GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Non GSM/Mobile Related Forums > CAR Electronics > Dashboard

Dashboard Servicing all digital dashboards

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-14-2010, 16:37   #1 (permalink)
Moderator
 
shooting@orange's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: WALES
Posts: 11,192
Member: 469145
Status: Offline
Thanks Meter: 5,184
Donate money to this user
Audi TT Dash 225bhp ~ what chip do I read


Hi Guy's.. I have an Audi TT dash which needs the mileage correcting in..
all the 8 leg smd devices arn't eeproms..
I need to know how to read it and any info about programming it..

Thanks!
Attached Images
File Type: jpg Audi-TT-Dash-225bhp.jpg (243.5 KB, 39 views)
  Reply With Quote
Old 04-14-2010, 19:02   #2 (permalink)
No Life Poster
 
freewillover's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Africa
Posts: 2,624
Member: 909783
Status: Offline
Thanks Meter: 829
I can not see the chips well to tell you what programmer to handle this.
  Reply With Quote
Old 04-14-2010, 19:20   #3 (permalink)
Moderator
 
shooting@orange's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: WALES
Posts: 11,192
Member: 469145
Status: Offline
Thanks Meter: 5,184
Donate money to this user
The dash model number is 8N2920980A

Is one of these a HC912 ??? and if so how to connect to it ???
Attached Images
File Type: jpg pcb1.jpg (319.5 KB, 29 views)
File Type: jpg pcb2.jpg (316.8 KB, 27 views)
  Reply With Quote
Old 04-14-2010, 20:59   #4 (permalink)
No Life Poster
 
freewillover's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Africa
Posts: 2,624
Member: 909783
Status: Offline
Thanks Meter: 829
Look private message for details.
  Reply With Quote
Old 04-15-2010, 15:07   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bosanska Krupa / BiH
Posts: 136
Member: 939775
Status: Offline
Thanks Meter: 52
mileage is stored in motorola 912, what year is produced audi??
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to skyline-GTR For This Useful Post:
Old 04-15-2010, 15:36   #6 (permalink)
Moderator
 
shooting@orange's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: WALES
Posts: 11,192
Member: 469145
Status: Offline
Thanks Meter: 5,184
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by skyline-GTR View Post
mileage is stored in motorola 912, what year is produced audi??
Not sure, it's a private plate for a celebrity...

Told it may be a 52 plate... 2002
  Reply With Quote
Old 04-15-2010, 15:38   #7 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bosanska Krupa / BiH
Posts: 136
Member: 939775
Status: Offline
Thanks Meter: 52
i'm ask what year audi produced cuz have 2 diferent algo for mileage

wbr
  Reply With Quote
Old 04-15-2010, 15:45   #8 (permalink)
Moderator
 
shooting@orange's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: WALES
Posts: 11,192
Member: 469145
Status: Offline
Thanks Meter: 5,184
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by skyline-GTR View Post
i'm ask what year audi produced cuz have 2 diferent algo for mileage

wbr
Reading the data after is not a problem... need to know how to get the data and write the new data back in... (I have the new data)
  Reply With Quote
Old 04-15-2010, 23:08   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bosanska Krupa / BiH
Posts: 136
Member: 939775
Status: Offline
Thanks Meter: 52
for first sorry for my bad english,some things cant understand, u have 912 programmer just need to know how connect programmer in ICP mode for read,u have alredy dump for write inside??or am i wrong?
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to skyline-GTR For This Useful Post:
Old 04-15-2010, 23:16   #10 (permalink)
Moderator
 
shooting@orange's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: WALES
Posts: 11,192
Member: 469145
Status: Offline
Thanks Meter: 5,184
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by skyline-GTR View Post
for first sorry for my bad english,some things cant understand, u have 912 programmer just need to know how connect programmer in ICP mode for read,u have alredy dump for write inside??or am i wrong?
Need to make a programmer to read this clock... I have the data to go in but need the info to read it..

Which chip is the 912, left or right? (Not labled)
  Reply With Quote
Old 04-15-2010, 23:50   #11 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2010
Location: Swinton, Manchester, England.
Age: 75
Posts: 160
Member: 1250533
Status: Offline
Thanks Meter: 74
It is the 112 pin QFP on the right.

Barney
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Barney123 For This Useful Post:
Old 04-16-2010, 00:04   #12 (permalink)
Moderator
 
shooting@orange's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: WALES
Posts: 11,192
Member: 469145
Status: Offline
Thanks Meter: 5,184
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by Barney123 View Post
It is the 112 pin QFP on the right.

Barney
Do you have a Diag and soft to read this chip?
  Reply With Quote
Old 04-16-2010, 00:13   #13 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2010
Location: Swinton, Manchester, England.
Age: 75
Posts: 160
Member: 1250533
Status: Offline
Thanks Meter: 74
The datasheet is here.
I have a MQP programmer that can read them but it is in excess of 1k.
You can buy cheep proggers to do it though, search google for Motorola 912 programmer.
You could make a very cheep programmer to read it too.

Barney
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Barney123 For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How can I do a Welcome note for my 6110 a dosn't have any one ? Viper Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 06-27-2015 11:57
what prog changes imei on 6110 and how do i do it? Ravetrancer Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 3 07-31-2012 20:09
SIM restriction pending -- what does it mean? Ryu Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 7 07-17-2011 10:05
how the **** do i make wintesla 6.03 work Ravetrancer Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 0 06-16-1999 08:41

 



All times are GMT +1. The time now is 02:55.



Powered by Searchlight © 2024 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2023 -
Page generated in 0.19337 seconds with 10 queries

SEO by vBSEO