GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Chimera Tool

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-06-2016, 18:43   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ireland
Posts: 196
Member: 397374
Status: Offline
Thanks Meter: 25
Huawei Manufacture port code not working


Hello,
It's my 3rd Huawei in a row that code for service menu doesn't work.
Any ideas?
Thank you
  Reply With Quote
Old 12-06-2016, 19:11   #2 (permalink)
No Life Poster
 
gcceleghg's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Arg
Posts: 4,891
Member: 1766567
Status: Offline
Thanks Meter: 1,775
Dear Users,

Dwnload the drivers from the follow link:
Android_CDC_Driver - Download - 4shared - Chimera Tool

Install it and try again the process.
  Reply With Quote
Old 12-07-2016, 11:29   #3 (permalink)
No Life Poster
 
Shensohau's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Carúpano, Venezuela
Age: 34
Posts: 5,584
Member: 1377783
Status: Offline
Sonork: 100.1611724
Thanks Meter: 3,204
Donate money to this user
Hi, wich model are you trying to connect with chimera???

Best Regards
Shensohau
  Reply With Quote
Old 12-07-2016, 11:51   #4 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ireland
Posts: 196
Member: 397374
Status: Offline
Thanks Meter: 25
Problem is not a connection with chimera or drivers. Problem is in Huawei phones, that some of them don't accept *#*# 2846579#*#* to enter engineer mode. just nothing happens when I dial the code. Any other way to enter this mode?
thank you
  Reply With Quote
Old 12-07-2016, 12:58   #5 (permalink)
No Life Poster
 
gcceleghg's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Arg
Posts: 4,891
Member: 1766567
Status: Offline
Thanks Meter: 1,775
Quote:
Originally Posted by okrongly View Post
Hello,
It's my 3rd Huawei in a row that code for service menu doesn't work.
Any ideas?
Thank you
Dear user!

A) Enable "manufacture mode" on your phone. This is done by entering in dial pad code *#*#2846579#*#*, select "Project Menu", "Background settings", "USB ports settings", "Manufacture mode". Then connect it to PC and install drivers

B) Install drivers for your phone by downloading and installing HiSuite software or by downloading this driver pack and applying drivers manually. After driver installation your phone in device manager must look like in the image below



Please check if you have the image connection or upload to the forum as you can see the connection of your phone.
Otherwise and if you do not upload more specific information, it is very difficult to help you.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to gcceleghg For This Useful Post:
Old 12-07-2016, 14:49   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ireland
Posts: 196
Member: 397374
Status: Offline
Thanks Meter: 25
I don't know if you read question or you just answer automatically from some template. I don't have problems with drivers or anything.
That is the problem :
Enable "manufacture mode" on your phone. This is done by entering in dial pad code *#*#2846579#*#*,
Dial pad code doesn't work. It has nothing to do with chimera. Just Huawei thing...
Anybody faced this problem ?
  Reply With Quote
Old 12-07-2016, 15:34   #7 (permalink)
Product Manager
 
Chimera Tool's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19,353
Member: 1787203
Status: Offline
Thanks Meter: 19,589
reply

Dear Sir,

could you write me the exact model name of your device.

Thank you in advance!

best regards
Nicole

Quote:
Originally Posted by okrongly View Post
Problem is not a connection with chimera or drivers. Problem is in Huawei phones, that some of them don't accept *#*# 2846579#*#* to enter engineer mode. just nothing happens when I dial the code. Any other way to enter this mode?
thank you
  Reply With Quote
Old 12-07-2016, 18:38   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ireland
Posts: 196
Member: 397374
Status: Offline
Thanks Meter: 25
Quote:
Originally Posted by Chimera Tool View Post
Dear Sir,

could you write me the exact model name of your device.

Thank you in advance!

best regards
Nicole
Today I've had :
Y560-L01
Y625
  Reply With Quote
Old 01-11-2017, 13:05   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ireland
Posts: 196
Member: 397374
Status: Offline
Thanks Meter: 25
Is there any other way to enable MAnufacture Port different than typing this code (it doesn't work on many models)
Thanks
  Reply With Quote
Old 01-11-2017, 13:31   #10 (permalink)
No Life Poster
 
gcceleghg's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Arg
Posts: 4,891
Member: 1766567
Status: Offline
Thanks Meter: 1,775
Quote:
Originally Posted by okrongly View Post
Is there any other way to enable MAnufacture Port different than typing this code (it doesn't work on many models)
Thanks
Dear Sir,

Please download the necessary driver and install it. After that, try again the process.
https://www.4shared.com/web/directDo...37deb6936ad02b
Solved Manufacture Port search.
  Reply With Quote
Old 01-11-2017, 17:29   #11 (permalink)
Product Manager
 
Chimera Tool's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19,353
Member: 1787203
Status: Offline
Thanks Meter: 19,589
reply

if it is possible choose the pc suite as the connection type instead of the MTP.
It can solve that problem too.

Best regards
Nicole

Quote:
Originally Posted by okrongly View Post
Is there any other way to enable MAnufacture Port different than typing this code (it doesn't work on many models)
Thanks
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Chimera Tool For This Useful Post:
Old 01-12-2017, 14:16   #12 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ireland
Posts: 196
Member: 397374
Status: Offline
Thanks Meter: 25
But the problem is that *#*#2846579#*#* does NOTHING
  Reply With Quote
Old 01-12-2017, 15:54   #13 (permalink)
Product Manager
 
Chimera Tool's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19,353
Member: 1787203
Status: Offline
Thanks Meter: 19,589
reply

You need not enter the mentioned code.
1. Connect your device to the computer
2. open the notification shade on the phone
3. here you can find the status of the connection, for example it is connected only for charge etc.. and you can switch it to pc suite in many case and it can solve the problem.

Best regards
Nicole

Quote:
Originally Posted by okrongly View Post
But the problem is that *#*#2846579#*#* does NOTHING
  Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Chimera Tool For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 01-12-2017, 17:12   #14 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ireland
Posts: 196
Member: 397374
Status: Offline
Thanks Meter: 25
Will try this with another phone and will post results. Thank you
  Reply With Quote
Old 05-06-2017, 13:59   #15 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2014
Location: pakistan
Posts: 231
Member: 2114397
Status: Offline
Thanks Meter: 149
Donate money to this user
Huawei Y6 Elite LYO-L02 Network unlocking not done with chimera tool

Huawei Y6 Elite LYO-L02 Network unlocking not done with chimera tool
*#*#2846579#*#* code work but not port enable option in hide menu

Chimera Mobile Phone Utility version: 13.70.1500 @ 2017-05-06

Printing phone history

Direct Unlock
5/6/2017
12:51:43
PM

Direct Unlock
5/6/2017
12:49:08
PM

Direct Unlock
5/6/2017
12:27:39
PM

Development Support
5/6/2017
12:26:30
PM

Direct Unlock
5/6/2017
12:25:38
PM



[Removing network lock...]

Searching for Manufacture port...
Unknown error happend.
Finished at local time: [05.06.17 17:55:13]
WorkID: 20839974

Last edited by atiqmalik; 05-06-2017 at 14:05.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 22:20.



Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.20147 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO