GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Chinese Models & Cloned Phones

Chinese Models & Cloned Phones All China Phone Platforms like (MTK, Spreadtrum.. etc.) Cloned Nokia Nokla & Motorola . etc. Phones are included

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2008, 14:07   #1 (permalink)
Moderator
 
tkowsar's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangladesh & Bahrain
Posts: 3,159
Member: 233205
Status: Offline
Thanks Meter: 4,956
Arrow Basic and Useful Info About China Phone Software Repair (Learn Yourself)


What is TX RX?
TX = Transmit, RX = Receive. type of connection which will help to you to connect your phone with pc for software operation. its just a type of connection name.


what is cpu?
Central processing unit. A parts of phone. its type a head of phone. all phone have cpu but for china phone cpu is important for repair this phone. china phone have various type of cpu.


why cpu is important for china phone?
All other phone have cpu, uem, upp but for china phone cpu is important for repairing because various china phone cpu support various tool/device when you do software operation in phone.


How to know cpu type/model?
now many of device auto detect cpu type so no problem to know which cpu use in this phone which you want to repair. also you can open the phone and can see what cpu use in phone/what name write on cpu.

MTK


Spreadtrum


Infineon


Sky/Skyworks


ADI/AD


Philips


Agree


TI / Power Management


Mstar

Coolsend

VIA

SAMSUNG

SI4904

ANYKA

etc

what is flash chip and RAM?
flash chip store phone software in it. and RAM is extra built in memory which give space to phone and flash chip to extract phone software and operating in his memory when phone is open/running. some china phone flash chip and RAM include in one chip and some in cpu. so if your flash area or ram area is damage in flash chip, you must need to change total chip (CPU, Flash IC,) using many type of companies chip with under various model name, as like Samsung, Toshiba, Intel, ST etc


Flash chip name/model is important for china phone as like cpu?
Not like cpu but its important because when we flash china phone if we know what flash chip use in it then we can find perfect flash file.



what problem with china phone model name?
model name is not a big matter for china phone. because with same name have many many phone with deference pcb, pcb design, cpu, flash chip, gate up, software etc.


What need to know about a china phone when we repair?
1. CPU Type
2. Flash Chip model
3. Original software/flash file version.
4. Phone TX RX.


Flash file version is important for china phone?
Must. its very very important for china phone because though you lost your original (when manufacture company published phone) flash version or not know which file have in it first time, you got problem when you flash your phone. for flashing with wrong version/model flash file you got this type of problem-
1. Flash done but phone dead
2. white screen (no incoming/out going call)
3. white screen (with incomeing/outgoing call)
4. Keypad not work
5. Sim not valid
6. Sim blocked
7. Phone hang after power on
8. no network
9. have network but show emergency (this problem also do for power ic or bad connect sim or sim connector problem)
10. phone restart continuously.
etc.


Which tool or device?
many of free tool published in market for mtk, infineon, ad, spreadtrum, sky etc. but alwayes device give you a complete solution.




wbr
tkowsar


Last edited by tkowsar; 10-26-2012 at 09:23.
  Reply With Quote
The Following 830 Users Say Thank You to tkowsar For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 07-23-2008, 14:26   #2 (permalink)
Moderator
 
tkowsar's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangladesh & Bahrain
Posts: 3,159
Member: 233205
Status: Offline
Thanks Meter: 4,956
Quote:
Originally Posted by malikgr8 View Post
very useful information thanx for share .
Quote:
Originally Posted by renaissa View Post
good information brother.

so professional, i want more info from you professional hand.


thx man,
Quote:
Originally Posted by deni cell View Post
goood is posting thanks
Quote:
Originally Posted by mobilekasra View Post
thank you very much,we are waiting for more help and knowledge about china phones
Quote:
Originally Posted by dreamshifts11 View Post
thanx bro good posting........
Quote:
Originally Posted by Rony_ss View Post
Thanks ur shearing with all.
Quote:
Originally Posted by Shantobhai View Post
Very good bro thanks
Quote:
Originally Posted by amarmsbhi View Post
thank man for these good information

all of user, please only use thanks button only for thanks.
  Reply With Quote
The Following 56 Users Say Thank You to tkowsar For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 07-27-2008, 12:58   #3 (permalink)
Freak Poster
 
EL_DIABLO's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Asia Latin City
Age: 41
Posts: 321
Member: 13116
Status: Offline
Thanks Meter: 40
Can you post here the link where we can Find free flasher for mtk, infineon, ad, spreadtrum, sky etc. TIA
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to EL_DIABLO For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 07-27-2008, 21:58   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: May 2005
Age: 36
Posts: 2,304
Member: 440163
Status: Offline
Thanks Meter: 2,454
Quote:
Originally Posted by EL_DIABLO View Post
Can you post here the link where we can Find free flasher for mtk, infineon, ad, spreadtrum, sky etc. TIA
Use search button ı post all them.

B.R
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to υИқИΘШИ For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 08-02-2008, 16:53   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: May 2005
Age: 36
Posts: 2,304
Member: 440163
Status: Offline
Thanks Meter: 2,454
Quote:
Originally Posted by renesa View Post
thnx

please send more info to
[email protected]
İf you need any info about anything just post your problem here will try to solve your problem and inform you.

B.R
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to υИқИΘШИ For This Useful Post:
Old 08-03-2008, 02:22   #6 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 38,020
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,489
More information with pictures and in different languages is here: http:///vbb/showthread.php?t=544521
  Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to InfinitySupport For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 08-07-2008, 04:31   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Member: 831839
Status: Offline
Thanks Meter: 0
help me please!

Hi folks, i buy a nokia n96 clone and have a great problem, i cant connect to any operator, in the screen says "no service" i have tried to scan manually for networks but cant find anything. The suplier says that the phone has the two bands of my country 850 and 1900. Could you please help me to solve this problem ?
Thanks in advance.
bob.
  Reply With Quote
Old 08-08-2008, 13:26   #8 (permalink)
Freak Poster
 
MANfaith's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: INDIA
Age: 39
Posts: 158
Member: 560895
Status: Offline
Sonork: 100.1590834
Thanks Meter: 44
please help me........
i am a beginner in mobile servicing........
i formatted a china mobile with " CPU: MT6223 " and

" chip: 0011:EDB3:000C " by using infinity ......... after the process it not working..
There is only showing " PDA " on the mobile and a bluethooth sign .

"""" identification#1 structure: 2nd [standard] generation
identification#1 protocol ver: 04
ver. sw1: K600SBYH_PCB01_GPRS_MT6223P_S00.K600_43A_V1_0_1.BI N
ver. sw2: K600_43A_V1_0_1, 00000000
ffs offset/size: 00C00000/00400000
detect device identification#2...
detection phase #1...


The red indicated text i copyed from the file named as " operation " from the location--C:\Program Files\InfinityBox\ChineseMiracle.
anybody give me one solution please..... i am in trouble ......help me

Last edited by MANfaith; 08-08-2008 at 13:34.
  Reply With Quote
Old 08-09-2008, 04:28   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 37
Member: 744108
Status: Offline
Thanks Meter: 2
wich box can support all cpu...???
10q for sharing
  Reply With Quote
Old 08-09-2008, 07:17   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: May 2005
Age: 36
Posts: 2,304
Member: 440163
Status: Offline
Thanks Meter: 2,454
Quote:
Originally Posted by viickysp View Post
wich box can support all cpu...???
10q for sharing

No box can support all cpus with all functions at the moment.You need to wait next updates.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to υИқИΘШИ For This Useful Post:
Old 08-09-2008, 07:54   #11 (permalink)
Freak Poster
 
renaissa's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: in pc
Age: 36
Posts: 120
Member: 697710
Status: Offline
Thanks Meter: 51
Quote:
Originally Posted by viickysp View Post
wich box can support all cpu...???
10q for sharing

CPF-BOX II support most cpu of china world.

MTK
Spreadtrum
SKY
ADI
Infineon
TI
Pholiph
SI4904

this all cpu 100% work and tested by world only CPF-BOX II

many many day i'm confisued which device i buy for all cpu in china phone, because its true i'm poor man so its not possible for me to buy many many device only for china phone. and now i'm a strong man for china all phone.
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to renaissa For This Useful Post:
Old 08-10-2008, 08:00   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1
Member: 730079
Status: Offline
Thanks Meter: 0
does china handset can support GPS?

just to want to know china handset which model got built in gps chips??
  Reply With Quote
Old 08-11-2008, 15:16   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Age: 40
Posts: 3
Member: 816569
Status: Offline
Thanks Meter: 1
HI guys, I know that this post is for flashing and stuff. But I just want to know if can point me in the right direction here or if you know how to do what I'm interesting on: I have a cect L821+ and i just need 2 things: 1st how to change the carrier name from the number that it shows to the name I want or the real carrier name, and 2nd how to change the mp3 player skin. Thanks a lot guys and by the way this is an awesome post.
  Reply With Quote
Old 08-11-2008, 23:49   #14 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 38,020
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,489
Quote:
Originally Posted by MANfaith View Post
please help me........
i am a beginner in mobile servicing........
i formatted a china mobile with \" CPU: MT6223 \" and

\" chip: 0011:EDB3:000C \" by using infinity ......... after the process it not working..
There is only showing \" PDA \" on the mobile and a bluethooth sign .

\"\"\"\" identification#1 structure: 2nd [standard] generation
identification#1 protocol ver: 04
ver. sw1: K600SBYH_PCB01_GPRS_MT6223P_S00.K600_43A_V1_0_1.BI N
ver. sw2: K600_43A_V1_0_1, 00000000
ffs offset/size: 00C00000/00400000
detect device identification#2...
detection phase #1...


The red indicated text i copyed from the file named as \" operation \" from the location--C:\\Program Files\\InfinityBox\\ChineseMiracle.
anybody give me one solution please..... i am in trouble ......help me
More correct place for your questions regarding Chinese models and Infinity-Box is here: http:///vbb/forumdisplay.php?f=425
If you want to get fast answer regarding your questions and Infinity-Box just follow my link.
  Reply With Quote
Old 08-12-2008, 09:28   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: jamshedpur
Posts: 2
Member: 802047
Status: Offline
Sonork: avi
Thanks Meter: 0
hi, any one i want to know all about Maximus V90 .....i mean its official website and its all technical specifications.....& process to use GPRS on this model...means its settings in India....
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Nokia Software!!!!!!! Jefferson Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 52 12-30-2016 07:17
news headlines to gsm phone mos Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 7 05-22-2016 11:42
Need software upgrade for Nokia 5110 ptkrf Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 30 02-24-2016 09:21
IR between 6150 and IBM TP 600 favdijck Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 3 11-15-2011 12:08

 



All times are GMT +1. The time now is 22:47.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.49741 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO