GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L )

Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) Nokia Legacy Models Like 1011, 1610, 211x, 2x20, 6050, 3110, 8110, NKxxx , 2100, 3210, 3310, 3330, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6150, 6210, 6250, 7110, 8210, 8250, 8850 also 9110 & 9210

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-21-2001, 20:13   #16 (permalink)
Crazy Poster
 
Join Date: Dec 2000
Location: Sweden
Posts: 53
Member: 2806
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post


Hmmm please post more info on that, it sounds way to easy.
what was the phone model you changed the imei in, and have you checked imei with other prog so that its really the "new" original imei.
I have changed imei in a 8210 and i got a chksum error but i fixed that, but the probblem is that the phone checks the chksums with mad2 memmory so phone keeps restarting because internal prog dosnt boot properly then.

Regards Leeloo
  Reply With Quote
Old 05-21-2001, 20:41   #17 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 75
Member: 3631
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Smile

For 6210 :
Well changing the "normal" Imei is no problem. Changing it and fixing the first eeprom checksum works. And it does find Network. But only text-imei is changed. But when the real Imei is changed (Securityimei we call) phone doesn't find any network at all. Same is the MCU section after 0x330101 (in fact : 0x130101 + 0x200000). Changing it and whopps no network. There is a little checksum at 0x200038 right after the first MCU Checksum and its start- and endaddress. These are four bytes. I think this checksum is the main problem. Fixing it and the phone will find network i suppose. Maybe you can find how the checksum is calculated. Right now i'm running my analysis tool finding if it is a simple 8,16 or 32 bit checksum.

Cya, Viper BJK
  Reply With Quote
Old 05-21-2001, 20:51   #18 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 226
Member: 2566
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Viper ) just a wild thought..
Suppose we find the checksum that is checking the secure imei and we kan fix that. Than you can repair any damaged nokia!!!!
Just upload full backup from other phone, change imei back to original and it should work. cause cobba is checking only on imei number. Isn't this???????
  Reply With Quote
Old 05-21-2001, 21:28   #19 (permalink)
No Life Poster
 
Cyberdog's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Austria
Posts: 483
Member: 2832
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Cool

Sorry, for the three same post!
Now I go to bed and tomorrow I write back!

I have change the IMEI on my 6150.

Cyberdog
  Reply With Quote
Old 05-21-2001, 21:53   #20 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 75
Member: 3631
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Just studied the securityimei section.
I'm for 100 percent sure that there is a checksum extra for the securityimei standing directly after it. But got no clues how it is calculated.

Cya, Viper BJK
  Reply With Quote
Old 05-22-2001, 13:35   #21 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2001
Location: Netherlands
Age: 37
Posts: 310
Member: 3212
Status: Offline
Thanks Meter: 10
Arrow

Where can I find that IMEI-CHANGER by PRO?
  Reply With Quote
Old 05-23-2001, 18:13   #22 (permalink)
No Life Poster
 
Cyberdog's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Austria
Posts: 483
Member: 2832
Status: Offline
Thanks Meter: 0
For download IMEI-Changer by PRO goto: http://my.tele2.ee/vihmauss/soft/soft.htm
and download it.
It's easy to use the software!

Cyberdog
  Reply With Quote
Old 05-23-2001, 22:09   #23 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2001
Location: Switzerland
Age: 43
Posts: 272
Member: 4172
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

i have EASY IMEI on my site but i don't know if it works
  Reply With Quote
Old 05-24-2001, 17:35   #24 (permalink)
No Life Poster
 
Cyberdog's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Austria
Posts: 483
Member: 2832
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Easy IMEI Changer NOT WORK!!!
But IMEI Changer by Cage WORKS, too!

Cyberdog
  Reply With Quote
Old 05-25-2001, 08:01   #25 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2001
Location: Switzerland
Age: 43
Posts: 272
Member: 4172
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

thnks cyberdog i'll remove it from my site thanks for the information
  Reply With Quote
Old 05-27-2001, 10:37   #26 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2001
Location: Canada, Montreal
Posts: 224
Member: 3248
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post

so guys,

it seems to me no solution for this imei.

so all what we have is back to dejan who will be the saver of any nokia big problem.

so is that mean untill now we will have no solution for these prob guys?

i was hoping as others to work on things like that but it seems no way to do it.

  Reply With Quote
Old 06-02-2001, 00:02   #27 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2001
Location: I.C., R.P.
Posts: 185
Member: 3165
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

The NSE-OIC by PRO changes the "Cosmetic IMEI" but not the real IMEI. It wont affect the network performance but it also cannot be used to unblock cellphones that are barred from the network(stolen).

Since Cyberdog mentioned that using nokiatool it does show the changed IMEI, but, it also shows the real/unchanged IMEI on top.

Using *#92702689#, it will show the changed IMEI, but using *#06#, the real IMEI will show up (this is what we really want to change).

Regards,

aCe
  Reply With Quote
Old 06-04-2001, 02:48   #28 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2001
Location: Bacolod, Philippines
Posts: 313
Member: 3360
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Post

Quote:
Originally posted by aZyWeRks:
<STRONG>The NSE-OIC by PRO changes the "Cosmetic IMEI" but not the real IMEI. It wont affect the network performance but it also cannot be used to unblock cellphones that are barred from the network(stolen).

Since Cyberdog mentioned that using nokiatool it does show the changed IMEI, but, it also shows the real/unchanged IMEI on top.

Using *#92702689#, it will show the changed IMEI, but using *#06#, the real IMEI will show up (this is what we really want to change).

Regards,

aCe</STRONG>
You guys tried using Viper's NFREE?
(Make a full-flash backup of your phone first.)
  Reply With Quote
Old 06-04-2001, 06:00   #29 (permalink)
yab
Insane Poster
 
Join Date: Jun 2001
Location: US
Posts: 74
Member: 4847
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Quote:
Originally posted by Bert:
<STRONG>Hi
If the original new Nokia IMEI changer just about 21000US I will buy it the problem is they is not using some equipment to do that ! there is a program called SSSW to generate the info to change the IMEI numbers. and so far no one can get it!

The other working way is send the log to Dejan he charge that for

10-100 ......50$
100-1000...40$
1000.........30$

the miniment quantity is 10 PCS. well I don't think it's worth to do it . any way goodluck! </STRONG>

how much is the dejan box?
  Reply With Quote
Old 06-04-2001, 08:03   #30 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2001
Location: Canada, Montreal
Posts: 224
Member: 3248
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post

Dear lifeline,

i know a compnay who is selling the nokia service equipment for 21000$ but as io asked them this will not change the imei (((


i think only dejan can do it.

but i don't kknow how to contact him.

if anybody know how to contact dejan plz tell me.

thanks guys.


  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted any new phone IMEI changing solution. IR-GSM Wanted Products 2 06-29-2007 07:50
new model imei change CEPHASTANESİ Smart-Clip 2 09-05-2006 21:49
new siemens imei change!!!! archil E-Gold Based Phones 11 10-20-2003 13:34
Nokia IMEI Change mr_x4you Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 12 09-19-2001 21:50
NOKIA IMEI CHANGING naderhacker Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 1 07-28-2001 12:44

 



All times are GMT +1. The time now is 01:37.



Powered by Searchlight © 2021 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.31849 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO