GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Various > Siemens-Benq > All Siemens and Benq Manufactured Phones > E-Gold Based Phones

E-Gold Based Phones This is the section for all E-Gold and E-Gold Lite based phones: A31,A52 A55, A57, A60, A62, A65, A70, AF51, AL21, AX72, AX75, C55, C60, CF62, CF110, M55, MC60, S55, SL55 And also post all about Joker & Freia in this Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2004, 17:24   #1 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Nov 2000
Location: Spain
Posts: 93
Member: 2585
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Is there any way to change imei on C55?


Is there any way to change imei on C55? ..... without change OTP

B.R
Dubpoison
  Reply With Quote
Old 01-14-2004, 00:16   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2001
Location: Prussia
Posts: 3,293
Member: 7844
Status: Offline
Thanks Meter: 182
only way is to change Flash . no other way

Last edited by mp3hot; 03-09-2004 at 18:43.
  Reply With Quote
Old 01-14-2004, 14:35   #3 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 33
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
Just change IMEI with freia!
  Reply With Quote
Old 01-14-2004, 19:42   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2001
Location: Prussia
Posts: 3,293
Member: 7844
Status: Offline
Thanks Meter: 182
@chris02
r u sure u wouldnt kill c55 using freia when trying to change imei?since c55 is OTP . did u manage to change using freia?
  Reply With Quote
Old 01-14-2004, 20:07   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 33
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
U can cahnge EEPROM IMEI but not OTP IMEI!

U can't kill a Siemens phone

You can ever relive it with testpoint!

But if it isn't working you will get only bzzzz...then just cahnge IMEI again to original!

But why would you change IMEI?
  Reply With Quote
Old 01-14-2004, 20:30   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2001
Location: Prussia
Posts: 3,293
Member: 7844
Status: Offline
Thanks Meter: 182
@chris02
this is the dumbest question i ever heard :
But why would you change IMEI?


mp3hot
  Reply With Quote
Old 01-14-2004, 22:29   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 33
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
lol

ok, now i can think me why u would to change IMEI

But remove IMEI sticker too
  Reply With Quote
Old 01-17-2004, 22:20   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2
Member: 49708
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Well about using partial flash?
  Reply With Quote
Old 01-18-2004, 14:55   #9 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 33
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
Y do u want to use partial flash?

If u change IMEi and type *#06# the org. IMEI is shown, because the phone Software reads the IMEI from OTP area!

U only can read the changed IMEI with freia or tools like that!
  Reply With Quote
Old 01-18-2004, 20:05   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2
Member: 49708
Status: Offline
Thanks Meter: 0
The idea in that to force SW phone addresses for IMEI not in OTP and in any free cell EEPROM which can be changed easily? What for to break when it is possible to disconnect simply? There is no such protection which it is impossible to break or bypass (Matrix)
Sorry for bad English
  Reply With Quote
Old 01-18-2004, 23:44   #11 (permalink)
No Life Poster
 
simpa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Out of Africa
Posts: 702
Member: 45476
Status: Offline
Thanks Meter: 16
which IMEI is sent to the BS, the one in EEPROM or the one in OTP ?
  Reply With Quote
Old 01-19-2004, 18:21   #12 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 33
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
BS?
  Reply With Quote
Old 01-19-2004, 21:03   #13 (permalink)
No Life Poster
 
simpa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Out of Africa
Posts: 702
Member: 45476
Status: Offline
Thanks Meter: 16
BaseStation or Base Transciever Station
the question was, which IMEI is transmitted to the network (PLMN) ?

Last edited by simpa; 01-20-2004 at 08:41.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is there any way to install JAVA on M8910 ???? Platijet Samsung Flashers, Software, Firmware. 0 01-05-2010 17:52
Is there any way to change imei of 1600 ??? CC_ali_mohsin Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 ) 8 01-25-2008 05:42
Is there any way to repair imei on M6100? Burnt Cobba VygisToolbox 3 11-25-2007 20:28
is ther any way to change imei of SE p910i sachinvij1 Sony Ericsson 1 12-25-2005 03:53
Is there some way to change language on 9210? Burnt Cobba Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 3 02-13-2003 19:10

 



All times are GMT +1. The time now is 16:18.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.35616 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO