GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > xtc2cliP

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-13-2017, 16:40   #1 (permalink)
Product Manager
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,951
Member: 2416253
Status: Offline
Thanks Meter: 3,646
!!! About error: NOT_FIND_SMART_IO read here!!!


Dear customers,

Please care CAREFULLY about NOT_FIND_SMART_IO error:

Reason 1: Most probable reason, you need to repair filesystem:
IMPORTANT: How to repair filesystem after format, etc

Reason 2: Your flex is damaged. Even if your clip is detected on PC.
Click here to see how to replace flex: http://xtc2.net/downloads/replace_flex.jpg

Reason 3: RARE - your clip has hardware damage, usually you can try to resolder EEPROM chip. However, please confirm with your dealer first, if your clip is on warranty, he can replace it.

Reason 4: VERY RARE - your PC has virus, which removes all files from the clip and/or any attached USB flash drive. But in this case, usually, you can't even use XTC 2 Client on PC. Solution: use anti-virus and clean your PC. Once done, repair filesystem of the clip.
  Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to xtc2clip For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 07-24-2017, 12:42   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 26
Member: 1938785
Status: Offline
Thanks Meter: 3
Hi Guys!
I have bought 3 Power Adapters recently.
Unfortunately I cannot use their capabilities.
XTC 2 Tool 1.32 is already installed the driver as well.
I am sending a log.



1. Checking phone connectivity...
Warning! Your phone does not see the XTC 2 Clip, please try to reconnect it, and then reboot to download/fastboot mode. In case of failure again, check your flex cable for damage.
Phone connection confirmed!
HTC KEY CARD VERSION: 7
2. Checking Server connectivity...
Server connection confirmed!
3. Checking PowerAdapter connectivity...
Process started
PowerAdapter connected, processing request to adapter...
Starting operation...
Sending oem writesecureflag 0
... (bootloader) HTC KEY CARD VERSION: 7
FAILPERMISSION DENY (NOT_FIND_SMART_IO)
FAILED (remote: PERMISSION DENY (NOT_FIND_SMART_IO))
Execution time is 15(ms)
Warning! Your phone does not see the XTC 2 Clip, please try to reconnect it, and then reboot to download/fastboot mode. In case of failure again, check your flex cable for damage.
Operation completed!
Releasing adapter.
Request completed

Could you help me, please!
  Reply With Quote
Old 07-25-2017, 17:25   #3 (permalink)
nhm
Major Poster
 
Join Date: Dec 2005
Location: Poland
Posts: 43
Member: 209265
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Hi.

I have the same problem as above but only with HTC 10 during S-OFF.
I tried with Desire 530 and it worked fine.
I've replaced flex and reformatted dongle but still the same issue:

1. Checking phone connectivity...
Warning! Your phone does not see the XTC 2 Clip, please try to reconnect it, and then reboot to download/fastboot mode. In case of failure again, check your flex cable for damage.
Phone connection confirmed!
HTC KEY CARD VERSION: 7
2. Checking Server connectivity...
Server connection confirmed!
3. Checking PowerAdapter connectivity...
Process started
PowerAdapter connected, processing request to adapter...
Starting operation...
Sending oem writesecureflag 0
... (bootloader) HTC KEY CARD VERSION: 7
FAILPERMISSION DENY (NOT_FIND_SMART_IO)
FAILED (remote: PERMISSION DENY (NOT_FIND_SMART_IO))
Execution time is 13(ms)
Warning! Your phone does not see the XTC 2 Clip, please try to reconnect it, and then reboot to download/fastboot mode. In case of failure again, check your flex cable for damage.
Operation completed!
Releasing adapter.
Request completed
  Reply With Quote
Old 07-25-2017, 17:44   #4 (permalink)
Product Manager
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,951
Member: 2416253
Status: Offline
Thanks Meter: 3,646
Hello,

It's a problem of how you connect the clip to the phone, or clip filesystem problem.
Unforutnately I can't help a lot on this case, if your flex is new and FS is reformatted, then I can only suggest to carefully connect the clip to SD slot of your phone.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to xtc2clip For This Useful Post:
Old 07-26-2017, 09:14   #5 (permalink)
nhm
Major Poster
 
Join Date: Dec 2005
Location: Poland
Posts: 43
Member: 209265
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by xtc2clip View Post
Hello,

It's a problem of how you connect the clip to the phone, or clip filesystem problem.
Unforutnately I can't help a lot on this case, if your flex is new and FS is reformatted, then I can only suggest to carefully connect the clip to SD slot of your phone.
Yes, I have brand new flexis, reformatted clip and I use SD card tray to connect it to the phone. it is impossible to position flex properly inside the phone without SD card tray or I am just impatient but I tried many times and gave up. This is demo device - old method does not work as OEM unlocking option is grayed out and I can't unlock bootloader. Any other options to try?
  Reply With Quote
Old 07-26-2017, 11:21   #6 (permalink)
Product Supporter
 
allumts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Age: 52
Posts: 14,611
Member: 1564612
Status: Online
Thanks Meter: 10,585
Donate money to this user
I've only replaced FLEXI and not format nothing...then no more ERROR of "SD NOT MOUNTED" itc..., flexy goes changed often i've ordered a lot for my security
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to allumts For This Useful Post:
Old 07-26-2017, 14:03   #7 (permalink)
nhm
Major Poster
 
Join Date: Dec 2005
Location: Poland
Posts: 43
Member: 209265
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by allumts View Post
I've only replaced FLEXI and not format nothing...then no more ERROR of "SD NOT MOUNTED" itc..., flexy goes changed often i've ordered a lot for my security
I've tried 3 brand new flexis. Still the same issue. And they work fine with PC and Desire 530. That's the main problem - I think it's related to either HTC 10 itself or demo mode on this device.
  Reply With Quote
Old 07-26-2017, 14:13   #8 (permalink)
Product Supporter
 
allumts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Age: 52
Posts: 14,611
Member: 1564612
Status: Online
Thanks Meter: 10,585
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by nhm View Post
I've tried 3 brand new flexis. Still the same issue. And they work fine with PC and Desire 530. That's the main problem - I think it's related to either HTC 10 itself or demo mode on this device.
No it's related that some device have Sd Card slot more large and other where Flexy folds and isn't detected.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to allumts For This Useful Post:
Old 07-27-2017, 23:46   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hanoi, Vietnam
Posts: 425
Member: 1012390
Status: Offline
Thanks Meter: 90
One more reason, maybe smartcard not connect good, as i get this problem, replace new flex-cable still get error. So i pull out the smartcard from clip, then insert it in again, and work
  Reply With Quote
Old 07-28-2017, 12:38   #10 (permalink)
nhm
Major Poster
 
Join Date: Dec 2005
Location: Poland
Posts: 43
Member: 209265
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by Hoayeu105 View Post
One more reason, maybe smartcard not connect good, as i get this problem, replace new flex-cable still get error. So i pull out the smartcard from clip, then insert it in again, and work
But it works fine with other devices like Desire 530 and PC. It looks more like Flex issue as log says that phone does not see XTC clip. Or maybe just because it is demo device. Unfortunately I don't have any regular HTC 10 which is not demo to try.
  Reply With Quote
Old 07-28-2017, 15:51   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 26
Member: 1938785
Status: Offline
Thanks Meter: 3
The same problem. Phone does not see the XTC2Clip with Power Adapter in.

If I connect XTC2CLIP (with white smart card) to a micro sd card reader and then to PC I see in XTC 2 Client 1.3 window that everything is all right. When replace the white smart card with Power Adapter I see a message "HTC
2 Clip is not found!".

Pozdrawiam nhm. Wychodzi na to ze sprzedano nam nie do konca przygotowany produkt...

Hello nhm. This is due to the fact that this tool was sold to us not finished...

Last edited by xtc2clip; 08-01-2017 at 14:48.
  Reply With Quote
Old 07-28-2017, 17:26   #12 (permalink)
Product Supporter
 
allumts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Age: 52
Posts: 14,611
Member: 1564612
Status: Online
Thanks Meter: 10,585
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by user1919 View Post
The same problem. Phone does not see the XTC2Clip with Power Adapter in.

If I connect XTC2CLIP (with white smart card) to a micro sd card reader and then to PC I see in XTC 2 Client 1.3 window that everything is all right. When replace the white smart card with Power Adapter I see a message "HTC
2 Clip is not found!".
But you have installed Drivers of "Power Adapter"?

My system detect right XTC2CLIP with "POWER ADAPTER" Inside!!!
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to allumts For This Useful Post:
Old 07-31-2017, 10:01   #13 (permalink)
nhm
Major Poster
 
Join Date: Dec 2005
Location: Poland
Posts: 43
Member: 209265
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by allumts View Post
But you have installed Drivers of "Power Adapter"?

My system detect right XTC2CLIP with "POWER ADAPTER" Inside!!!

Quote:
Originally Posted by user1919 View Post
Hello nhm. This is due to the fact that this tool was sold to us not finished...
I have all drivers installed and - I repeat - it works with other models than HTC 10 (demo).
Did anybody manage to do S-Off on any HTC 10 using Power Adapter?
  Reply With Quote
Old 08-01-2017, 14:50   #14 (permalink)
Product Manager
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,951
Member: 2416253
Status: Offline
Thanks Meter: 3,646
Quote:
Originally Posted by user1919 View Post
The same problem. Phone does not see the XTC2Clip with Power Adapter in.

If I connect XTC2CLIP (with white smart card) to a micro sd card reader and then to PC I see in XTC 2 Client 1.3 window that everything is all right. When replace the white smart card with Power Adapter I see a message "HTC
2 Clip is not found!".

Pozdrawiam nhm. Wychodzi na to ze sprzedano nam nie do konca przygotowany produkt...

Hello nhm. This is due to the fact that this tool was sold to us not finished...
Wow really, you must be investigator, right? Who told you that you can use PowerAdaper with XTC 2 Client? Do you see it somewhere in the manual? And why do you try this at all? With same luck you can try to leave it in the kitchen and keep waiting on the sofa for the dinner to be prepared...sorry mate!
XTC 2 Clip must be detected by the phone even with NO smartcard and NO power adapter inside. In this case you will see an error but not "SD NOT MOUNTED".
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to xtc2clip For This Useful Post:
Old 09-28-2017, 15:15   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 17
Member: 2359637
Status: Offline
Thanks Meter: 0
XTC clip boxes all go bad

I have tried all the method to fix XTC clip box but have no luck so far( change flex cable, format box and so on) i even tried to format the box on a new computer but no luck so far. i have a total of 20 box with the same issue, please help.

Last edited by satthubongma; 09-28-2017 at 15:21.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 15:04.



Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.41842 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO