GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > SpiderMan

 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2011, 04:23   #1 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2007
Location: china
Posts: 1,572
Member: 637177
Status: Offline
Sonork: 100.103098
Thanks Meter: 8,663
Lightbulb How to custom cable pinouts if you no have usb pinfinder


How to custom cable pinouts if you no have usb pinfinder For SpiderMan

1. Connect phone to box use spiderman cable(same MTK phone cable)
2. Open software and connect. Press”Custom cable” will come new tab for setting pinouts.

3. setting pinouts. . press”Send” for software and box chose you setting the pinouts.


4. press “OK” go back software main tab.
For setting cable pinouts, check the cable have how many pinouts you need setting how many pinouts in software. Need choose USB+ and USB-. Other pinouts you can all choose”GND” or”Index_0” or “Index_1”.


If you chose “Index_0” and sent. Box sound beep long time, or not boot phone, this need change Index_0 to index_1 or GND.


If you send the setting pinouts computer show usb connect problem or new hardware problem,. Maybe you choose pinouts usb+ and usb- is wrong. Need check other.


More spreadtrum cpu phone use this pinouts:
(1) PIN 6 =USB+ PIN 8=USB-
(2) PIN 8 =USB - PIN 9=USB+
(3) PIN 5 =USB- PIN 6=USB+
(4) PIN 8 =USB+ PIN 9=USB-
(5) PIN 3 =USB+ PIN 4=USB-
More you can check search from google or internet.


Also check the Computer device manager. If you setting pinouts and sent, Com port have”usb device” or other have driver problem. You check setup this driver, driver already have in C:/SpiderMan/Driver”


Show this is working:

When setting pinouts boot phone. Software show:
Error occur when send file
Wrong occur when loading C:\SpiderMan\boot\SC66OOmr.BIN
Or use last version software
This for you choose wrokng hardware type.



Last edited by jack-china; 01-17-2011 at 07:52.
 
The Following 43 Users Say Thank You to jack-china For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 01-17-2011, 06:10   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Oxegen's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 548
Member: 1439406
Status: Offline
Thanks Meter: 88
Great .
 
The Following User Says Thank You to Oxegen For This Useful Post:
Old 01-17-2011, 06:25   #3 (permalink)
No Life Poster
 
R@ZIB-BD's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: China/USA
Posts: 2,716
Member: 718425
Status: Offline
Thanks Meter: 5,873
good Post 10000000% Usefull new user
 
The Following User Says Thank You to R@ZIB-BD For This Useful Post:
Old 01-17-2011, 07:00   #4 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bangladesh
Posts: 496
Member: 1292009
Status: Offline
Sonork: 100.1586379
Thanks Meter: 802
good Post..........jack-china
 
The Following User Says Thank You to gsmsumon For This Useful Post:
Old 01-17-2011, 07:33   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Where never ends.
Posts: 1,978
Member: 669673
Status: Offline
Thanks Meter: 301
users supported post Mr Jack China.


Thanks.
 
The Following User Says Thank You to ravi mobile For This Useful Post:
Old 01-17-2011, 07:49   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Niaz Hussain's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Pakistan Hyderabad
Age: 40
Posts: 258
Member: 117640
Status: Offline
Sonork: 100.1580505
Thanks Meter: 62
Good work brother thanks for nice post its working.
 
Old 01-17-2011, 09:11   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2007
Location: Factory Reset Protection (FRP)
Age: 13
Posts: 2,609
Member: 459784
Status: Offline
Sonork: +91-9179403087
Thanks Meter: 1,543
Donate money to this user
Thanks But I Want TO Know We Can Use Without Spd Ic Or We Need Ic To Use This Update ?
 
Old 01-17-2011, 10:44   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Member: 386160
Status: Offline
Thanks Meter: 7
good post. test 3 phone it's working. thanks
 
Old 01-17-2011, 13:18   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2005
Location: EGYPT
Age: 54
Posts: 347
Member: 157001
Status: Offline
Sonork: 100.1585825
Thanks Meter: 45
thank you so much for this information
 
Old 01-17-2011, 14:10   #10 (permalink)
No Life Poster
 
oneoka's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Egypt
Posts: 544
Member: 1071342
Status: Offline
Sonork: 100.1614417
Thanks Meter: 104
thank you

.............................
 
Old 01-17-2011, 14:48   #11 (permalink)
Freak Poster
 
alimaher_gsm's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: ZamZami Telecom Riyadh K.S.A
Posts: 468
Member: 138904
Status: Offline
Sonork: 100.1587834
Thanks Meter: 662
very useful .....................
Excellent

==============
Ali Maher
ZamZami Telecom
 
Old 01-17-2011, 15:11   #12 (permalink)
Freak Poster
 
utsav_jayesh's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ONLY WITH YOU
Age: 39
Posts: 491
Member: 314847
Status: Offline
Thanks Meter: 102
Donate money to this user
i tired with g'5 6700i spd cpu but not working ?
 
Old 01-18-2011, 04:59   #13 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2007
Location: china
Posts: 1,572
Member: 637177
Status: Offline
Sonork: 100.103098
Thanks Meter: 8,663
Quote:
Originally Posted by pradeep_kus View Post
Thanks But I Want TO Know We Can Use Without Spd Ic Or We Need Ic To Use This Update ?
can use without usb pinfinder (spd ic)
 
Old 01-18-2011, 05:03   #14 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 289
Member: 1016351
Status: Offline
Thanks Meter: 51
good Post 10000000% Usefull new user
 
Old 01-18-2011, 05:04   #15 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2007
Location: china
Posts: 1,572
Member: 637177
Status: Offline
Sonork: 100.103098
Thanks Meter: 8,663
Quote:
Originally Posted by utsav_jayesh View Post
i tired with g'5 6700i spd cpu but not working ?
what happen come from computer?
when setting pinouts and sent. click boot check computer device manager have what come.
some phone setting wroing pinouts. computer device manager will can see one new hardware come have fast go out.
Attached Images
File Type: jpg custom_cable04.JPG (89.7 KB, 500 views)
 
The Following User Says Thank You to jack-china For This Useful Post:
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need ericsson 88 cable migdamas Old Ericsson Phones & Sony Phones 2 03-24-2017 16:24
news headlines to gsm phone mos Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 7 05-22-2016 11:42
How to add a language in 51xx/61xx tati Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 05-21-2013 19:20
How to upload a new firmware... Brand Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 06-08-2012 18:29
8810 mbus-cable zfrank Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 05-19-1999 13:12

 



All times are GMT +1. The time now is 13:20.



Powered by Searchlight © 2024 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2023 -
Page generated in 0.19821 seconds with 10 queries

SEO by vBSEO