GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > MFC Team Products > iBUS Tools For Apple Watch

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-28-2023, 19:30   #1 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Aug 2015
Location: Middle-Europe
Age: 39
Posts: 78
Member: 2442957
Status: Offline
Thanks Meter: 5
iBus Diag error (again) - [fixed]


Dear Support!

I used iBus successfully until new update (4.1). Now drivers not working, if i can select the correct driver, i get this:
[info] Use DCSD cable selected
[info] Identified device as n121sap, Watch3,3
[info] Connecting using DFU ...
[info] Loading required files ...
[info] Finished loading required files ...
[info] Thread priority before boost is 0x0
[info] Current thread priority is 0xf
[info] Payload size: 676 overwrite offset: 05C0
[info] stage 0, reset ...
[info] stage 1, heap grooming ...
[info] Reset result: Success
[info] stage 2, aquired
[info] stage 3, exploit
[info] Uploading payload
[info] Reset result: Success
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] Could not find device with ECID:74C4834380026 in DFU mode!
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] libusb_claim_interface error -5 Entity not found
[erro] Could not find device with ECID:74C4834380026 in DFU mode!
[erro] Exploit failed! end
[done] Operation finished!

Watch status is Checkm8 after restart program, start the load diag again:

[info] Identified device as n121sap, Watch3,3
[info] Connecting using DFU ...
[info] Loading required files ...
[info] Finished loading required files ...
[info] Device is allready expoited!
[info] Sending FirstStage
[note] ARM reset vector detected
[warn] if device not reconnect automatically press and hold power button for 1~2 seconds and release
[info] Removed (USB\VID_05AC&PID_1227\CPID:8004_CPRV:10_CPFM:03_S CEP:01_BDID:18_ECID:00074C4834380026_IBFL:3C_SRTG:[IBOOT-2651.0.0.3.3]_PWND:[CHECKM8])
[info] Arrival (USB\VID_05AC&PID_1281\CPID:8004_CPRV:10_CPFM:03_S CEP:01_BDID:18_ECID:00074C4834380026_IBFL:3C_SRNM:[FHLX44Z3J5WY])
[info] Installing WINUSB driver for USBAAPL64 device: "Apple Mobile Device (Recovery Mode)" !
[warn] Failed to install driver! Error:Requested resource not found
[erro] Device does not respond after first stage! Aborting ...
[done] Operation finished!

When i try install the winusb driver, it say check the driver is compatible with x64 system...
Driver pack latest downloaded from site, system is Win7 x64 (was hard, but we solved the problems before), Watch updated to latest OS
No matter i use DCSD or original Lightning Cable, same result!

Please help
Thanks
  Reply With Quote
Old 03-01-2023, 07:45   #2 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: Oct 2014
Location: MFC
Posts: 792
Member: 2277861
Status: Offline
Thanks Meter: 210
you can try with v3.9
  Reply With Quote
Old 03-01-2023, 08:54   #3 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Aug 2015
Location: Middle-Europe
Age: 39
Posts: 78
Member: 2442957
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Quote:
Originally Posted by mfcsupport View Post
you can try with v3.9
Thanks. This version working, but no have 9600 port speed. Now its worked relative smoothly with 115200, at backup no got communication error, at write got aborting Qsize 7, but if i write datas one by one, that was successfull. Problem solved, i think.
Thanks for support, keep it up!
  Reply With Quote
Old 03-02-2023, 04:07   #4 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: Oct 2014
Location: MFC
Posts: 792
Member: 2277861
Status: Offline
Thanks Meter: 210
Quote:
Originally Posted by THoMZoNE View Post
Thanks. This version working, but no have 9600 port speed. Now its worked relative smoothly with 115200, at backup no got communication error, at write got aborting Qsize 7, but if i write datas one by one, that was successfull. Problem solved, i think.
Thanks for support, keep it up!
9600 only used while do full backup or restore backup under diag
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 18:06.



Powered by Searchlight © 2024 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2023 -
Page generated in 0.11490 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO