GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > DC Unlocker

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2020, 12:50   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: earth
Posts: 10
Member: 2946079
Status: Offline
Thanks Meter: 0
unlocking p10 bootloader: phone not found


Hello, I bought credits for unlocking bootloader of my Huawei p10 plus and installed the drivers and hcu client.
Then I connected the phone to my pc and put it in manufacture mode.

When I click "Read phone info", I get the error message "phone not found!"


Code:
Read phone info

2020-01-31 18:27:14.451 Autodetect COM port and phone type start!
2020-01-31 18:27:14.464 Compatible COM ports not found!

2020-01-31 18:27:14.473 ERROR!

Phone not found !
  Reply With Quote
Old 02-02-2020, 12:53   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jun 2011
Location: earth
Posts: 1,056
Member: 1591394
Status: Online
Thanks Meter: 242
u installed drivers corectly ?
check device menager

Last edited by kikas112; 02-02-2020 at 12:59.
  Reply With Quote
Old 02-02-2020, 13:10   #3 (permalink)
Freak Poster
 
solgeo's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Russian
Posts: 409
Member: 2778414
Status: Offline
Thanks Meter: 91
what about phone ?
build number .
  Reply With Quote
Old 02-02-2020, 13:14   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jun 2011
Location: earth
Posts: 1,056
Member: 1591394
Status: Online
Thanks Meter: 242
u can see he cant detect phone, probably drivers are not installed
  Reply With Quote
Old 02-02-2020, 13:27   #5 (permalink)
Freak Poster
 
solgeo's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Russian
Posts: 409
Member: 2778414
Status: Offline
Thanks Meter: 91
Quote:
Originally Posted by kikas112 View Post
u installed drivers corectly ?
check device menager
yes just needed install HiSuite
and turn on Manufacture mode
but ... warning!
HCU or Dc-Unlocker not read bootloade new patch ( 8 android)
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 09:18   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: earth
Posts: 10
Member: 2946079
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by kikas112 View Post
u installed drivers corectly ?
check device menager
I have installed the drivers and also HiSuite but Hisuite does not find the phone as well. When phone is in MTP mode, my computer detects the phone correctly and I can access the files and in device manager is no error (only hisuite and HCU client don't find it).
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 09:30   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: earth
Posts: 10
Member: 2946079
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by solgeo View Post
what about phone ?
build number .
Build-No.: VKY-L09C432B185
Android 7.0
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 09:46   #8 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jun 2011
Location: earth
Posts: 1,056
Member: 1591394
Status: Online
Thanks Meter: 242
bro check if u have in manufacturer mode pcui and dbadapter in device menager com ports
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 10:15   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: earth
Posts: 10
Member: 2946079
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by kikas112 View Post
bro check if u have in manufacturer mode pcui and dbadapter in device menager com ports
In manufacturer mode I only find "VKY-L09" under other devices in the device manager (and with exclamation mark)
Under Com ports I find nothing new...
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 11:30   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jun 2011
Location: earth
Posts: 1,056
Member: 1591394
Status: Online
Thanks Meter: 242
So phone is not in manufacturer mode, unplug cable use code dial for menu and select manufacturer mode, pług cable
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 11:39   #11 (permalink)
Freak Poster
 
solgeo's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Russian
Posts: 409
Member: 2778414
Status: Offline
Thanks Meter: 91
Quote:
Originally Posted by yotic View Post
Build-No.: VKY-L09C432B185
Android 7.0
Its old patch very good
Qualcomm and HiSilicon: *#*#2846579#*#*
ProjectMenu
1.Background setting
2.USB ports setting
Select Manufacture mode
Needed install and open port
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 12:37   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: earth
Posts: 10
Member: 2946079
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by solgeo View Post
Its old patch very good
Qualcomm and HiSilicon: *#*#2846579#*#*
ProjectMenu
1 Background setting
2 USB ports setting
Select Manufacture mode
yes, I did this already and the manufacture mode is definitely activated (only then the device manager shows VKY-L09 under other devices. When it is in MTP Mode, it shows the phone under portable devices)

What do you mean by
Quote:
Needed install and open port
?
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 14:11   #13 (permalink)
Freak Poster
 
solgeo's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Russian
Posts: 409
Member: 2778414
Status: Offline
Thanks Meter: 91
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 14:21   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: earth
Posts: 10
Member: 2946079
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I also tried it on the computer of my wife and it shows the same problem...
  Reply With Quote
Old 02-03-2020, 15:03   #15 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 3,590
Member: 2023196
Status: Offline
Thanks Meter: 1,264
Right click on your device in device manage, select uninstall, reconnect to pc, put it in manufacture mode, it should reinstall drivers automatically if hisuite is installed. I suspect other drivers were installed or there is something wrong with manufacture mode insertion on mobile itself.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Namelocked For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 10:51.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.39236 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO