GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > Cyclonebox

 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-27-2009, 21:03   #1 (permalink)
No Life Poster
 
karwos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland
Age: 34
Posts: 4,943
Member: 117496
Status: Offline
Sonork: 100.83919
Thanks Meter: 22,689
*** Failed to write CMT cert data (3), Programming Status Error ***


If you encountering such problem during flash programming, then this is:
90% TX2 problem, 10% phone hardware problem.

Usually, it's JUST tx2, so check following things:

- YOU NEED attached TX2 adapter to use UFS/JAF cables, otherwise this problem will occur!
- Check settings of TX2 Pin in Main Software. Attached adapter using Service Pin 3, so TX2 will work only after setting THIS PIN (is set by default). You can of course set other pins, after needed cable mods.
- Finally make sure if your cable is ok.

Last edited by karwos; 03-27-2009 at 21:08.
 
The Following 32 Users Say Thank You to karwos For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 03-27-2009, 21:09   #2 (permalink)
No Life Poster
 
karwos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland
Age: 34
Posts: 4,943
Member: 117496
Status: Offline
Sonork: 100.83919
Thanks Meter: 22,689
Btw, while faulty TX2, APE phones will not be booted too, till APE secondary and algo boot needs be sent using Tx2 (or you might try unchecking TX2 and using old loaders but this is not the way at all. )
 
The Following 8 Users Say Thank You to karwos For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 03-27-2009, 21:13   #3 (permalink)
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2008
Location: Villa del rosario/Nsd Colombia
Posts: 3,607
Member: 813309
Status: Offline
Thanks Meter: 1,919
ok brother thanks for info
 
The Following User Says Thank You to Braycel For This Useful Post:
Old 03-27-2009, 21:14   #4 (permalink)
Freak Poster
 
green ghost's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 274
Member: 703551
Status: Offline
Thanks Meter: 68
so it nessesry to use adapter in all bb5 phone ?
 
The Following User Says Thank You to green ghost For This Useful Post:
Old 03-27-2009, 21:17   #5 (permalink)
No Life Poster
 
karwos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland
Age: 34
Posts: 4,943
Member: 117496
Status: Offline
Sonork: 100.83919
Thanks Meter: 22,689
If you are using BB5 JAF/UFS cables then it is 100% needed.
For DCT4 you can plug it directly.
 
The Following 4 Users Say Thank You to karwos For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 03-27-2009, 21:18   #6 (permalink)
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2008
Location: Villa del rosario/Nsd Colombia
Posts: 3,607
Member: 813309
Status: Offline
Thanks Meter: 1,919
Quote:
Originally Posted by Cyclonebox View Post
If you are using BB5 JAF/UFS cables then it is 100% needed.
For DCT4 you can plug it directly.

yes thanks for reply
 
Old 04-05-2009, 14:08   #7 (permalink)
Freak Poster
 
kiken's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: china
Posts: 311
Member: 817951
Status: Offline
Sonork: 100.1584874
Thanks Meter: 52
IT CAN USE mt box cable? this box is 10pin?
 
The Following User Says Thank You to kiken For This Useful Post:
Old 04-05-2009, 14:24   #8 (permalink)
No Life Poster
 
HONEY's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: India, China
Posts: 1,792
Member: 44158
Status: Offline
Sonork: 100.64344
Thanks Meter: 143
Quote:
Originally Posted by kiken View Post
IT CAN USE mt box cable? this box is 10pin?
Use UFS/JAF cables, MT 10pin have different pinout.



BR.
 
The Following 2 Users Say Thank You to HONEY For This Useful Post:
Old 04-14-2009, 01:55   #9 (permalink)
Freak Poster
 
gsmtayninh's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: G̣ dầu -tây ninh
Posts: 212
Member: 896966
Status: Offline
Sonork: 100.1607398
Thanks Meter: 46
Donate money to this user
cab MT 10pin have use for cyclone ?
 
The Following User Says Thank You to gsmtayninh For This Useful Post:
Old 04-14-2009, 02:54   #10 (permalink)
No Life Poster
 
karwos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland
Age: 34
Posts: 4,943
Member: 117496
Status: Offline
Sonork: 100.83919
Thanks Meter: 22,689
No, it have other pinout.
 
The Following 2 Users Say Thank You to karwos For This Useful Post:
Old 04-15-2009, 07:25   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: bohol, philippines
Posts: 11
Member: 1009698
Status: Offline
Sonork: cyclonebox
Thanks Meter: 1
what if ufc cable,, thus is it necessary to use adapter???
 
The Following User Says Thank You to shine89 For This Useful Post:
Old 04-15-2009, 13:39   #12 (permalink)
No Life Poster
 
Amir-SkillZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Capetown
Posts: 6,709
Member: 91045
Status: Offline
Thanks Meter: 8,696
YES if USing JAF version of UFC adaptor is needed For All Operations on BB5 Phones but for DCT4 can pluf it directly
 
The Following 2 Users Say Thank You to Amir-SkillZ For This Useful Post:
Old 04-22-2009, 05:53   #13 (permalink)
No Life Poster
 
fretburner's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: philippines
Posts: 624
Member: 45571
Status: Offline
Thanks Meter: 45
How to write back backup crt? i tried but i can only select one file at a time and backup is more than one file maybe around 6 files.Should i select it one by one then write?
 
The Following User Says Thank You to fretburner For This Useful Post:
Old 04-22-2009, 21:38   #14 (permalink)
No Life Poster
 
karwos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland
Age: 34
Posts: 4,943
Member: 117496
Status: Offline
Sonork: 100.83919
Thanks Meter: 22,689
Exactly, one by one.
In next release will be readen just one RPL file with all certificates.
 
The Following 2 Users Say Thank You to karwos For This Useful Post:
Old 04-23-2009, 07:24   #15 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 645
Member: 445578
Status: Offline
Thanks Meter: 440
nice suport mr. Cyclonebox
 
The Following User Says Thank You to sumon.bd For This Useful Post:
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Failed to write imei..????? sky_finder MXKEY Nokia Flasher and Unlocker (by Alim Hape) 1 03-30-2010 15:45
whats the error -> Failed to Write PM -> Access violation at address 005AE2F5 Y.P.Y Cyclonebox 6 03-09-2010 22:12
5800 KILLED Block Write Failed -> Failed to write CMT cert data (3) [SOLVED] x_gsm Cyclonebox 22 02-14-2010 15:17
Failed to Write CMT NPC Certificate N81 bleck Cyclonebox 18 07-26-2009 04:33
Failed to write CMT cert data (3) hasnain Cyclonebox 3 04-15-2009 12:10

 



All times are GMT +1. The time now is 11:23.



Powered by Searchlight © 2024 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2023 -
Page generated in 0.19022 seconds with 10 queries

SEO by vBSEO