GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L )

Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) Nokia Legacy Models Like 1011, 1610, 211x, 2x20, 6050, 3110, 8110, NKxxx , 2100, 3210, 3310, 3330, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6150, 6210, 6250, 7110, 8210, 8250, 8850 also 9110 & 9210

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2002, 05:51   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Age: 45
Posts: 2
Member: 10903
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Question Firmware Upgrade (Nokia 3310) for Dummies Like Me


<p>I'm a non-techie person who won a Nokia 3310 in a seminar-workshop I attended a few months back. When I won the 3310, I was already owning a 5110. So, I transferred the SIM from my 5110 to my newly won 3310, only to get a "SIM Card Rejected" error from my prize because it was from a different network provider. (My original provider was Globe-PH; the new 3310 I won was from Smart-PH, complete with new prepaid SIMpack.)

<p>So I asked my sister to bring it downtown to have it "opened," i.e., to make it accept any SIM card from any network.

<p>Indeed, when she came back, the phone was functioning with my old Globe SIM card.

<p>Just this month, I learned new stuff about my mobile, such as that one can upgrade the phone's software by bringing it to a service center. I asked around and was aghast by the prices for upgrading the software: somewhere around 500 to 700 Philippine pesos. Poor me! I can't afford that much. The service center personnel said they could have done the upgrade for free had I not voided my phone's warranty by "opening" it (she probably meant "unlocking" it).

<p>So, I was wondering if anyone on this forum can take me on a step-by-step, guided trip to upgrading my 3310's firmware on my own. I currently have version 04.19 (NHM-5, 03-01-01) as reported by keying in *#0000#. I also have a handful of software that I downloaded off the Net. And last month I bought a data cable for my 3310 (the cable works with Logo Manager; I don't know what kind it is, though I think it's an auto-switchable FBUS/MBUS).

<p>I'd appreciate it if any kind-hearted expert could explain each step to me in simple language because, as I said, I'm a non-techie and a dummy when it comes to these stuff.

<p>Can anyone help me, please? I can't afford to pay for a software upgrade at a service center, so I figure I might as well do it on my own. Please send help through <a href="mailto:[email protected]">e-mail</a>.

<p>Thank you so much.
  Reply With Quote
Old 04-11-2002, 20:08   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2001
Location: Leiria, PT & *******, CN
Posts: 2,514
Member: 3756
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Hi!

You will need a flasher... And the MBUS cable... so don't sell it, and buy the flashing set...

And check out Schwantz's website... it will get you started... also, search arround the forum...

Cheers.
  Reply With Quote
Old 04-12-2002, 00:55   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Age: 45
Posts: 2
Member: 10903
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

What's a flasher set? What does it consist? Approximately how much does it cost (in Philippine pesos)?
  Reply With Quote
Old 04-12-2002, 01:53   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2001
Location: Leiria, PT & *******, CN
Posts: 2,514
Member: 3756
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Hi.

I don't know the actual prices... but try searching in gsm on-line stores... they usually sell it...

I forgot to tell you but,
If you only want to make software updates, you can buy a dejan box... it's a more professional box and you don't need the mbus cable...

Check gsm websites...

Cheers.

Last edited by [MoOkIe]; 04-12-2002 at 01:55.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i-Pmart BX Series RJ45 Cable For Nokia 3310 For ET Box / Infinity Box / Vygis Box / B IPMART ipmart WebShop 0 05-13-2009 11:40
PS2 Cable Compatible For Nokia 3310 For DCT 3 Dejan Dongle IPMART ipmart WebShop 0 10-23-2008 08:50
Make soft for stupid like me!!!!! John30_is BB5BOX 2 11-07-2007 20:06
Nokia 3310 for sale psych0 Main Sales Section 0 11-26-2001 10:55

 



All times are GMT +1. The time now is 21:15.



Powered by Searchlight © 2024 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2023 -
Page generated in 0.14267 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO