GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Chimera Tool

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-26-2021, 18:22   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 168
Member: 2092797
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Samsung a71 no service after read codes


WorkID: 143743101

can not serch networks neither make calls
no signal

Thanks in advance...
  Reply With Quote
Old 07-26-2021, 20:17   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 168
Member: 2092797
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Flash, same version still the same
  Reply With Quote
Old 07-27-2021, 09:52   #3 (permalink)
Product Manager
 
Chimera Tool's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19,061
Member: 1787203
Status: Offline
Thanks Meter: 19,423
reply

Dear glma5,

Please run the READ CODES method again on the device. Of course we wont charge you credits.

Best regards
Sab
Chimera Team


Quote:
Originally Posted by glma5 View Post
Flash, same version still the same
  Reply With Quote
Old 07-27-2021, 17:53   #4 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 168
Member: 2092797
Status: Offline
Thanks Meter: 5
redone still the same is rare, have not had any problem like that before
  Reply With Quote
Old 07-28-2021, 10:13   #5 (permalink)
Product Manager
 
Chimera Tool's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19,061
Member: 1787203
Status: Offline
Thanks Meter: 19,423
reply

Dear glma5,

Yes, it is strange. Please try to reflash the device with the serial number. Connect the device to the tool in ADB mode. Click on the Firmware Update. Then click on the AUTO DETECT and the tool will find the latest, official firmware for it.

Best regards
Sab
Chimera Team


Quote:
Originally Posted by glma5 View Post
redone still the same is rare, have not had any problem like that before
  Reply With Quote
Old 07-28-2021, 19:12   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 168
Member: 2092797
Status: Offline
Thanks Meter: 5
done, newest firmware still the same
  Reply With Quote
Old 07-29-2021, 10:19   #7 (permalink)
Product Manager
 
Chimera Tool's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19,061
Member: 1787203
Status: Offline
Thanks Meter: 19,423
reply

You get this issue only with a different SIM CARD then the original? Or with the ORIGNAL as well?

Best regards
Sab
Chimera Team


Quote:
Originally Posted by glma5 View Post
done, newest firmware still the same
  Reply With Quote
Old 07-29-2021, 13:22   #8 (permalink)
No Life Poster
 
Shensohau's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Carúpano, Venezuela
Age: 34
Posts: 5,578
Member: 1377783
Status: Offline
Sonork: 100.1611724
Thanks Meter: 3,200
Donate money to this user
Hi, did you check that your device is not blacklisted on your country network before unlock? please attach image with *#0011# with simcard inserted, go to simcard 1 then post screenshot here...
  Reply With Quote
Old 07-29-2021, 19:48   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 168
Member: 2092797
Status: Offline
Thanks Meter: 5
make a call using 112, did not have original sim, check on IFT is blacklist for Mexico is clean i attach photo later
  Reply With Quote
Old 07-29-2021, 19:50   #10 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 168
Member: 2092797
Status: Offline
Thanks Meter: 5
PHOTO

https://ibb.co/NtfkMCz
  Reply With Quote
Old 07-30-2021, 10:03   #11 (permalink)
Product Manager
 
Chimera Tool's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 19,061
Member: 1787203
Status: Offline
Thanks Meter: 19,423
reply

Dear User,

Thank you for the picture. We are investigating the issue as sadly we do not experienced such a problem before. I hope we can find a solution pretty soon!

Best regards
Sab
Chimera Team


Quote:
Originally Posted by glma5 View Post
  Reply With Quote
Old 07-30-2021, 13:26   #12 (permalink)
No Life Poster
 
Shensohau's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Carúpano, Venezuela
Age: 34
Posts: 5,578
Member: 1377783
Status: Offline
Sonork: 100.1611724
Thanks Meter: 3,200
Donate money to this user
Hi, MIPI DEVICE fail is hardware issue not related to read codes procedure... you need fix this phisical failure then your device will be ok...
  Reply With Quote
Old 07-31-2021, 21:51   #13 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 168
Member: 2092797
Status: Offline
Thanks Meter: 5
yes i am on it funny thing was working and making 112 call and then fail strange thanks
  Reply With Quote
Old 08-01-2021, 05:06   #14 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2015
Location: Indonesia
Posts: 232
Member: 2465890
Status: Offline
Thanks Meter: 62
MIPI error that's mean hardware Issue. Check your device again.
  Reply With Quote
Old 08-02-2021, 17:47   #15 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 168
Member: 2092797
Status: Offline
Thanks Meter: 5
i am going for hw but 112 call was made and then later not bad luck thanks anyway
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 05:41.



Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.17787 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO