GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Hardware & Hardware Repair

Nokia Hardware & Hardware Repair all what you need for Hardware Repairing for Nokia Phones. Before writing any thread here try to check the Frequently Asked Questions Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2008, 05:48   #61 (permalink)
Freak Poster
 
willydewi's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Wish Phone
Posts: 310
Member: 331835
Status: Offline
Thanks Meter: 64

bro SHIJILFONOTLY...

i have 3660 white screen ..phone is oke ...call in and out is good ...what was i doing at before : 1. change emif 2. change conector LCD 3. change LCD 4. Reheat CPU ic but problem still persist ...any idea ????


and i have 5300 ..No LED or Light Problem ..what was i doing at before : all component this picture already change but problem still persist

any idea too ???

please guide me step by step to solve this problem ..thanks
  Reply With Quote
The Following 9 Users Say Thank You to willydewi For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-28-2008, 08:40   #62 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 136
Member: 290360
Status: Offline
Thanks Meter: 13
any solution for 5200 poor network signal

i have 5200 with poor network signal waitin for ur solution ................
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to broken_arrow For This Useful Post:
Old 09-28-2008, 11:29   #63 (permalink)
Product Supporter
 
SHIJILFONOTLY's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kerala-India
Age: 44
Posts: 6,586
Member: 351924
Status: Offline
Thanks Meter: 12,455
Quote:
Originally Posted by dfs3ds View Post
here is the log for Check in ufs micro:

1st Boot Err: Bad Resp UFSx
1st Boot Err: Bad Resp UFSx
Rebooting Mobile


and for Flash :


1st Boot Err: Bad Resp UPP, 02 FF FF 72
Process Failed, Repowering Mobile
brother phone not enter flash mode
ur 6230 cable 100%ok????????????
did u test another working handsets with this cable???
bro,u have another nokia software JAF,MTbox etc.........
whts history of ur phone water damaged etc.............
1)check board shot
2)clean properlly
3)check UEM input coil or ways
post result
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to SHIJILFONOTLY For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-28-2008, 11:41   #64 (permalink)
Product Supporter
 
SHIJILFONOTLY's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kerala-India
Age: 44
Posts: 6,586
Member: 351924
Status: Offline
Thanks Meter: 12,455
Quote:
Originally Posted by willydewi View Post
bro SHIJILFONOTLY...
i have 5300 ..No LED or Light Problem ..what was i doing at before : all component this picture already change but problem still persist

any idea too ???

please guide me step by step to solve this problem ..thanks
brother,only failed keypad light?
display light working fine?
see this picture
  Reply With Quote
The Following 9 Users Say Thank You to SHIJILFONOTLY For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-28-2008, 11:45   #65 (permalink)
Product Supporter
 
SHIJILFONOTLY's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kerala-India
Age: 44
Posts: 6,586
Member: 351924
Status: Offline
Thanks Meter: 12,455
Quote:
Originally Posted by broken_arrow View Post
i have 5200 with poor network signal waitin for ur solution ................
brother poor network mainly
an****a,rx filter or PA problem
u must check this 3 part
post resul
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to SHIJILFONOTLY For This Useful Post:
Old 09-29-2008, 04:42   #66 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 236
Member: 870376
Status: Offline
Thanks Meter: 27
hi, i have a DT700D digital multimeter. i have left you a link to its pic. whould you please let me know where is related to Diod Test. its manual showed a symbol for Diod test which i cannot find it on the device.

link: http://www.madeinchina.com/2686927/t...-DISPLAY.shtml

And how i can measure L261,.. on 6230i board with multimeter. by DC voltage, AC voltage, OHM or other things? Thank you
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to dfs3ds For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-29-2008, 05:23   #67 (permalink)
Product Supporter
 
SHIJILFONOTLY's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kerala-India
Age: 44
Posts: 6,586
Member: 351924
Status: Offline
Thanks Meter: 12,455
Quote:
Originally Posted by dfs3ds View Post
hi, i have a DT700D digital multimeter. i have left you a link to its pic. whould you please let me know where is related to Diod Test. its manual showed a symbol for Diod test which i cannot find it on the device.

link: http://www.madeinchina.com/2686927/t...-DISPLAY.shtml

And how i can measure L261,.. on 6230i board with multimeter. by DC voltage, AC voltage, OHM or other things? Thank you
BROTHER SEE THIS PICTURE
  Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to SHIJILFONOTLY For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-29-2008, 06:38   #68 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 236
Member: 870376
Status: Offline
Thanks Meter: 27
thank you, but is the Buzz range for testing both Diod and L261?
in 6230i service manual says that L261,L262 (EMC Component) and .... voltage should be ~3,9V. i ranged the multimeter to dc 20 voltage, but none of L (EMC Component) (L261 and so on ) shows any volt. so i think it means another range. Please let me know it.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to dfs3ds For This Useful Post:
Old 09-29-2008, 07:21   #69 (permalink)
Product Supporter
 
SHIJILFONOTLY's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kerala-India
Age: 44
Posts: 6,586
Member: 351924
Status: Offline
Thanks Meter: 12,455
Quote:
Originally Posted by dfs3ds View Post
thank you, but is the Buzz range for testing both Diod and L261?
in 6230i service manual says that L261,L262 (EMC Component) and .... voltage should be ~3,9V. i ranged the multimeter to dc 20 voltage, but none of L (EMC Component) (L261 and so on ) shows any volt. so i think it means another range. Please let me know it.
yes brother am use both iteam check this range
diode testing time forword level hear beep sound but rewars leavel not hear beep sound

just wait today i will drawing power ways picture then give u
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to SHIJILFONOTLY For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 09-29-2008, 15:07   #70 (permalink)
Product Supporter
 
SHIJILFONOTLY's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kerala-India
Age: 44
Posts: 6,586
Member: 351924
Status: Offline
Thanks Meter: 12,455
Booting phone...
MCU ID: 0x2201
BOOT file: C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\u_2nd.fia
Loader version: 04.46.01 -> Revision: 0007
Boot size is 0x09A0
Boot is ready...
FLASH ID0: 226800EC <=> SAMSUNG (SEC) -> K8S3215ETE Addr0: 0x01000000 - 0x01FFFFFF, SectorSize0: 10
FLASH ID1: 00010000 <=> Flash -> not used Addr1: 0x02000000 - 0x02FFFFFF, SectorSize1: 0
First 16 bytes: FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
Flash ID is 0x6822EC00
Flash loader is C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\u_amd.fia
Loader version: 04.46.01 -> Revision: 0007
Loader size is 0x7518; Loader chk: 21
Loader is ready...
P-key nokia module version 01.02
MSID: 84EF0EFDE4977274EED61AD3C8
MSID decoded: 3E4EBAE90081C788A8000000
FAID: E8DC95F68C3009F74DCF0E72
Operation took 0 minutes 18 seconds...
Erasing...
Found 5 interval(s) to erase
Erasing area: 01000000 - 0100FFFF...
Erasing area: 01010000 - 013BFFFF...
Erasing area: 013C0000 - 013EFFFF...
Erasing area: 017C0000 - 017EFFFF...
Erasing area: 01FC0000 - 01FEFFFF...
Operation took 0 minutes 24 seconds...
Writing...
Error cmd: 14!
Addr: 01000000


dear friends see this error,this is nokia 2310 flashing error with JAF?
NOKIA 1110,6030,1600,1112,2610,1200,1208,1650 Etc.........
FACED SAME FLASHING PROBLEM
WHICH PART DAMAGED THIS CAUSE
HOW TO CLEAR THIS PROBLEM
SEE TECHNICS
STEP-1
change clock crystal(RTC)

change second loacl crystal

reball or change FLASH IC


REGRADS
NOKIA.REPAIR.MASTERS.TEAM
  Reply With Quote
The Following 20 Users Say Thank You to SHIJILFONOTLY For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 10-01-2008, 10:03   #71 (permalink)
Product Supporter
 
SHIJILFONOTLY's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kerala-India
Age: 44
Posts: 6,586
Member: 351924
Status: Offline
Thanks Meter: 12,455
willydewi did u solved 5200 light problem?
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to SHIJILFONOTLY For This Useful Post:
Old 10-02-2008, 16:36   #72 (permalink)
No Life Poster
 
nykocam's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: sure...not at heaven...
Age: 55
Posts: 655
Member: 67494
Status: Offline
Thanks Meter: 71
nokia 5200 up keyboard failure,led ok,keyboard on main board ok.
need jumpers for emi filter keyboard o another solution.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nykocam For This Useful Post:
Old 10-03-2008, 06:50   #73 (permalink)
Product Supporter
 
SHIJILFONOTLY's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Kerala-India
Age: 44
Posts: 6,586
Member: 351924
Status: Offline
Thanks Meter: 12,455
Quote:
Originally Posted by nykocam View Post
nokia 5200 up keyboard failure,led ok,keyboard on main board ok.
need jumpers for emi filter keyboard o another solution.
did u change STRIP?
upper keypad any key working or full failed?
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to SHIJILFONOTLY For This Useful Post:
Old 10-03-2008, 12:49   #74 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2008
Location: pahang
Age: 35
Posts: 338
Member: 792839
Status: Offline
Thanks Meter: 1,103
Quote:
Originally Posted by SHIJILFONOTLY View Post
brother try to reflow UEM
post result
thanks bro ... i reball the uem oreadi ... it work ... thanks many many ...
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to alvine281 For This Useful Post:
Old 10-03-2008, 15:58   #75 (permalink)
No Life Poster
 
nykocam's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: sure...not at heaven...
Age: 55
Posts: 655
Member: 67494
Status: Offline
Thanks Meter: 71
Quote:
Originally Posted by SHIJILFONOTLY View Post
did u change STRIP?
upper keypad any key working or full failed?
changed 2 brand new "strips" flat cable,same problem,
changed keyboard connector on main board,same problem.
display work ok
lights on display board all ok,
failure display board keys.

display board is ok,offcourse,work in another 5200.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nykocam For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My nokia hardware repairing technics second part SHIJILFONOTLY Nokia Hardware & Hardware Repair 85 08-02-2014 15:52
Nokia Hardware Repairing Technics akashub Nokia Hardware & Hardware Repair 1 02-25-2010 08:36
Nokia Hardware Repairing Technics Vinci_PL Nokia Hardware & Hardware Repair 2 09-20-2009 23:50
My Nokia Hardware Repair Technic udayangacnu Nokia Hardware & Hardware Repair 0 07-06-2009 13:26
My 1st hardware repair. -luigi- Hardware Repair by brands 1 09-23-2008 00:37

 



All times are GMT +1. The time now is 17:43.



Powered by Searchlight © 2022 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.23768 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO