GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Lenovo

Lenovo General Lenovo phones discussion, firmwares, solution, help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-29-2017, 19:41   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Member: 598051
Status: Offline
Thanks Meter: 0

Hello forum! i need some help with lenovo k3 note. stuck at bootlogo, i can go in recovery mode i can wipe data and format data. i tried to flash but remians the same and i got error 1041 chksum error. tried to flash only recovery (twrp) but after flash remains the stock.

K50-T5, tried many roms..but still the same

Last edited by Brka; 01-30-2017 at 21:04. Reason: merged posts
  Reply With Quote
Old 01-29-2017, 22:09   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Member: 598051
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by Brka View Post
K3 Note, K50-T5 ? or different ?

b.r.
Alex

Here is the error
  Reply With Quote
Old 01-30-2017, 21:03   #3 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,993
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 3,333
Official Stock ROM, K50-T5_USR_ST1614_5.294.1_1604011150, Android 6.0, VibeUI V3.1

Download - HERE


Unpack, use SPFT from archive, load, press download, attach connected phone to cable.

SPFT should look like this, i downloaded, unpacked and loaded, all works normal.



p.s. If you still receive same error, try another Download Agent from SPFT folder (ie: DA_SWSEC.bin or DA_SWSEC_CRYPTO20.bin)

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Brka For This Useful Post:
Old 01-30-2017, 21:18   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Member: 598051
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Same error.. with DA_SWSEC_CRYPTO20.bin i got error s_da_soc_check_fail (3013)

solved with error 3013(wrong Flashtool)! but the error 1041 still persist, the phone is in the same condition.

Last edited by Brka; 01-30-2017 at 21:38. Reason: merged posts
  Reply With Quote
Old 01-30-2017, 21:38   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Member: 598051
Status: Offline
Thanks Meter: 0
i already had the K50-T5_USR_ST1614_5.294.1_1604011150 . your download link is not working! but i think my rom package is the same
  Reply With Quote
Old 01-30-2017, 21:39   #6 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,993
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 3,333
Probably not a software problem. Contact Seller's sales/support for warranty / RMA.

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Old 01-30-2017, 21:40   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Member: 598051
Status: Offline
Thanks Meter: 0
maybe emmc read only?
  Reply With Quote
Old 01-30-2017, 21:41   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Member: 598051
Status: Offline
Thanks Meter: 0
my phone worked before, just did a fuse wipe and fuse format and the result is this..
  Reply With Quote
Old 01-30-2017, 22:30   #9 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,993
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 3,333
Last resort ... see if format works, jsut load scatter and make manual format
(format userdata part, or cache by manually inputting addresses from scatter file).

If yes ... try read NVRAM area, and fully format phone (except bootloader).
Retry flashing after, try with SWSEC DA agent

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Old 01-30-2017, 22:52   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Member: 598051
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hehe..new error : S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED (3149)
I will give up soon Brka..i think emmc is gone, if i try to readback system image, works.
  Reply With Quote
Old 01-30-2017, 23:29   #11 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,993
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 3,333
Quote:
Originally Posted by somes2121 View Post
Hehe..new error : S_DA_SDMMC_WRITE_FAILED (3149)
I will give up soon Brka..i think emmc is gone, if i try to readback system image, works.
Yeah, looks like eMMC malfunctioned...
Those lenovo jerks, like many others, put in their phones
lowest possible grade of flash memory chip's ...

Now it's all much clearer.

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Old 01-31-2017, 17:42   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Member: 598051
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by lenovo service View Post
Hi Friend,

I think it is a software issue. So update your software to your lenovo K3 device.

Thanks
Already flashed, read posts. Thanks!

those phones are with Samsung eMMC? i think there are solutions..

Last edited by Brka; 02-01-2017 at 21:31. Reason: merged posts
  Reply With Quote
Old 02-01-2017, 21:32   #13 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,993
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 3,333
Quote:
Originally Posted by somes2121 View Post
Already flashed, read posts. Thanks!

those phones are with Samsung eMMC? i think there are solutions..
I am very curious to hear about that solution ?
(except changing eMMC/Flash memory with brand new).

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Old 06-19-2017, 20:56   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 4
Member: 2523856
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by Brka View Post
I am very curious to hear about that solution ?
(except changing eMMC/Flash memory with brand new).

b.r.
Alex
No need to changing emmc Just format and repatriation operation using xxxxxxxx or xxxxxxxxx jtag and flash wit official rom

Last edited by Brka; 06-19-2017 at 22:34. Reason: removed boxes
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 16:32.



Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.43726 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO