GSM Shop  
GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Sony Ericsson > Sony Ericsson

Sony Ericsson
  • ARM Inside: A3618,R600,T100,T100c,T102,T105,T106,Z200,J200,J200i,J200c, J210,J220,230,Z300 etc.
  • AVR Inside: R520,T200,T202,T226,T226m,T226s,T230,T237,T238,T290,T290a,T290c,T290i, T300,T302,T306,T310,T312,T316,T39,T65,T68,T610,T616,T618,T628,T630,T637,P800,P802, P900,P908,P910,Z600,Z608.
  • New ARM Inside (SEMC):D750,F500,J300,K300,K310,K500,K506c,K508,K510,K600,K608,K610,K700,K750,K790,M600, P990,S700,S710,W300,W550,W600,W700,W800,W810,W900,V600,V630,V800,Z1010,Z300,Z500,Z520,Z530,Z550,Z800.
  • CR 16B Inside:T66,T600,T600c,T602.
  • ODM:J100.
  • C Series: C510, C702, C901, C902, C903, C905
  • G Series: G502, G705
  • K Series: K630, K660, K850
  • T Series: T700, T707, T715
  • V Series: V640
  • W Series: W508, W595, W705, W715, W760, W890, W902, W910, W980, W995
  • Z Series: Z750, Z770, Z780

  • Reply
     
    LinkBack Thread Tools Display Modes
    Old 01-08-2007, 02:16   #1 (permalink)
    No Life Poster
     
    Join Date: Jan 2006
    Location: US
    Posts: 787
    Member: 216515
    Status: Offline
    Thanks Meter: 4
    Enable 850mHZ on SE K800i


    Hello, Is there any way to get the 850 Band on the Sony ericsson K800? Hardware modification? Main board swapping? Software enabling 850? I mainly need 850-1900 bands but i got a hell of a deal for the k800i Silver special edition for 275.00USD
      Reply With Quote
    Old 01-08-2007, 05:26   #2 (permalink)
    No Life Poster
     
    luzer's Avatar
     
    Join Date: Nov 2003
    Posts: 2,697
    Member: 44659
    Status: Offline
    Thanks Meter: 332
    Donate money to this user
    The phone is already quadband, GSM 900/1800/1900/UMTS
      Reply With Quote
    Old 01-08-2007, 05:28   #3 (permalink)
    No Life Poster
     
    Join Date: Jan 2006
    Location: US
    Posts: 787
    Member: 216515
    Status: Offline
    Thanks Meter: 4
    I mainly need GSM 850. In fact the phone is Tri-Band. I mainly need 850 and 1900
      Reply With Quote
    Old 01-08-2007, 16:53   #4 (permalink)
    No Life Poster
     
    luzer's Avatar
     
    Join Date: Nov 2003
    Posts: 2,697
    Member: 44659
    Status: Offline
    Thanks Meter: 332
    Donate money to this user
    The phone is also UMTS (quadband), if you need 850 go for the K790a
      Reply With Quote
    Old 01-08-2007, 22:34   #5 (permalink)
    No Life Poster
     
    Join Date: Jan 2006
    Location: US
    Posts: 787
    Member: 216515
    Status: Offline
    Thanks Meter: 4
    Like i said i got the K800i for only$275 why would i pass on such a good deal?
      Reply With Quote
    Old 04-17-2007, 05:34   #6 (permalink)
    No Life Poster
     
    Join Date: Jan 2006
    Location: US
    Posts: 787
    Member: 216515
    Status: Offline
    Thanks Meter: 4
    So what is the difference from the K800i and K790a main board? or is it just software or something?
      Reply With Quote
    Old 04-17-2007, 16:44   #7 (permalink)
    No Life Poster
     
    luzer's Avatar
     
    Join Date: Nov 2003
    Posts: 2,697
    Member: 44659
    Status: Offline
    Thanks Meter: 332
    Donate money to this user
    Hardware support for UMTS (2100mhz) instead 850mhz.
      Reply With Quote
    Old 10-21-2008, 17:26   #8 (permalink)
    No Life Poster
     
    mrfixit's Avatar
     
    Join Date: Apr 2004
    Location: MOON
    Posts: 5,823
    Member: 60899
    Status: Offline
    Thanks Meter: 755
    he wants 850 not 2100!
      Reply With Quote
    Old 10-21-2008, 23:30   #9 (permalink)
    No Life Poster
     
    Join Date: Jan 2006
    Location: US
    Posts: 787
    Member: 216515
    Status: Offline
    Thanks Meter: 4
    Way to bump a old thread haha

    That phone is LONG GONE now. I sold it
      Reply With Quote
    Old 10-22-2008, 11:46   #10 (permalink)
    No Life Poster
     
    mrfixit's Avatar
     
    Join Date: Apr 2004
    Location: MOON
    Posts: 5,823
    Member: 60899
    Status: Offline
    Thanks Meter: 755
    I was looking for the same, thats why I found this thread, I wrote script into k800 for 850-900-1800-1900
    test menu shows all 4 bands but need to test if it is true.
    script was text file in misc folder with gdfswrite:000000AC12 like manual in setool support forum:
    make gdfs backup 1st.
    ----------------------
    Create and execute the following script:
    gdfswrite:000000ACXX

    Set XX to whatever corresponds to your phones bandlock:


    Code:
    ;00 MS_GSM900
    ;01 MS_EGSM900
    ;02 MS_DCS1800
    ;03 MS_PCS1900
    ;04 MS_GSM900_DCS1800
    ;05 MS_EGSM900_DCS1800
    ;06 MS_GSM900_PCS1900
    ;07 MS_EGSM900_PCS1900
    ;08 MS_DCS1800_PCS1900
    ;09 MS_GSM900_DCS1800_PCS1900
    ;0a MS_EGSM900_DCS1800_PCS1900
    ;0b MS_GSM850
    ;0c MS_GSM850_PCS1900
    ;0d MS_EGSM900_GSM850
    ;0e MS_DCS1800_GSM850
    ;0f MS_EGSM900_DCS1800_GSM850
    ;10 MS_EGSM900_GSM850_PCS1900
    ;11 MS_DCS1800_GSM850_PCS1900
    ;12 MS_EGSM900_DCS1800_GSM850_PCS1900
      Reply With Quote
    Old 10-23-2008, 05:54   #11 (permalink)
    Crazy Poster
     
    Join Date: Jan 2007
    Posts: 55
    Member: 427288
    Status: Offline
    Thanks Meter: 4
    impossible, the hardware will NOT support the GSM850
      Reply With Quote
    Old 10-23-2008, 12:21   #12 (permalink)
    No Life Poster
     
    mrfixit's Avatar
     
    Join Date: Apr 2004
    Location: MOON
    Posts: 5,823
    Member: 60899
    Status: Offline
    Thanks Meter: 755
    I read somewhere that k800 has actually hardware for 850/900/1800/1900, and if it is for u.s. market then 850/1800/1900 is enabled and if it is for euro and asia market then 900/1800/1900 is enabled. So I enabled all 4 bands via script and will see if it works or not in very short time. test menu shows all 4 bands now, but need to field test it too and post here asap.

    so dont say impossible b4 test.
      Reply With Quote
    Old 10-23-2008, 16:26   #13 (permalink)
    Crazy Poster
     
    Join Date: Jan 2007
    Posts: 55
    Member: 427288
    Status: Offline
    Thanks Meter: 4
    Quote:
    Originally Posted by mrfixit View Post
    I read somewhere that k800 has actually hardware for 850/900/1800/1900, and if it is for u.s. market then 850/1800/1900 is enabled and if it is for euro and asia market then 900/1800/1900 is enabled. So I enabled all 4 bands via script and will see if it works or not in very short time. test menu shows all 4 bands now, but need to field test it too and post here asap.

    so dont say impossible b4 test.
    that is K790, not K800
      Reply With Quote
    Old 10-23-2008, 17:05   #14 (permalink)
    No Life Poster
     
    mrfixit's Avatar
     
    Join Date: Apr 2004
    Location: MOON
    Posts: 5,823
    Member: 60899
    Status: Offline
    Thanks Meter: 755
    k790 k800 does not matter, same hardware.

    I have all 4 bands operating here and so far it works ok on 850 mhz, it looks like u are wrong and I am right,

    but I will post if not ok here, since I have to do some more field testing.
      Reply With Quote
    Reply

    Bookmarks

    Thread Tools
    Display Modes

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Similar Threads
    thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    Need help on se k800i ganesh8586 Sony Ericsson 2 02-28-2010 08:57
    How to recover Band 850mhz on p910a ?? DeviceX Cruiser Suite 10 02-11-2009 19:00
    SE K800i will not power on - pls help whiffin Sony Ericsson Hardware Repair 23 10-17-2006 11:01
    Can be unlock SE K800i On MT BOx aukonline MT-BOX 2 09-19-2006 11:33
    How to restore 850MHz on a T616 with full T616 GDFS, sort of... anlog Sony Ericsson 6 02-16-2004 17:08

     



    All times are GMT +1. The time now is 02:47.



    Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
    vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
    - GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
    Page generated in 0.34829 seconds with 8 queries

    SEO by vBSEO