maybe the have defferent methodes .
  Reply With Quote
Old 12-17-2011, 17:04   #11 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2009
Location: E G Y P T
Age: 17
Posts: 348
Member: 1102520
Status: Offline
Sonork: 100.1617999
Thanks Meter: 93
I promise i will retry again and hope i can do it
  Reply With Quote
Old 12-18-2011, 18:37   #12 (permalink)
No Life Poster
 
hasanmh's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Omdurman / sudan
Age: 24
Posts: 1,220
Member: 1236034
Status: Offline
Sonork: 100.1592650
Thanks Meter: 459
UP

help me friends ....
  Reply With Quote
Old 12-18-2011, 21:49   #13 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2009
Location: E G Y P T
Age: 17
Posts: 348
Member: 1102520
Status: Offline
Sonork: 100.1617999
Thanks Meter: 93
i knew how it works but the problem is either to work on vista/7 or on xp
i can't do it for both :S
  Reply With Quote
Old 12-19-2011, 07:40   #14 (permalink)
No Life Poster
 
..:: Devil_king ::..'s Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Hell..... Bcoz i am devil_king
Age: 28
Posts: 1,774
Member: 696623
Status: Offline
Sonork: 100.1601050
Thanks Meter: 483
Quote:
Originally Posted by hasanmh View Post
^

here

http://dl.dropbox.com/u/9514941/Suda...hasanmh%20.rar

APNs

Code:
ZAIN sudan
APN: internet
Access number : *99#

MTN sudan
APN: internet
Access number : *99#

UTPS21.005.11.00.356_MAC21.005.11.00.356_LNX21.005 .11.01.356.7z

with zain n mtn profile
  Reply With Quote
Old 12-19-2011, 08:13   #15 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2009
Location: E G Y P T
Age: 17
Posts: 348
Member: 1102520
Status: Offline
Sonork: 100.1617999
Thanks Meter: 93
Quote:
Originally Posted by Reet_20_07 View Post
Hasan told me that he meed it on sudani one dashboard not mobile partner .
The problem is sidani one is make a secutity that it doen't use the userprofile.prof from program files folder but from the programdata folder which it has a differnt directory in xp and vista/7
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to upload a new firmware... Brand Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 29 06-13-2014 16:30
How to add a language in 51xx/61xx tati Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 05-21-2013 20:20
How can I do a Welcome note for my 6110 a dosn't have any one ? Viper Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 7 07-18-2012 08:57
news headlines to gsm phone mos Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 6 12-18-2011 12:00
Copy from one 6110 to another Leif Nielsen Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 1 06-10-1999 23:36

 



All times are GMT +1. The time now is 05:24.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.56584 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO