GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > GPGeMMC

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2014, 11:34   #16 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cambodia
Posts: 4,159
Member: 1260512
Status: Offline
Sonork: 100.1605447
Thanks Meter: 430

Quote:
Originally Posted by sahilfency View Post
yes,i have power supply simalar it
i will try thanks
  Reply With Quote
Old 02-06-2014, 04:30   #17 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cambodia
Posts: 4,159
Member: 1260512
Status: Offline
Sonork: 100.1605447
Thanks Meter: 430
How about N7100 ? i see it need 1.8v so no need external adapter?
pls tel me ,thanks
  Reply With Quote
Old 02-06-2014, 06:46   #18 (permalink)
No Life Poster
 
swechacnu's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: HYD[INDIA]
Age: 37
Posts: 585
Member: 115144
Status: Offline
Sonork: 100.1590698
Thanks Meter: 498
Quote:
Originally Posted by SHIJILFONOTLY View Post
this power supply also worked
this power supply generated by 3.3volt and 1.8volt





my hand made
if you need more information i can make mannul how to make the power supply device
Hi,

is it work, external supply for this gpg emmc box, if its work no need to create external board i think, please once test and give report, if its work i will buy this,


BR,
Srinivas Reddy.
  Reply With Quote
Old 02-06-2014, 14:13   #19 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 129
Member: 592531
Status: Offline
Sonork: 100.1641625
Thanks Meter: 16
SAMSUNG N7100
Read Info...
Device Ready...
Device Ready...OK!
ID check...
Level (V) : VCC V18 VCCQ D0 CMD CLK
Pullup : 0.78 0.03 0.64 0.35 0.00 0.00
Power ON : 2.63 1.75 2.54 1.02 1.65 0.01
-------------------------------------------------------------------
eMMC ORC: C0000000
eMMC CID: 0000000000000000,bad code!
>>ID check lost!

bro i have 2 set note n7100 but same error can you help me??
  Reply With Quote
Old 02-10-2014, 14:44   #20 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Dec 2013
Location: saudi arabiya
Age: 26
Posts: 84
Member: 2085357
Status: Offline
Sonork: 100.1587837
Thanks Meter: 12
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by 089999945 View Post
yes,i have power supply simalar it
i will try thanks
but how to connect power supply my mobile gt-i9300
  Reply With Quote
Old 02-10-2014, 15:21   #21 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Dec 2013
Location: saudi arabiya
Age: 26
Posts: 84
Member: 2085357
Status: Offline
Sonork: 100.1587837
Thanks Meter: 12
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by sahilfency View Post
GPGeMMC Box provided Special Adaptor for ISP and JTAG. Make sure for ISP read and write use ISP Adaptor/Jig and for ISP writing Use ISP correct Files. Don't use ISP files into JTAG and don't use JTAG files into ISP. ISP files are like this Boot1, Boot2, USER, etc. and Jtag files don't have Boot1. Boot2, User etc. so 1st of all make sure of this. 2ndly Triple Check your Soldering use Good Jumper Wires for Soldering and Good Solder and Good Iron. after all Trip Check if still you are getting Bad code error can be cause of two reasons 1st phone can be Hardware and 2nd use this method to make sure it's hardware issue or not.

Check this picture



Some phones need Extra Current of 3.3 Volts and these type of phones not connect with box. when you try to connect it with GPGeMMC you got error
eMMC ORC: 00000000, bad code !
>> Id check lost
what you have to do is make sure your soldering are 101% correct after confirm just put 3.3v to ISP jig. Keep in mind no need to sold any extra 3.3v to phone. just you have to sold extra 3.3v to ISP adaptor. these kind of error comes on N7000, I9300, N7100 etc so i had tested many of these phones which was giving error so i research and found this solution and it's working fine. If you have I9300 type phones which no need 3.3 volts that type of phones need VCC which is 2.8 Volts. for those type of phones just put 2.8 Volts to ISP adaptor and phone will connect but again before Putting External volts you make sure your soldering is 101% correct. So for those type of phones which have Vcc pinouts and mobile giving error of bad code then you need to put 2.8 volts to VCC on ISP adaptor not to phone. and which phones have 3.3v pinouts and mobile giving error of bad code then you need to put 3.3 Volts to 3.3V on ISP adaptor not to phone. But again make sure your soldering are 100% correct. and IF even that phone showing BAD code error it's means your eMMC ic is TOTALLY DAMAGED !!!

here is some pictures i want to share with you


i got N7000 trying to repair it. but it's not connecting. i sold wires and verify it. even thing was fine but phone was not connecting here is screen shot ( i didn't sold External power on this screen shot )



then i sold External volts check here ( i use Battery to give 3.3 Volts )









after sold external power here is the results



and mobile Successfully Repaired !!!!

how to connet wair
3.3v and VCC
  Reply With Quote
Old 02-11-2014, 08:32   #22 (permalink)
No Life Poster
 
sahilfency's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: ANKLESHWAR,GUJARAT,INDIA
Age: 35
Posts: 789
Member: 1212231
Status: Offline
Sonork: 100.1611130
Thanks Meter: 163
bro read again & again if u cant understand
& use u r mind ..........
  Reply With Quote
Old 02-16-2014, 21:29   #23 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2010
Location: sialkot pak ,saudiarabia
Age: 33
Posts: 284
Member: 1350832
Status: Offline
Sonork: 100.1627308
Thanks Meter: 23
bro i9000 bad code error on isp there r 2 pic of that 1 is new 1 is old in old there is posted 3.3 volts on 2 points plz tell wich is the corrct point i have the same board l;ike old
  Reply With Quote
Old 02-17-2014, 04:25   #24 (permalink)
Crazy Poster
 
Join Date: Nov 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 53
Member: 1450649
Status: Offline
Thanks Meter: 2
dear sir,
i have problem...
please guide me sir...
this is my problem sir...
i9300 repair no product name

Read Info...
Device Ready...
Device Ready...OK!
ID check...
Level (V) : VCC V18 VCCQ D0 CMD CLK
Pullup : 0.09 0.00 2.75 0.00 0.00 0.00
Power ON : 2.80 1.77 3.30 1.55 2.07 0.01
-------------------------------------------------------------------
eMMC ORC: 00000000
eMMC CID: 0000000000000000,bad code!
>>ID check lost!

tqvm, sir
  Reply With Quote
Old 02-17-2014, 08:27   #25 (permalink)
No Life Poster
 
sahilfency's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: ANKLESHWAR,GUJARAT,INDIA
Age: 35
Posts: 789
Member: 1212231
Status: Offline
Sonork: 100.1611130
Thanks Meter: 163
Quote:
Originally Posted by imranshafiq View Post
bro i9000 bad code error on isp there r 2 pic of that 1 is new 1 is old in old there is posted 3.3 volts on 2 points plz tell wich is the corrct point i have the same board l;ike old
give me full detail
phone condition ?
what s problem in this phone ?
  Reply With Quote
Old 02-17-2014, 12:38   #26 (permalink)
No Life Poster
 
swechacnu's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: HYD[INDIA]
Age: 37
Posts: 585
Member: 115144
Status: Offline
Sonork: 100.1590698
Thanks Meter: 498
Hi,

I given image below for how to sold wire with external power supply from gpg emmc jig and i9300 emmc connection.


BR,
Srinivas Reddy.
  Reply With Quote
Old 02-25-2014, 11:41   #27 (permalink)
No Life Poster
 
ataman's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Age: 40
Posts: 718
Member: 38921
Status: Offline
Thanks Meter: 12
Quote:
Originally Posted by sahilfency View Post
give me full detail
phone condition ?
what s problem in this phone ?
same problem with i9000...
simply explain why two points of 3,3V ? it's an error on picture? or how to connect this points? these two points need to connect together at 3,3V ?
  Reply With Quote
Old 03-06-2014, 04:28   #28 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3
Member: 2105071
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Sir i have tried all those solutions for over the past 72 hrs and nothing works i have tested it on
5 * N7100
3 * I9300
2 * I9100 (dosen't work either isp or jtag)
1 * direct emmc (movinand samsung b503 fo S III )
1 * I9500
i supplied external current checked soldering over 10 times and every time i get these great message eMMC ORC: 00000000, bad code ! >> Id check lost or another CID error
and when trying jtag release power key >> phone dosent respond
bro it even cant jtag and isp seems to be a dead everytime
  Reply With Quote
Old 03-06-2014, 04:44   #29 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3
Member: 2105071
Status: Offline
Thanks Meter: 0
another remark when checking pin info at emmc section if you connected extra power supply you get all the pins green(good contact) remove extra supply and pins returns to normal i tried it on the 10+ phones and didn't return any positive responds just get lost every time
id check lost, write size lost, erase lost & finally Box get lost !!
sir i have spent 199 Grand for this great invention i only ask for some support to how to make use of this device i tried to change vcc 2.4, 2.6, 2.8
i tried putting external voltage source, i tried to write boot size, i changed writing speeds
nothing work every time you get lost
  Reply With Quote
Old 03-06-2014, 07:13   #30 (permalink)
Freak Poster
 
Mashacellular's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sri Lanka
Posts: 439
Member: 815299
Status: Offline
Sonork: 100.1623047
Thanks Meter: 132
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by Ghandysoft View Post
another remark when checking pin info at emmc section if you connected extra power supply you get all the pins green(good contact) remove extra supply and pins returns to normal i tried it on the 10+ phones and didn't return any positive responds just get lost every time
id check lost, write size lost, erase lost & finally Box get lost !!
sir i have spent 199 Grand for this great invention i only ask for some support to how to make use of this device i tried to change vcc 2.4, 2.6, 2.8
i tried putting external voltage source, i tried to write boot size, i changed writing speeds
nothing work every time you get lost
Bro just change 3.3 from(gpg isp ) to mobile vcc 100% TESTED I9300 4 Device All 4 Successs
(no need vcc from gps isp)
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 01:18.



Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.40882 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO